Zapomenuté případy Sherlocka Holmese

Zapomenuté případy Sherlocka Holmese https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12726/zapomenute-pripady-sherlocka-holmese-12726.jpg 4 74 9

Celá desetiletí se mělo za to, že kompletní kánon Sherlocka Holmese sestává z šedesáti případů - padesáti šesti povídek a čtyř románů. Také se ale celou tu dobu šířily zvěsti, že existuje několik dodatečných krátkých dílek, která Conan Doyle o svém světově proslulém detektivovi napsal, a která nebyla z rozličných důvodů obsažena v žádném sebraném vydání. Nyní byly tyto povídky, hry a básně konečně vyrvány z náruče temnoty a společně vydány v jednom svazku, jenž nám tedy přináší poslední zbývající autentické zprávy o velkém detektivovi. Dílka sebraná v Zapomenutých případech Sherlocka Holmese byla shromážděna jen díky pečlivému pátrání v Británii i Americe a jsou zde předkládána spolu s úchvatným vylíčením okolností, jež se týkají jejich prvního vydání. Odhalují nám zcela nový, překvapivý pohled na velkého detektiva a také nás seznamují s postojem, který Conan Doyle ke svému největšímu výtvoru zaujímal. Tuto knihu dozajista přivítají všichni detektivovi příznivci, neboť Sherlock Holmes se na jejích stránkách přecejen ještě jednou vrací mezi nás.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Final Adventures of Sherlock Holmes


více info...

Přidat komentář

Aghatte
06.08.2022 2 z 5

Zvládla jsem to přelouskat, ale pocity jsou rozporuplné. Vadí mi vydání od Joty, kde sebemenší pitomost má hvězdičku a dole musí čtenáře uvést do obrazu. Dva z odkazů mě zaujaly, a ty jsem pro změnu nikde jinde nenašla… Jsem zvyklá číst SH a bavit se, být napjatá a čekat, jak to dopadne, zde jsem se i nudila, nebo se přistihla, že neudržím pozornost. Často jsem nechápala, kdo je vypravěč… Má krásnou obálku a místo v knihovně vedle dalších SH, ale přečetla jsem ji jen díky dlouhé cestě vlakem z nedostatku jiné literatury.

m_martina
11.06.2021 3 z 5

Velká škoda, že se tyto povídky tolik nezdařily. Jako by je napsal někdo jiný než pan Doyle. Ale za přečtení stojí, byť to mělo být jen jednou.


Kontryhelka
07.02.2021 5 z 5

Zapomenuté a přesto nezapomenutelné případy velkého londýnského detektiva a jeho věrného přítele. Super čtení, které pohladí vždy, kdykoliv otevřeme knihu.

nicolettkaa
28.12.2020 3 z 5

Při půjčování v knihovně jsem si myslela, že půjde o klasické příběhy Sherlocka Holmese. Jak jsem se jen spletla. Pár dní po přečtení si ani nepamatuji, o čem některé příběhy byly. Ono ne vše, co autor napíše, stojí za vydání. Nejvíc se mi líbilo povídání samotného sira Doyla o smrti SH a o naštvaných dopisech fanoušků. Znovu určitě číst nebudu.

Lessana
07.11.2018 2 z 5

Keď v rámci série kníh s príbehmi o Holmesovi a Watsonovi, ktorú pred časom vydávala Jota, zrazu opäť zasvietilo meno Sir Arthur Conan Doyle, tešila som sa na "nové zabudnuté prípady". Nuž ale... mala som problém ich dočítať, také boli nezáživné. Škoda.

Forest66
04.10.2018 3 z 5

Knížka obsahuje kromě povídek i hodně textu. Textu bez obsahu, určeného k přeskočení. Povídky sami o sobě nejsou špatné. Některé lepší, některé horší. Prazážitky říkají, že jsem už všechny nebo alespoň skoro všechny někde četl a zapomenuté případy se jmenují proto, že mezi ostatními zkrátka nestáli za zapamatování

martinkaLLL
06.10.2015 1 z 5

Uf, některé klidně mohly zůstat zapomenuté. Spíš jsem se nudila.

honajz
24.05.2013 3 z 5

Přece jen je to pel mel sesbíraných textů různé úrovně. Něco je skvělé, něco dobré, hodně zbytečného. Dotváří to jistým způsobem obraz Doyla i jeho postav, ale nic nového vlastně nepřináší, spíše zklame.

Jíťa
30.11.-0001 2 z 5

Ne každou stránku textu, kterou autor sepíše, je třeba vydávat.