Prípad Caravaggio

Prípad Caravaggio https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473524/bmid_pripad-caravaggio-2OX-473524.jpg 4 122 34

Pre priaznivcov legendárneho špióna a reštaurátora Gabriela Allona i pre všetkých, čo by sa s ním ešte len chceli zoznámiť, vychádza svetový bestseller Prípad Caravaggio v novom vydaní. Ďalší vynikajúci triler Daniela Silvu, ktorý presvedčivo dokazuje jeho spisovateľské majstrovstvo a potvrdzuje jeho postavenie najlepšieho súčasného autora špionážnych trilerov. Washington Post Počas reštaurovania obrazu od Veroneseho v Benátkach dostane Gabriel Allon naliehavú správu z talianskej polície. Jeho priateľ, výstredný londýnsky obchodník s umením Julian Isherwood, sa ocitol vo väzbe ako podozrivý v prípade vraždy. Obeťou je Jack Bradshaw, bývalý britský diplomat a špión, ktorý obchodoval s ukradnutými obrazmi a predával ich neznámemu zberateľovi. Medzi stratenými dielami je aj Caravaggiov nádherný oltárny obraz. Ak chce Allon dokázať priateľovu nevinu, musí vypátrať tento vzácny obraz a odhaliť totožnosť záhadného zberateľa. A tak sa pustí do napínavého pátrania, ktoré ho zavedie do vysvietených ulíc Paríža a Londýna, do podsvetia Marseilles a Korziky a napokon až do malej súkromnej banky v rakúskom Linzi. Je to mimoriadne riskantná operácia a čas na jej úspešné zavŕšenie sa rýchlo kráti...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Heist , 2014


více info...

Přidat komentář

Lolila
12.12.2023 5 z 5

Pri tejto sérii už ani nemám čo napísať. Čítam postupne ako za sebou knihy nasledujú. Stále výborné, zaujímavé zápletky, akčné, špionážne, sympatický hrdinovia,.... Ak sú aj niekde slabšie miesta, nevadí.... Autor doteraz nesklamal.

hnusák
09.06.2023 5 z 5

Prostě Silva nezklame, opět parádní čtení a ať si kdo chce říká, Gabriel Allon je, i když už má svůj horizont za sebou, stále borec s briskním mozkem.


soukroma
23.04.2022 5 z 5

Skvělé: nesmírně zajímavé, čtivé, napínavé, a (místy naneštěstí) uvěřitelné. Velmi komplikovaný případ hledání ukradeného Caravaggia "Narození Ježíše Krista" (a ve skutečnosti asi už definitivně ztraceného, to jen kniha nabízí jeho "znovuzrození"), který přeroste v mezinárodní akci vícero tajných služeb, padělatelů a nájemných zabijáků (v roli herců), pod vedením budoucího šéfa Mossadu, až ke sledování těch nejbohatších z nehroznějších na světě.
Ano, "Car chce všechno", ten tam taky na pozadí významně byl, stejně jako byla připomínána Ukrajina roku 2014 a liknavost Západu (a vidíme, kam to došlo). Ale hlavní pozornost se soustředila na brutální bezskrupulozní Syřany, jejichž domácí válka teroru jakoby byla předobrazem toho, co se teď děje právě pod taktovkou skřeta. Ale za vším jsou peníze, jak se jasně ukázalo, každý nahoře je chce, a každý jich chce čím dál víc.
Skvělá špionážní akce nejen operativců, ale i počítačových mágů, která dopadla - ale to už si každý rád přečte sám. Výborné náměty, zahrnující skutečné události, minulost (i předzvěst budoucnosti), od výtvarného umění (malby, malíři, restaurátoři, padělatelé, prodejci, šmelináři a tajní majitelé), mnoha zajímavých zejména evropských lokací (Itálie, Korsika, Švýcarsko, Rakousko, Německo, Francie i Británie), známí sympatičtí hrdinové... Skvělý autorův styl se stupňujícím se napětím, bez oddechu.

items
05.04.2022 3 z 5

Tak toto sa ťažko hodnotí.
Na jednej strane je to ako mať náladu na rozprávku a niekto vám pustí Jim Jam :). Tajný agent a zároveň reštaurátor...
Na druhej strane sa kniha ľahko čítala a...a to je asi tak všetko.

jan7760
01.03.2022 5 z 5

Silva ma stále baví, vie zaujať svojím prepracovaným štýlom. Zarážajúce, ako v knihe spomína expanzívne chúťky Ruska. Čo na druhú stranu asi nie je veľmi zložité uhádnuť. Som zvedavý, aké knihy vzniknú na základe dnešných smutných udalostí.

Dorotka2011
21.02.2021 5 z 5

Jak jinak - skvělé čtení!

Lagander
18.10.2020 5 z 5

odporúčam

jan0504
12.06.2020 4 z 5

Slabší rozbeh, ináč klasika od Silvu.

zdenaR
28.02.2020 5 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich :-)))

joshuagrey
13.01.2020 4 z 5

Daniela Silvu čtu roky a mám rád jeho styl psaní i témata.
Tento díl mi ale přišel o něco slabší, než obvykle, i když nedokážu přesně popsat proč.

PetrzOlomouce
18.11.2019 4 z 5

Čtu Gabriela Allona od začátku série. Proč to stále čtu, když je šablona stále stejná?
Protože ve svých románech skvěle vykresluje diktátory, jejich zvrhlé režimy a pravděpodobně i to, jak jsou tihle vrazi financováni. Daniel Silva umí skvěle vyprávět, každou knihu propracuje do sebemenšího detailu.

hanzmb
03.06.2019 5 z 5

Klasický, vynikající Silva. Jediný autor tohoto typu literatury, který mne neomrzel po 3 dílech. V tomto díle se vrací (na rozdíl od minulého) ke své klasice. To znamená, že kniha je plna souvisejících zajímavých informací a těsně před spuštěním nejdůležitější akce se vše podělá.

Pááája
24.05.2019 5 z 5

Výborný špionážní román, Daniel Silva nezklame, tady člověk není nikdy zklamaný. Skvěle psané, napínavé.

harena
19.04.2019 5 z 5

Chcete-li si přečíst skvělý špionážní román se spoustu informací o konfliktech v Sýrii- stále ještě aktuálních, tak je tady! Román se čte jedním dechem, je napínavý a Gabriel Allon opět opouští restautování obrazů, objevuje obrazy ukradené a hlavně se snaží odvést miliardy z konta prezidenta Sýrie, Asada. Skvělé čtení, doporučuji.

kn23
21.01.2019

Moja prva kniha od autora a..... Cakaju ma dalsie 4.zajtra zacinam so Spovednikom.

surikata246
10.01.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla za 2 dny a odložila jsem kvůli ní i nějaké domácí práce, protože na ní čekali další čtenáři u nás v práci a rozhodně nelituji a přečtu si další,

ferenc_had
14.07.2018 5 z 5

Skvělá zápletka, hltal jsem stránku po stránce.

Miky88
12.04.2018 5 z 5

Další skvělý román s Gabrielem Allonem, i když míň akční než ostatní knihy. Ale i přesto byl děj čtivý a člověk nedokázal knihu jen tak odložit. Téma Sýrie je v tuto dobu aktuální a proto celý příběh působil velmi autenticky. Těším se na další knihu.

MarianP
05.03.2018 3 z 5

Moja prvá skúsenosť s autorom. Knihu som prečítal extrémne rýchlo ( necelý deň). Špionážne témy ma príliš nezaujímajú. Knihu preto subjektívne hodnotím ako priemer, nebola vyslovene zlá ani nudná, no špionážne témy ma nebavia, osobne som čakal detektívku okorenenú talianskym umením, ale o tom kniha nebola. Nie je to môj "šialok kávy".

karolina7748
16.02.2018 5 z 5

Moje první kniha s Gabrielem Allonem,bylo to napínavé, akční, pěkné