Případ "E"

Případ "E" https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102076/bmid_pripad-e-nMk-102076.png 4 3 2

Ústředním námětem špionážního románu, dotýkajícího se osudů našich emigrantů, je ekonomická diverze v čs. zahraničním obchodu, v jejímž pozadí stojí britská tajná služba.

Přidat komentář

Pavelpi
20.09.2018 5 z 5

Příběh československého pilota,který za války bojoval v Anglii,oženil se s angličankou a žil v Anglii.Vypracoval se na generálního ředitele koncernu.V době krize nabídl linku na výrobu automobilů i do Československa.Anglická tajná služba mu zakázala linku prodat a když přesto jednal o prodeji dále byl zavražděn.Českoslovenští kriminalisté případ rozluštili a a dokázali angličanům,že šlo o vraždu z jejich podnětu.
Kniha je napínavá a děj má dobrý spád,takže se člověk nenudí.Doporučuji k přečtení všem,kteří se nedívají na věc politicky,ale jako na krimi.

ondrej.b
18.01.2018 3 z 5

Jako ano, je to takové průměrné, s přimhouřeným okem tři hvězdy. Na konci mi přišlo poněkud nelogické, když ten kapitán - tuším - Petráň, opět vypráví celý děj, který jsme si vlastně přečetli sami. A také je poněkud nereálné, aby většinu informací pro Bezpečnost vypověděl osobní řidič sira Stanleyho.