Příběhy vánoční noci

Příběhy vánoční noci https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56756/bmid_pribehy-vanocni-noci-lq7-56756.jpg 4 12 5

Čtyřiadvacet poetických příběhů přivádí čtenáře po různých cestách do Betléma k jeskyni, ve které spí novorozený Ježíš v náručí své matky. Setkáme se s betlémskou kometou, která se ptá na cestu nočního ptáka, s volkem a oslíkem, kteří jsou vytrženi ze své netečnosti a odvedeni, aby zahřáli Jezulátko, jež se na ně směje, s Pannou Marií posílající zprávu o narození po betlémských žábách a mnoha dalšími milými historkami. Příběhy se svou poetikou velmi podobají stylu salesiána Bruna Ferrera.... celý text

Žánr:
Povídky , Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Portál
Originální název:

Fiabe della Notte Santa , 1996


více info...

Matematicka
Matematicka
25.12.2020 3 z 5

Krátké vánoční příběhy, ve kterých ožívají zvířátka, rostliny... Některé z příběhů mi "nesedly", ať už proto, že byly dost polopaticky podané, příliš kosmické nebo až příliš korektní (poslední příběh Byl Ježíš černý, nebo bílý?). Přesto nelituju, že jsme si knihu v adventní době s celou rodinou přečetli, ale víckrát už bych to nepotřebovala opakovat. Není to kniha, ke které bych se ráda vracela...

sgjoli
sgjoli
25.03.2018 4 z 5

Číst si tyto mini příběhy před Vánoci bylo naprosto skvělé. Každý den jeden příběh, jakási literární verze adventního kalendáře. Užila jsem si to, bylo to milé pohlazení po duši - a to před Vánoci rozhodně není na škodu. Milé, opravdu milé čtení. :-)


Petrstik
Petrstik
14.01.2018 5 z 5

Pěkné poetické vánoční příběhy, které pomohou navodit příjemnou vánoční atmosféru. Kraťoučké příběhy, lze použít i jako formu „adventního kalendáře“.

Snovač
Snovač
10.09.2014 4 z 5

Nádherné vánoční pohádky, můžou mnoho dát i dospělým (snad i víc než dětem :)).
"Zem byla té noci rozechvělá očekáváním. Maličká planeta jedné ze slunečních soustav v miliardě galaxií, kterých je ve vesmíru jak naseto, byla vyvolena, aby se na ní zjevilo tajemství..."

ilona8570
ilona8570
26.02.2014 5 z 5

Vskutku ,, pohádkové příběhy."