Ohnivé znamení: příběhy ze starých časopisů

Ohnivé znamení: příběhy ze starých časopisů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184783/bmid_pribehy-ze-starych-casopisu-ohnive--iB2-184783.jpg 4 62 5

Antologie vychází z časopisů Mladý hlasatel, Vpřed a Malý čtenář. Nejvíce zastoupeny tu jsou povídky Otakara Batličky ze Vpředu. Publikace obsahuje také celkem 77 příběhů Rychlých šípů.

Přidat komentář

Turlogh
25.10.2019 3 z 5

Pěkná kniha, docela výpravná, byť pro čtenáře Jestřábových RŠ a dobrodružných příběhů O.Batličky nic nového pod sluncem. je to vlastně výběr některých komiksových příběhů Rychlých šípů a některých hodně povedených příběhů světoběžníka a vlastence O. Batličky plus pár dalších dobrodružných povídek, většinou z Afriky. Takže máte-li doma např. velkou knihu RŠ a knihu Na vlnách odvahy a dobrodružství od B. či jiné, dříve vydané jeho knihy, nic neznámého vám tato kniha asi nepřinese... Nicméně patříte-li mezi sběratele všeho, kde figuruje Jestřáb, pak asi není co řešit. A to si pořiďte ještě další podobnou knihu ve stejném duchu Zlaté údolí. Howgh.

Stromolezci
07.09.2017 5 z 5

Jako malý kluk jsem to přečetl několikrát. Těším se na dobu, až to budou číst mé děti a věřím, že se jim budou příběhy líbit.


RichardvonT.
12.01.2017 5 z 5

Jeden z nejlepších dárků od Ježíška, spolu se Zlatým údolím.

TAIBRA_COPAN
01.10.2015 4 z 5

Velmi pěkná dobrodružná kniha , která kombinuje krátké povídky převážně od Otakara Batličky s komiksem Rychlých šípů od Jaroslava Foglara . Jen je trochu škoda , že hodně povídek je již v knize Kavalíři odvahy , takže se zde opakují .

georginaa
16.12.2013 5 z 5

Kreslené příběhy rychlých šípů měly ve své době velikou slávu. Sbíraly se čísla časopisů, vyměňovaly se mezi kamarády a též se tvořily partičky, které si vymýšlely různé názvy part a soutěžilo se mezi sebou. Krásnou dobu jsem prožívala s nadšením a mám jen krásné vzpomínky. Škoda že dnes mladí o vše přicházejí....