O nosorožci, který šilhal

O nosorožci, který šilhal https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458894/bmid_o-nosorozci-ktery-silhal-3Cu-458894.jpg 3 16 3

Nosorožec měl veliký problém. Oči mu šly tak šejdrem, že všechna zvířátka viděl hned několikrát. To ho pěkně namíchlo. Víte, jak to vyřeší? Dokáže si s tím poradit sám? Nebo mu někdo pomůže? Slepičí babička vám všechno poví.

Žánr:
Literatura světová , Pohádky , Pro nejmenší

Vydáno: , Drobek
Originální název:

Le Rhinocéros qui louchait féroce , 2018


více info...

Jingle
Jingle
11.02.2024 3 z 5

Hodnocení dávám vyšší proto, že je dcera od svých 4 až do nynějších 5 let miluje, nejspíš čistě kvůli občasnému vtipu. Obsahově ale většinou totální slátanina :)

Atlantis
Atlantis
11.10.2022 2 z 5

Slabší. Neurazí, ale znovu to číst vážně nechcete. Rýmy opět nefungují a navíc je zde často zmatek v tom, kdo vlastně mluví a kvůli podivnému překladu se budete dost ztrácet. Což je na knihu, která má dvacet stran, dost tristní.


jitka_dankova
jitka_dankova
08.10.2021 1 z 5

Máme doma téměř celou sérii knih autora Hervé Le Goff, vizuální podoba knih je totiž opravdu lákavá. Jde o malé krátké knihy, kde je vždy jen trochu textu a velké obrázky. No a působí dojmem, že půjde o vtipné příběhy o zvířátkách. Tolik k reklamě a proč jsme za ně utratili peníze. Na synka opravdu působily dobře, chtěl je číst (to je co říct), ony prostě lákají ke čtení malé čtenáře, kteří sotva končí první třídu. Jenže samotný text a příběh byl pro mne velkým zklamáním. Snaha udělat text rýmovaným se nepovedla. Text se dítěti špatně čte, moc nechápe, o čem to tedy opravdu je a hůř sumarizuje, o čem kniha byla. Poselství v knize není žádné a vtipu jsme se taky zrovna moc nedočkali.

Hlavní výhoda těchto knih je ale ta, že se dobře píšou do "čtenářského deníku", který vyžaduje učitelka. Dítě má naoko přečteno spoustu knih, "stíháme", a můžeme se věnovat v klidu hodnotnějším knihám, které syn prostě nedočte za jeden měsíc.

Autoři knihy

Hervé Le Goff
francouzská, 1971
Christine Beigel
francouzská, 1972

Kniha O nosorožci, který šilhal je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x