Princezna z Větrné rokle

Princezna z Větrné rokle https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56592/princezna-z-vetrne-rokle-56592.jpg 5 4 1

O princi, jezerní víle a zlatém prstýnku O pasáčkovi a rudé růži O škaredé princezně, chudém Janovi a ještě o někom O rusalce z jezera leknínů a smutné princezně O včelce a zlaté včelce O dvou králích O princezně z Větrné rokle O zpívajícím princi O princi s bělostnýma rukama O princezně a modrém z nebe

Přidat komentář

Mabie
16.02.2022 5 z 5

Původní knihu jsem jako malá dostala od své babičky a jako dospělé se mi potvrdilo, že “když chceš o něco přijít, máš to půjčit”. Jak šly roky, zapomněla jsem, jak se kniha jmenuje. Po letech jsem ji začala shánět pro své děti, ale knihu nikdo neznal. Až letos jsem ji konečně našla a třebaže je otrhaná a její věk je na ní vidět, obsahuje celkem deset kouzelných pohádek s nádhernými ilustracemi.
Kniha je psaná krásnou, libozvučnou češtinou, kterou najdete jen v takto starých knihách a jednotlivé pohádky jsou naprosto jiné, než ty klasicky známé. Od dětství mi kromě prstýnku z vlasů z ústřední pohádky O princezně z Větrné rokle v mysli utkvěla ještě postava dědečka, kterého tlačil každý polštář. Byla to vedlejší postava z pohádky O včelce a zlaté včelce a pointa byla, že si dědeček i pod ten nejměkčí polštář dával ruku. A podle této drobnosti jsem ji nakonec vypátrala.
Je to opravdu povedená kniha, kterou moc doporučuji. Kdybych měla vybrat svou nejoblíbenější pohádkovou knížku, byla by to právě tato.

Autorovy další knížky

1944  100%Princezna z Větrné rokle
1977  96%Myš, která prochází zdí
1942  0%Úsměv do prázdna
1969  83%Čtyřlístek dobývá vesmír
1969  84%Čtyřlístek na Divokém západě

Kniha Princezna z Větrné rokle je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x