Princíp čistoty

Princíp čistoty https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371871/bmid_princip-cistoty-8vm-371871.jpg 4 6 3

Mnohí ľudia to ohľadne sexuálnej čistoty vzdali. Iní sa o ňu nikdy nepokúsili. Randy Alkorn nám vo svojej knižke ukazuje, prečo je v našom presexualizovanom svete také ťažké žiť čistý život – ale aj ako sa napriek ťažkostiam žiť dá. Nečistota nás vždy zničí, čistota naproti tomu buduje. Užitočná knižka pre každého – mladého či starého, osamelého i páry.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Misijná spoločnosť evanjelia Ježiša Krista (MSEJK)
Originální název:

The Purity Principle God's Safeguards for Life's Dangerous Trails , 2003


více info...

Přidat komentář

Garik
01.12.2018 4 z 5

S veľkohubým štýlom amerického protestantizmu mávam problém, no u Alcorna to, našťastie, nie je až také vypuklé. Táto jeho práca má určite čo dať aj katolíkovi.

Leenah
04.04.2017 5 z 5

Dobrá kniha pro křesťany, kteří chtějí jít cestou čistoty tak, jak je to psané v Bibli. Občas působí snad až moc radikálně, ale zároveň zde autor píše, že si z toho každý má vzít to, co pro sebe vnímá jako potřebné. Mně to v mnohém otevřelo oči a dalo mi to nový pohled na partnerské a přátelské vztahy v souvislosti s čistotou.


cicon
26.12.2015 4 z 5

Publikace zabývající se sexuální čistotou v době, kdy bez toho, že by nás přímo nějaká forma sexuality nebombardovala, nelze snad udělat ani krok. V zásadě nic objevného, ale v důsledku velmi užitečné připomenutí, že tato čistota není zadarmo a málokdy nám spadne do klína vítězství bez boje. Některé rady Randyho se zdají být upjatě radikální a téměř z "jiného světa", ale v porovnání s radikálním prohlášením Krista, že svádí-li nás pravé oko, máme je vyjmout a odhodit, jsou pouze "čajíčkem". Ostatně Ježíš tím nemyslel, abychom se mrzačili, ale klade obrovský důraz na to, že oko je vstupní branou pro vjemy, které mají velký vliv na naši sexualitu.