Tam, kde je teplo

Tam, kde je teplo https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406313/bmid_tam-kde-je-teplo-nrG-406313.jpg 4 19 6

Příhraničí série

< 6. díl

Příhraničí – několik oblastí, vytržených z našeho světa a uvržených do země věčného mrazu. A Pevnost – to je zároveň srdce Příhraničí i jeho dno. Skrz naskrz promrzlá žumpa, ve které nebydlí zrovna nejpřátelštější lidé a cena lidského života se často poměřuje cenou krabičky nábojů nebo konzervy lančmítu. Prostě už není kam hlouběji spadnout, ale občas osud člověka donutí zahodit zajetý byznys, aby se pokusil najít si nové místo pod sluncem. Jenže ani tam, kde je teplo, není radno polevit v pozornosti. A kdysi úspěšný podnikatel Jevgenij Apoštol se o tom přesvědčí na vlastní kůži. Přestože práce, která ho čeká v Severoříčí, zpočátku nevyvolávala zvláštní obavy…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Там, где тепло , 2012


více info...

Přidat komentář

DaNDee
23.11.2022

(SPOILER) Znudění mágové na vrátnicích, protřelé narážky na servírky (které ale neomrzí!), tabulky čokolády, lezavá zima, krátké návštěvy Hamleta,... jó začíná to dobře, a tahle kniha do série zatím zapadá jako za starých časů.

Upřímně mě ale už Napalm sere, a Daňis Selin trochu taky. Jsou ohraný jak desky. To se mi s Ledem, Maxem a tou protikrizovou partou okolo Alexe Šumova a čaroděje Vasilenka nestávalo.

Taky nechápu proč pyromant balí Marinu, když má Veru, ale třeba se ještě v průběhu dozvím, kde ta vězí.

A vůbec - Posádce se série věnovala naposled tak předloni. Takže když je na straně 90 zmíněna, připadá mi, že už jsem to slovo 3 knihy neviděl a zajiskří ve mně příjemná nostalgie. Ale to je tak celý.

O stránku, dvě dál, už ale začíná klasický road trip za hradby, a já se začítám, přestává mě bolet hlava z politiky v Pevnosti, a nechám se unášet chladem a příběhem...

A doufejme, že i zplozenci mrazu, checheche-

PS: Pořád ale, Korněve jestli to čteš: Bring me back Max!

Luigi1
10.09.2021 3 z 5

Z příšerného vedra jsem se musel schladit,ale očekával jsem trochu vic děje.Pro mě zklamání.


jarin58
27.08.2021 2 z 5

Zklamání.

hanzmb
12.01.2021 3 z 5

Jak se mi líbily první 4 díly s Kluzkým, tak ten minulý s Apoštolem byl zoufalý. Tento je přece jen o něco lepší. Taky se v tom nedají moc hledat logické souvislosti, spíš akce na akci, ale naštěstí si odpouští ty scény s všelijakými ledovými příšerami. Podle závěru bych tipnul minimálně ještě 1 díl a větší propojení obou částí série.

jockel
26.10.2019 3 z 5

Kromě nesmyslu, že zdrhne z Pevnosti, aby ho v ní neodstřelili, protože nasr.l koho mohl a v závěru se do ní po týdnu opět vrátí, se knížka dala číst.

Awča
16.04.2019 4 z 5

První kniha s Apoštolem mě úplně neoslovila, tak jsem na tento díl neměla velká očekávání. Kniha plynula v příjemném tempu, bez nějakých větších zvratů, stačila jsem se orientovat což se mi v předchozím díle ne úplně dařilo. Prostě takové setkání se starými známými, kterým se jednou daří a jednou ne :-) Pořádné akce si autor nechal až nakonec. Příběh mě bavil a četl se dobře, lehce otevřený konec čtenáře navnadí na další díl.

Autorovy další knížky

Pavel Korněv
ruská, 1978
2015  75%Led
2020  87%Mrtvý lotr
2015  77%Kluzký
2016  78%Černé sny
2020  88%Království mrtvých

Kniha Tam, kde je teplo je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce66x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x