Příliš mladej pro život

Příliš mladej pro život https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417772/bmid_prilis-mladej-pro-zivot-Gff-417772.jpg 4 20 4

"Bezstarostná jízda, nebo věčná nejistota? Pohled na studentský život skrz dno půllitru." Vysokoškolák Kevin tráví většinu času v hospodách a barech. Když se mu splní životní sen a vydává knížku, zdaleka se necítí být šťastný. Věci se nezmění ani poté, co se zamiluje do novinářky Annie, která s jeho opileckým stylem života postupně ztrácí trpělivost. Nekonečné večery plné alkoholu mají za následek spoustu zábavných situací, ale také vzrůstající problémy v životě hlavního hrdiny… Kniha inspirovaná zážitky ze studentských let.... celý text

Přidat komentář

Julia284
12.04.2022 5 z 5

Vtipný příběh, který pobaví.

JessieEx
07.05.2020 4 z 5

"aneb zápisky mladého alkoholika"
Já se rovnou přiznám, že nejsem cílovka této útlé knížky a nesáhla bych po ní, jenže... Marka znám, jsme spolužáci ze střední a jeho prvotinu jsem si nechtěla nechat ujít. Zvlášť když čtu a recenzuju vše, co mi přijde pod ruku :)
Hlavní hrdina Kevin je bezpochyby autorovým alter egem, přesto však doufám a věřím, že inspirace vlastním životem zde proběhla jen co se týče některých životních situací a zážitků. Protože jinak jsem k našemu hlavnímu hrdinovi nepociťovala přílišné sympatie. Mladý student, který sice napsal a vydal knihu, ale jinak neví co se svým životem, beznaděj utápí v alkoholu, není schopen žít ve vztahu a shlíží se v beatnicích? Ne pěkně děkuji. Přesto jsem se u čtení od srdce zasmála - ve vedlejších postavách jsem totiž poznala naše společné kamarády, některé epizodky mi byly povědomé, například zlomený nos :) Tahle hořkosladká komedie plná filosofování a životní melancholie mladého člověka by určitě měla být víc čtena a víc propagována. Ale cílovou skupinou. Tou já nejsem, ač jsme s Markem stejně staří, každý jsme někde jinde.
Co se týče formy, já nesnáším obecnou češtinu a vadí mi číst knížky kde každé slovo končí buď na "ej" nebo "ý"... nicméně musím přiznat, že tady jsem si zvykla a čtení mě bavilo.
Knížka má dokonalou grafiku na obálce, škoda toho malého písma, kdyby se o kousek zvětšilo, lépe by se to četlo a knížka by byla rázem delší (což by se ale asi zase nelíbilo nakladatelově peněžence)
Jo, tohle je fajn jednohubka pro mladé lidi, fakt.


Roubas
12.03.2020 4 z 5

Jo, takhle by to šlo. Je z toho cítit ta beatnická atmosféra hledání sebe sama, jen bych možná čekal víc vtipu. Dialogy možná trochu svižnější, ale jinak povedená prvotina. Nejlepší moment je ten vztyčenej prostředníček na konci, což jsem upřímně nečekal a padlo to tam krásně. Čtěte to. Podporujme mladý český autory.

Daniel.F
23.02.2020 4 z 5

Na tuhle knížku jsem se coby fanda Buka, Beatniků nebo "našeho" Irovského opravdu těšil. A ač mě zprvu moc nezaujala (po 50 stranách jsem ji kvůli plytkému ději odložil), nakonec jsem se k ní už o den později vrátil a dočetl ji do konce, což bylo dobré rozhodnutí.
Náhled na dnešní hipsterské pseudointouše se mi zamlouval, stejně tak především poslední třetina knihy se mi líbila o dost víc než začátek. Vypilovat styl psaní, odmazat některá stále se opakující slova (např. slovo "víno" je zmíněno snad 5x v jediném odstavci), vypointovat některé události a celkově se nebát ještě víc "šlápnout na plyn" a věřím, že druhá knížka, pokud na ni dojde, bude ještě lepší. ;) A je třeba, protože mladých současných domácích autorů, jako jsou právě Marek nebo Jaroslav, kteří píšou o takových tématech, je u nás málo... Držím palce!

Autorovy další knížky

Marek Otta
česká, 1993
2023  67%Vodní meloun
2019  76%Příliš mladej pro život

Kniha Příliš mladej pro život je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst32x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x