Princ z Monte Carla

Princ z Monte Carla https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32214/nobody-princ-z-monte-carla-32214.jpg 3 6 2

Nobody série

< 10. díl >

Světoznámý cestovatel a detektiv Nobody a jeho přítel Edward Scott se nacházejí v podivné oáze, v neznámé a dosud neobjevené krajině střední Austrálie…Poznávají zemi „zázraků“ a seznamují se s podivnými trpasličími lidmi, tzv. Pygmeji. Nobody chráněn neviditelným pláštěm se rozhodne proniknout skrze tajemství této neznámé oázy a jako vždy riskuje vlastní život. Za všemi zázraky této podivné říše podvědomě tušíme jeho největšího protivníka a nepřítele – šíleného vědce Mefistofela, který už dávno nepatří do říše živých…Nobody se s největším úsilím vymaní z potupného zajetí Pygmejů, zachraňuje Edwarda Scotta a jeho milovanou a postrádanou Agátu a společně unikají tajnou podzemní cestou. Když Nobody dosáhne civilizovaných oblastí Austrálie, je neprodleně vyzván, aby se z politických důvodů vrátil do Anglie…Další část vyprávění nás zavádí do Monte Carla. Neznámý starý kapitán je operován tajemným indickým lékařem Hiranem Singhem a absolvuje zázračný proces fyzického a duševního omládnutí. Starý muž a mladá dívka spáchají tajemnou sebevraždu a jejich těla jsou podle místních zákonů odvezena na Ďábelský ostrov nedaleko Monte Carla. „Omlazený“ kapitán se rozhodne ostrov navštívit a prohlédnout si tělo nešťastné dívky, avšak obě těla jsou postrádána…Sez­namujeme se rovněž s výstřední ruskou princeznou, která žije nespoutaným životem a navštěvuje v horách podivného poustevníka, který je nadán nadpřirozenými schopnostmi. Poustevník navštíví kasino v Monte Carlu, kde rozbije bank a získanou výhru v bankovkách okázalým způsobem zapálí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Návrat
Originální název:

Der Prinz von Monte Carlo , 1906


více info...

Přidat komentář

o_mega
30.08.2018 1 z 5

Zatial najslabsia kniha serie Nobody. Kopa moralizovania, zdlhave nudne a chaoticke opisovanie nepotrebneho. Obavam sa, ze opustenie linie "Mefistofela" odsudi dalsie knihy k totalnemu braku. Stalo ma to obrovske premahanie docitat tuto knihu. Mam obavy, ze dalsie taketo "bludne" epizody ma unudia k smrti.

tenax
15.08.2013 odpad!

Neuvěřitelné! Tak nehorázně hloupé příběhy se hned tak nevidí (tedy vlastně nečtou). Už to čtu jen ze zvědavosti, kam až autor je schopen dojít. Je evidentní, že to bylo psáno jako kolportážní román, taky v české verzi jsou svazky dané spíš rozsahem stránek než uzavřenými příhodami, aby čtenáři byli nuceni kupovat další. Vrchol stupidity!!!


Autorovy další knížky

Robert Kraft
německá, 1869 - 1916
1977  80%Nobody - muž z Neznáma
1994  76%Pán země
1998  73%Na stopě zločinu
1997  69%Expedice Nihilit
1998  85%Dobrodruh mnoha proměn

Kniha Princ z Monte Carla je v

Přečtených9x
Knihotéce21x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x