Princezna Bojovnice

Princezna Bojovnice https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258726/mid_princezna-bojovnice-6j5-258726.jpg 4 71 25

Román amerického spisovatele, televizního a filmového scenáristy M. A. Larsona začíná jako pohádka O perníkové chaloupce: bezejmenná dívka ztracená v tajemném, temném lese spatří v dálce světlo. Když přijde blíž, zjistí, že je to rozsvícené okénko. Chaloupka ale není z perníku a žije v ní mocná, nestvůrná čarodějnice, která tam vězní mladíka. Dívce se ho podaří osvobodit a pak spolu uprchnou. Mladík má namířeno do věhlasné Pennyroyal Academy, školy, která z odvážných chlapců vychovává opravdové rytíře a z dívek nebojácné, nelítostné princezny-bojovnice. Svět totiž stojí na pokraji války: všude se šíří krutá moc draků a čarodějnic. Dívka beze jména se do Akademie také zapíše a podrobí se tvrdému výcviku. Postupně přitom odkrývá pravdu o sobě, o tom, kým vlastně je a kdo byla její rodina, pozná sílu přátelství i nenávisti, lidský soucit i nelidskou krutost. Jak se válka přibližuje, hrdinka zjišťuje, že boj mezi princeznami a čarodějnicemi se jí osobně dotýká mnohem víc, než si kdy dovedla představit. Filmová práva podle knižní předlohy zakoupila společnost Pacific Standard patřící známé herečce Reese Witherspoonové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

Pennyroyal Academy , 2014


více info...

Přidat komentář

janca6129
13.04.2023 4 z 5

Koukám, že knížka byla vydána už někdy v roce 2015 a další díly přeloženy nebyly? Taková škoda, moc krásný, pohádkově-fantastický příběh o princeznovské akademii!

lucakuca
06.06.2021 4 z 5

Zítřek nech zítřku.
Princezny tu nejsou jen na okrasu, princezny se o sebe postarají. Nikdo je nemusí vysvobozovat, ony se vysvobodí samy.
Zní to dost feministicky, což? Ale ne, není to až tak tragické :-) líbilo a doufám, že budou další díly a slíbený film.


Parwana
31.10.2020 4 z 5

Hezká pohádka na propršený den, kde se setkává pomyslná Daenerys a Harry Potter v jednom. Po přečtení mi ale zůstala spousta nezodpovězených otázek. Jak je to s princeznou ze Saudade? kdo byla skutečná matka Nikoliny/Evi? Co se dělo dál? Není ta Beatrix nějaká divná? Doufám, že má kniha druhý díl, který na výše uvedené odpoví.

amejzlík
31.10.2020 2 z 5

Knihu jsem četla na doporučení sestřenice, která ji měla moc ráda když ji bylo osm let. Mladší čtenářky by nejspíše nadchla. Už jsem asi mimo věkovou kategorii. Postavy mi přišly plytké a nevytvořila jsem si k nim žádný vztah. Bylo mi docela jedno co dělají a jestli zemřou. To by tak být nemělo. Příběh mě taky moc nezaujal. Připadal mi takový jednoduchý a tuctový. Další díly nejsou přeloženy ale, i kdyby byly už bych po nich nesáhla. Jediné co mne trochu zaujalo byl boj s čarodějnicí na konci. Ale i ten by se dal lépe rozvést.

Arkagas
17.10.2020 4 z 5

knížku jsem si vzala v knihovně v dětském oddělení jako něco, u čeho si odpočinu. Už při první kapitole jsem ale pochopila, že byť se jedná o literaturu pro mládež, tahle kniha by mohla být s přehledem v dospělé knihovně v sekci fantasy. Příběh nám vypráví jak probíhá výcvik na akademii, která není školou pro princezny, jakou by se mohlo zdát, protože princezny jsou především armáda proti čarodějnicím, které likvidují jedno království za druhým. Hlavní hrdinka si navíc nepamatuje odkud pochází, ale ví, že ji vychovali draci. A jelikož princezny jsou cvičeny i pro boj s draky, je tady samozřejmě velké rozpolcení, co je správné a co ne.

Pokud se tenhle příběh povede někdy zfilmovat, bude to dle mě skvělé. A kdo má rád fantasy, draky a trochu temna, tak knížku rozhodně doporučuju! :)

Moje hodnocení: 8/10

knihomolkaXD
29.11.2019 5 z 5

Tak tahle kniha byla úžasná! Od prvního řádku jsem se do té knihy zamilovala a nemohla od ní odtrhnout oči!❤

Micumys06
10.05.2019 5 z 5

Miluju tenhle příběh. Nikdy mě neomrzí se k němu pořád vracet.❤️

muchomurka
21.10.2018 4 z 5

Skvělá knížka s dobrými nápady a myšlenkami. Vycvičit z princezen bojovnice, proč ne? :) Líbilo se mi prostředí, kde se příběh odehrává, narážky na klasické princezny a také se mi líbila i detektivní zápletka. Jediné, co bych knize vytkla, jsou krkolomné překlady některých jmen. To tak tahalo za oči.

Ajwikus
12.09.2018 3 z 5

Já a obálka láska na první pohled. Odjakživa prosazuji pokud má kniha mapu a záložku nemůže být špatná. Tady nevím. Čekala jsem od toho víc.Hlavní plus je, že hrdinka byla trochu sobecká a nebyla přeslazená. Kdyby náhodou vyšli další díly, asi bych si je přečetla.

kajčamach
27.03.2018 5 z 5

Tuhle knihu jsem si zamilovala... řekla bych, že to bylo něco podobného jako: Škola dobra a zla od Somana Chainaniho, ale to je jen má domněnka.
Od knihy jsem nemohla odtrhnout oči... SUPER

LadyKet
18.01.2018 4 z 5

Nebylo to špatné čtení. A věřím, že pro dívky ve věku od 10 - 13 let to musí být úžasné a poutavé čtení a když jsou to navíc dívky, které se cítí být více princeznami bojovnicemi než "růžovými" princeznami, tak je děj velmi přitáhne a budou nadšené.
Zápletka knížky byla celkem dobře provedená. Myslím si, že je to jedna z mála knížek pro starší děti (převážně pro dívky), která je opravdu povedená.
I obálka je skvěle vytvořena.

AgnessN.R.
15.09.2017 3 z 5

Kniha měla úžasný nápad a při pár prvních stránkách jsem se zamilovala, bohužel ta zamilovanost začala odumírát. I potom byla kniha dobrá, ale... Už to nebylo ono. Kniha byla zmatená a hlavní hrdinka, no byla dost zakoukaná do sebe a její city, byly někde taky dost zvláštní, za mě 3+*

Dym
07.08.2017 5 z 5

Opravdu skvělé čtení. Vřele doporučuji všem kterým se líbila Škola dobra a zla, i když se mi zdá, že Princezna bojovnice je o trochu lepší. Už aby u byl další díl.

Michellle
04.07.2017

Na to, že jsem od této knížky moc nečekala, po dočtení jsem byla mile překvapená. Myslím, že knížka by starší nemusela bavit, jelikož až na konečnou scénu byl příběh zdlouhavější a spíše pohádkový. Každopádně knize srážím hodnocení o hvězdičku, protože i po třech letech nevychází pokračování a proto zůstalo spousta věcí otevřených (jedna z nich pomalu nejzásadnější). Jinak ale vřele doporučuji.

MayaBu
27.05.2017 4 z 5

Slabší 4 hvězdy. Ze souboje se Školou dobra a zla by Princezna Bojovnice určitě vyšla jako vítěz, ale pár nedostatků se tu taky našlo. Hlavně mi vadil pomalý vlažný rozjezd, kniha mě začala bavit až někde kolem strany 70. Na druhou stranu, když už se děj rozjel, líbilo se mi to a klidně bych brala pár stránek navíc. Ale hlavně - Bazil! :D

Andy0892
02.05.2017 2 z 5

Pokud sháníte originální knihu pro deseti až třináctileté děvče, které nebaví svět načančaných princezen, pak by tato kniha mohla uspět. I když... dnešní děti jsou mnohem náročnější, a tak nevím zda po Harrym Potterovi bude ještě nějaká kniha o akademii (ať už čarodějů, nebo princezen) tak úspěšná. Tato kniha měla potenciál, ale vše mi přišlo chaotické, rychle měnící se názory, nepříjemný "personál" akademie :-), slovní výrazy, které se do příběhu nehodily...

Doporučuji tedy mladým čtenářům, ale třeba se i někteří rodiče zasmějí, stejně jako já, při jejím čtení před spaním :-)

topinka434
04.02.2017

Krásná, poutavá kniha. Těším se až se k ni budu moci znova vrátit!

šneki
12.07.2016 4 z 5

Tahle knížka se opravdu povedla. Evi je prostě taková holka, která se nebojí ušpinit :D moc se mi líbí také boření předsudků v podobě Bazila. Zkrátka už se nemůžu dočkat, co mi přinese další díl.

LilianaFalcon
14.04.2016 4 z 5

Považuji to za velmi zdařilé, napínavé se spoustou příjemně nečekaných zvratů a už se těším na další díl.
ALE! musela jsem přeskakovat, protože to chvílemi bylo příliš popisné, vysvětlující...
Naštěstí ty dobré originální momenty byly četnější. Skoro mi to připomínalo jako poprvé vidět Shreka ;-)
Tady je třeba Bazil- urozený jinoch, co se učí na princeznu a ne na rytíře. Proč? protože jeho matka si strašně přála dceru, on je jejím 22. pokusem a další těhotenství a porod nepřipadají v úvahu :-D Měla bych ještě tak tunu podobných maličkostí, ale to by byly spoilery ;-) Takže vám musí stačit Bazil. A nebo Troll Rumplšmikfrak (chápej Rumpl-šmik-frak :-D ), co je nejlepší krejčí široko daleko :-D

petra1575
16.03.2016 4 z 5

Mé 10leté dceři se moc líbila.

Autorovy knížky

2015  79%Princezna Bojovnice

Kniha Princezna Bojovnice je v

Právě čtených2x
Přečtených95x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených10x
Knihotéce60x
Chystám se číst50x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x