Z archivu Sherlocka Holmese
kniha od: Arthur Conan Doyle
KoupitKoupit eknihu
Poslední Doylova kniha o slavném hrdinovi, která je složena z příběhů, které se údajně odehrály už dříve a teprve teď je zpracovalo Watsonovo šikovné, leč loudavé pero.
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12735/z-archivu-sherlocka-holmese-12735.jpg 4.6134Příběhy Sherlocka Holmese
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi
Vydáno: 1999, Jota
The Case-Book of Sherlock Holmes, 1927
Komentáře (12)
Kniha Z archivu Sherlocka Holmese

Tohle čtení prostě miluji a je to pro mně taková maličká závislost. Pan Doyle na svoji dobu dokázal napsat nadčasové detektivní dobrodružství, které neomrzí ani postupem let.

Sherlock Holmes mě nikdy nezklame. I v příbězích z jeho archivu prokázal skvělé analytické schopnosti, na které se vždy spoléhal. Inu, co mu zbývalo, když v době, kdy řešil své případy, byly moderní kriminalistické metody, tak jak je známe dnes, pouze "v plenkách".
Doyle knihami, v nichž vystupuje Sherlock Holmes, navázal na tvorbu zakladatele klasického detektivního žánru E.A.Poea.

Úžasná klasika povýšená v audioknize interpretací pana Václava Knopa. Mohu doporučit milovníkům podivných a zapeklitých případů a mistrné detektivní dedukce.

Autor nenapsal jenom "PSA", ale i jiné věci, včetně povídek. Domnívám se, že i krátké literární útvary autora se dají číst.

Jako bezvýhradná fanynka spisovatele Arthura Conana Doyla a jeho Sherlocka Holmese považuji za výborné všechny povídky v této knize, každá z nich je svým způsobem zajímavá ;-).

Některé povídky se mi líbily více, některé méně. Příběhy byly velmi čtivé a překvapivé. Mysl Sherlocka Holmese mě nepřestává překvapovat. Trochu mě mrzelo, že se spíše něž vraždy řešili krádeže a různé záhady. Brzo se vrhnu na další knihy se svým oblíbeným detektivem a jeho věrným přítelem.
Část díla
- Barvíř na penzi 1926
- Dům U tří štítů 1926
- Lví hříva 1926
- Mazarinův drahokam 1921
- Na starém zámku v Shoscombe 1927
Štítky
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
1978 | ![]() |