Příliš pozdě

Colleen Hoover

Udělala by cokoliv, aby zajistila bezpečí svým milovaným. Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí výdaje za péči o jejího nemocného mladšího bratra. Když se Sloan jednoho dne seznámí s agentem Carterem, zajiskří to mezi nimi. Jenže jestli se to dozví Asa, zabije ho. A Asa Jackson bývá vždycky o krok napřed…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha 2024 , Ikar (CZ)
Originální název: Too Late, 2016

Komentáře knihy Příliš pozdě

Lejčís
09.11.2025

Já vám vlastně pořádně nevím, jak mám tuto knihu hodnotit.. Předně, tváří se to jako klasická Colleen - romantika s vážným tématem, trošku thriller styl, ovšem se skvělou Verity bych to nesrovnávala - ale silně to sklouzává k triviální literatuře, přitom reálně to stačilo trochu dotáhnout a mohlo to mít mnohem vyšší uměleckou hodnotu. Nu což, třeba příště.
Moc často se mi u Colleen nestává, že by mi postavy nebyly sympatické, ale tady jsem si nedokázala vytvořit pouto vůbec k žádné. Ne že by mi bylo jedno, co se s nimi stane, ale zkrátka jsem to s nimi moc neprožívala. Slone jsem obecně moc nechápala, její naivitu, slepou důvěřivost po tom všem, co prožila, a vlastně vůbec, že si to nechala líbit a Asu neprohlédla. Většina scén pro mě navíc byla silně předvídatelná. A troufám si říct, že nejen pro mě, ale pro každého, kdo už má trošku načteno.
Na přeslazené konce jsme u Colleen taky vesměs zvyklí, takže vlastně nic nového a běžně mi to nevadí, když aspoň v literatuře všechno končí šťastně, ale tady to bylo už i na mě moc a Carterův postoj k věci mi prostě nepřipadal reálný. Z drsného thrillerového milostného trojúhelníku se vyklubala pohádka, což mi prostě nesedlo.
Na druhou stranu, ta Colleen fakt umí psát. I přes všechny ty nedostatky je to stejně čtivé, jako všechny její ostatní knihy. I když předem tušíte, jak to dopadne, krátké kapitoly vás svou čtivostí udržují v napětí, a tak prostě čtete dál a dál, až jste najednou na konci, ani nevíte jak. Takže jo, oddychovka super, ale už se k ní neplánuju vrátit :)

Ishir
24.10.2025

Trošku z jiného soudku než jsme u Colleen zvyklí, ale povedlo se jí to.

Terka18
20.10.2025

Upřímně vlastně nevím jak příběh ohodnotit. Byla to především hodně velká síla a hlavně to čtenářům bude hrát na psychiku. Je to hodně zvláštní příběh z temné strany. Něco podobného jsem už četla. Ale já nevím, je to dobře napsané, čtivě, musela jsem číst i když jsem vlastně nechtěla. Protože to jak se Asa choval byl prostě hnus. Strach, který dokázal vyvolat, a psychický nátlak na Slone, prostě hrůza. Konec lehce epický. Zakončila bych to asi jinak, protože co všechno Asa přežil je trošku přes čáru. Na jednu stranu bych dala 5 hvězd a na druhou stranu 1. Opravdu těžký příběh a ještě těžší pocity po dočtení.

NedopecenaKocka
03.10.2025

Autorku mám ráda, ale tato kniha mě zklamala - téma dobré, ale nedotažené, překombinované, nereálné a ten konec? Telenovela.

Nunynka
28.09.2025

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Byla opravdu napínavá. Od autorky se mi líbily zatím všechny knihy.

maličkán
26.09.2025

První moje kniha od autorky. Nenudila jsem se, ale spíš četba pro mladší čtenářky.

Blanka586
21.09.2025

Kniha Příliš pozdě se mi líbila. Colleen Hooverová je moje oblíbená autorka. Bylo to napínavé a četlo se jedním dechem. Byla jsem zvědavá, co bude dál. Kniha je psaná z pohledu všech tří hlavních postav a to je perfektní. Možná zbytečné komplikovaný konec...ale moc mě to bavilo.

stojinek
14.09.2025

Tato kniha byla jedna ze slabších...hodně věcí bylo predvidatelnych, a ve své podstatě mě nijak neoslnila...jediné pozitivum pro mě bylo, že som četla v angličtině.

beruzzka
09.09.2025

Od C. Hoover jsem přečetla skoro vše a tohle byla opravdu slabota.

Zuzana215
03.09.2025

Námět nebyl určitě špatný..ale to celkové zpracování bylo chvilkami nedotažené..
Ke konci už to byla spíše (bez urážky) taková slátanina, že jsem knihu chtěla zapálit..
Sloan byla asi hodně jednoduchá?? Zamiluje se do týpka, co nakráčí do drogovýho doupěte jejího kluka?? Ihned mu důvěřuje? Trošku padlé na hlavu...
Ještě kdyby si důvěru postupně budovala, tak dejme tomu...ale za mě velký špatný.
Miluju C.H., ale drž se prosím svého stylu..

hlavajda93
27.08.2025

Trošku jiný styl, ale skvělá napínavá kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout a pořád jsem měla strach, jak to bude dál. Chvílemi nevíte, jestli Asu nenávidět nebo ho litovat a děsíte se toho, jak je vlastně nesmírně chytrý.

evelýny
24.08.2025

Tohle byla hodně emotivní jízda po hřebeni vlny pod vlivem Colleen Hooverové.

Příběh plný psychopatů, schizofrenie, drog, strachu, pod vlivem doslova sugestivního podmanivého textu, postupně velmi emotivně gradujícího.

Je to i příběh o lásce hluboké , fascinující, ale i patologicky závislé, beznadějné, spalující...

Příběh šílené touhy po lásce.

Celou dobu si přejete na konci to staré dobré klišé, přestože víte, že život, kurva, většinou žádná klišé nepíše.

Ale tato spisovatelka je známá i přeslazenými happy endy. Ale co když....

,,Láska si vás najde uprostřed tragédií."

P.S.: Ale co když už je příliš pozdě? Co potom, vážení....?

Audiokniha: v rovnoprávném triumvirátu cituplně čtou Klára Suchá, David Novotný, Viktor Dvořák

MilackovaN
19.08.2025

Kniha se četla jedním dechem, jako všechny knihy od CoHo. Já bych od ní mohla číst cokoliv a prostě mě to bude bavit, miluju ten její styl. Tenhle příběh je trochu jiný, než na co jsme zvyklí (sama na to upozorňuje). I tak mě ale nadchl a Sloan jsem moc přála, aby měla život, jaký si zaslouží.

Zuzanka45
16.08.2025

Tak toto bylo úplně něco jiného než Colleen, kterou znám. Jak je možné, že autorce prostě sedne jakýkoliv žánr a žádnou její knihu nepustíte z ruky, dokud ji nepřečtete? I když je kniha chvílemi až šíleně hnusná, co se chování hlavního hrdiny Asy týče, četla se jedním dechem.
Luka (Cartera) jsem si hned zamilovala a doufala jsem v happy end.
V příběhu je několik nečekaných zvratů, které vás nutí číst dál a dál. Sloan byla taková hlavní hrdinka, kterou si oblíbíte, i když jsem občas její chování opravdu nechápala, ale soucítila jsem s ní. Kniha je psaná z pohledu všech třech hlavních hrdinů.

Tess.96
27.06.2025

Kniha Příliš pozdě se mi moc líbila. Nejvíc mě zaujal samotný prolog, kde Colleen píše, že tenhle příběh vlastně neměl nikdy vyjít. Psala ho jen při autorském bloku, aby se rozepsala nebo zaměstnala hlavu něčím jiným. Navíc ho publikovala online po kapitolách jako povídku a teprve později se rozhodla ho přepracovat a vydat – a jsem za to fakt ráda. Tahle kniha je úplně jiná než ty předchozí, co jsem od ní četla – daleko temnější, vážnější. Přispívá k tomu téma manipulace, násilí, dealerství a týrání, které v příběhu hraje velkou roli. Hlavní postavu Sloan si hned oblíbíte a dokážete s ní soucítit.

rosolka
25.06.2025

Uff, Colleen zas nezklamala. Zase nějaký společenský problém a zase mě do toho dokázala vtáhnout, že kdybych nemusela, nepřestala bych číst. Rozhodně zajímavý příběh, kdy mi vlastně chvílemi bylo i Asy líto a zároveň jeho pohledy byly chvílemi až mrazivé, protože ukazují, jak tito lidé přemýšl . Ukazuje, jak moc (ne)může dětství ovlivnit život. Konec už mi přišel trochu moc, ale jako celek fajn napínavá kniha, která připomene, že život nemusí být vždycky fér.

Peggy2711
23.06.2025

Kniha mě bavila, byla promyšlená, líbilo se mi jak správně zvolená slova dokážou zmanipulovat myšlení druhého. Občas nám autorka i brnkne na city, když vzpomene nějaký střípek z dětství hlavních hrdinů.

klarinka9974
06.06.2025

Bylo to něco jiného, na co jsme zvyklí ale rozhodně to stojí za přečtení. Autorka nám předvedla i tu nehezkou stránku života a jiných žen. To, že vše není jak na obláčku ale, že někdo, někde trpí aby přežil. Zajímavý příběh od začátku do konce, mělo to napětí ale i záhadu a velká překvapení. Mě se to líbilo, není to sice topka kdy brečíte, ale je to jiným způsobem dost zajímavé a velmi chytlavé.

klaraj093
06.06.2025

Příjemně oddechová a napínavá kniha. Viděla jsem v knize hodně pravdy co se bohužel děje. Něco trochu jiného od autorky a stálo to za to.

Ráčkajda
06.06.2025

To byla nádhera, přečteno jedním dechem.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: