Čaroles

Čaroles https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154523/bmid_fablehaven-caroles-154523.jpg 5 199 43

Stáročia boli čarovné bytosti zhromažďované v ukrytej rezervácii nazvanej Čaroles, aby sa zabránilo ich vyhubeniu. Je to jedna z posledných pevností ozajstnej mágie. Očarujúce? Jednoznačne. Vzrušujúce? Nepochybne. Bezpečné? Skôr naopak... Kendra a jej brat Seth nevedia, že ich starý otec je správca Čarolesa. Prastaré zákony udržiavajú v lesoch ukrytých za vstupnou bránou rezervácie poriadok medzi chamtivými trolmi, nezbednými satyrmi, zlomyseľnými bosorkami, skazenými škriatkami a závistlivými vílami. Keď však Kendra a jej brat Seth porušia pravidlá, oslobodia sa mocné sily zla a súrodenci musia čeliť najväčšej výzve svojho života, aby zachránili svoju rodinu, Čaroles a možno aj celý svet.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Fablehaven , 2006


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
23.01.2024 3 z 5

Kniha měla kouzlo a zároveň moc hezké propojení přírody a fantazie. Za mě byla kniha spíše pro začínající čtenáře fantasy ale pro mě osobně pohodovým čtením.

MarianP
03.10.2023 5 z 5

Hoci nie som vekovo asi tá pravá cieľová skupina pre túto knihu, musím povedať, že som si ju celkom užil. Najviac sa mi páčil ten začiatok - starý dom, čarovná záhrada, tajný denník...Ku koncu ma už nič teda neprekvapilo a už teraz zháňam pokračovanie!


iskrizka
28.10.2021 4 z 5

Prvý diel série Fablehaven ma celkom príjemne prekvapil. Nepredpokladala som síce, že to bude zlá kniha, ale páčila sa mi asi viac, ako som očakávala.
Číta sa ľahúčko, je celkom zábavná a námet je skvelý. Rezervácia, v ktorej žijú čarovné bytosti, sľubuje kopu možností, a autor ich neváha využiť. Knižka je na začiatku trošku tajomná, postupne sa dej rozbehne a "zakčnie", ale nájde sa v nej dosť priestoru aj na oddychové pasáže, pri ktorých spoznávame Čaroles, jeho úlohu vo svete a spôsob, akým funguje.
Výborne zvolená je aj dvojica hrdinov v zložení chlapec a dievča, ktorí sú navyše aj súrodenci, takže medzi nimi dochádza k celkom vtipným stretom, ktoré knižke dodavajú komický element.
Škoda, že už nie som vekovo cieľová skupina, pretože v detstve by sa mi táto fantasy dobrodružná knižka páčila ešte viac.
časti.

chaera
17.08.2021 4 z 5

Tuto sérii jsem dlouhá léta měla na spodní polici mojí knihovny, takže jsem ráda, že jsem ji konečně přestala přehlížet a dala jí šanci. Nejsem cílová skupina a fantasy moc často nečtu, ale z tohoto kousku jsem byla naprosto unešená! Z celé knihy sálá magično, vyskytují se zde nejrůznější kouzelné bytosti, postavy jsou sympatické, krajina je nádherná a o parádních ilustracích ani nemluvě. Kolikrát jsem si během čtení přála vstoupit do tohoto světa a všechno to zažít na vlastní kůži! Pravda, je to poněkud předvídatelné, ale tak už to s knihami pro děti bývá. Být o něco mladší tohle by byla jasná srdcovka. 4/5

adela5732
17.10.2020 5 z 5

Kniha mě nadchla. Četla jsem ji jako náctiletá a i teď ve 22 letech si ji ráda přečtu. Krásně popsáno fantasy prostředí, originální nápad s kouzelnými bytostmi. Kniha vás zatáhne přímo do děje a nedovolí vám se odtrhnout. Knížku rozhodně doporučuji, řekla bych že je pro všechny věkové kategorie

Dares
14.07.2020 5 z 5

Čaroles ma očaril :)

Kniha má tú vzácnu schopnosť vrátiť vás do detských časov, vidieť detskými očami, nechá vás zvoľna opäť vstúpiť do toho pestrofarebného sveta fantázie.

Autor popisuje všetko živo, aspoň ja sám som nenarazil na jediné hluché miesto, postavy sa chovajú uveriteľne a necítite s od nich odtrhnutý; práve naopak, ste súčasťou každého ich dobrodrúžstva, aké vám tu a tam zahrajú na strunu, ktorej tón vás ešte dlho neopustí.

Torino10
28.06.2020 5 z 5

Skvely poutavy pribeh pro deti

Atalka44
02.04.2020 5 z 5

Dokonalé. Četla jsem asi tak šestkrát!

fox13
24.01.2020 5 z 5

Krásně ilustrovaná knížka plná fantazie a dobrodružství.

liana 12
27.05.2019 5 z 5

Krásná kniha pro mladší čtenáře, právě jsem dočetla a těším se až si půjčím další díly. Možná jako drobný nedostatek vidím vazbu knihy, která vám napoví o čem v příběhu půjde, ikdyž se to v knize docela dlouhou dobu snaží utajit. :)

Al3xan.dr
26.12.2018 5 z 5

Jedna z malá knih, ke které se s radostí vracím i po několikáté a stále mě baví. Krásný, poutavý a především originální příběh, který vás zavede do magické obory plné nadpřirozených bytostí. Příběh je doprovázen zajímavými, věcnými ilustracemi.

LittleShadow
26.05.2018 5 z 5

Nádherná kniha. Vřele doporučuji.

Laughtubbe
11.05.2018 5 z 5

Nedivím se, že má tato kniha tak vysoké hodnocení. Je to krásný příběh a záživný v každém řádku. Originalita kam se podíváte. Nemůžu Vám to popisovat připravila bych Vás o ten skvělý zážitek :)

Percabethka
27.01.2018 5 z 5

Příběhy z kouzelné obory byly, jsou a budou navždy moje nejoblíbenější série ❤❤❤ Od 11, kdy jsem jí poprvé objevila, jsem jí četla už několikrát a líbí se mi pořád víc a víc ❤ Ten příběh, záhady, magie, dobrodružství, postavy, dokonalé ilustrace a hlavně to universum.... U každé knížky, která se mi líbí, jsem vždycky našla něco, co mi vadilo, ale tady nic takového není :D ❤ Vážně mě mrzí, že u nás Lesohrad není tak známý a oblíbený jako v Americe... :'D

Suou
17.01.2018 5 z 5

Úžasné, perfektné, dokonalé, nezabudnuteľné :D
Skvelý príbeh, plný dobrodružstva a dokonca aj napätia (narážam na jednú konkrétnu noc v knihe:D).

elyonka9643
12.11.2017 4 z 5

Trochu mi to připomnělo Kroniku rodu Spiderwicků, ale i tak se mi to moc líbilo. Kouzelný příběh z kouzelného prostředí. Jen Seth mi občas lezl dost na nervy a měla jsem sto chutí dostat se do knihy a jednu mu vrazit. Většího spratka a idiota jsem dlouho nepotkala. Na druhou stranu chápu, že díky něčemu se ten děj posouvat musel a je to dětská kniha, takže možná být mladší, tak mi to tak vůbec nepřijde.:)

-LaraRead-
12.11.2017 5 z 5

Úžasný, jedinečný děj, originální zápletka doplněná nádhernými ilustracemi a konec, který slibuje další díly. Může si milovník knih přát víc?

Leome
23.10.2016 4 z 5

Ač se kniha může zdát dětská, určitě bych ji jako dětskou nepopsala, potěší totiž i starší milovníky fantasy a nadpřirozena. Celá série se mi moc líbila, autor navíc umí nejen vytvořit originální příběh, ale také ho dobře napsat. Oceňuji i to, že tam není x postav, ve kterých nikdo nemá přehled. Doporučuji a dávám čtyři hvězdičky, ale jen kvůli tomu, že další díly se mi celkově líbí více :-).

svobonís
21.01.2016 5 z 5

Nečekala jsem, že mě tato kniha zaujme, ale Lesohrad patří mezi mé nejoblíbenější knihy.

Nikča3112
15.10.2015 5 z 5

Co dodat..... prostě super knížka