O koalovi, který mluvil sprostě

O koalovi, který mluvil sprostě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485085/bmid_o-koalovi-ktery-mluvil-sproste-T22-485085.jpg 3 13 6

Koala je velmi roztomilé zvířátko. Ale tenhle koalí klučík není roztomilý ani trochu. Pořád všem říká ošklivé věci a hrozně ho to baví. A ta slova, která z něj padají! Je to strašné, strašné... Ostatním zvířátkům se to samozřejmě nelíbí. Vymyslí něco, aby se to koala odnaučil, nebo se stane něco úplně jiného? Slepičí babička vám všechno poví.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pohádky

Vydáno: , Drobek
Originální název:

Le Koala qui disait des gros mots , 2012


více info...

Přidat komentář

Jingle
11.02.2024 4 z 5

Hodnocení dávám vyšší proto, že je dcera od svých 4 až do nynějších 5 let miluje, nejspíš čistě kvůli občasnému vtipu. Obsahově ale většinou totální slátanina :)

Ellis03
12.11.2023 3 z 5

Jelikož máme období, kdy jsou vulgarismy hit, tak kniha zaujala názvem jak syna (5), tak mě, protože jsem doufala, ze by mu mohla dat lepší pohled na to, proč nebýt sprostý. Ovšem - chyba lávky. Shrnula bych to tak, ze kniha nedala nic moc jemu, ani mě. Je to tak moc strucne, ze se tam vlastně žádný problém ani nestihne vyvinout, natož aby se dal vyřešit.


V.Lenka
04.05.2023 odpad!

V synově (3.) třídě nevedou čtenářský deník, ale povídání o knize před třídou. Když jsem se syna ptala, zda ho nějaká kniha, kterou spolužáci četli, zaujala, tak jmenoval tuto. A protože ji v naší knihovně neměli a zrovna ji měli asi za 60 Kč v online knihkupectvi, tak jsem ji pořídila. Mladšímu synovi se líbily ilustrace a že ji chce on. Starší knihu slupl za čtvrt hodiny, mladší poslouchal. A já si celou dobu říkala, co vůbec mohlo zaujmout. Jakmile mladší syn slyšel děj, tak říkal, že už knihu nechce. Příběh je tak jednoduchý až blbý. Verše jsou kostrbaté, mám ráda, když verše mají rytmus, a ne že z toho trčí toporná snaha o rýmování závěrečných slabik, ale rytmus se neřeší. Koala vůbec nemluví sprostě, resp. nadává, ale sprostá slova (vulgarismy) k tomu nepoužívá. Kniha by se měla jmenovat jinak, aby odpovídala svému obsahu. Za mne je to opravdu brak bez hodnoty. Škoda peněz! Ani syna, který si knihu přál, nakonec nezaujala.

Atlantis
10.08.2022 2 z 5

Wau, to zase byly čtyři vzrušující minuty našich životů. Příběh klasicky hloupý, rýmy nefunkční, ale asi jednou jsme se s dcerou pousmáli, tak proto to vysoké hodnocení.

hippiesak
03.08.2022 4 z 5

Hehe, toto je doslova dětská jednohubka. Ideální pro děti +/- 5 let a pokud použijete správný přednes, budete za kingy :) Fakt prdel. PS: kniha na 5 minut ;)

muchomurka
26.07.2022 3 z 5

Nápad nebyl špatný, ale nelíbilo se mi zpracování, verše tomu také moc nepomohly. A ta pointa nic moc. Škoda, mohlo to být fakt dobré.

Autoři knihy

Christine Beigel
francouzská, 1972
Hervé Le Goff
francouzská, 1971

Kniha O koalovi, který mluvil sprostě je v

Přečtených18x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x