Syren

Syren https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37770/mid_pribehy-septimuse-heapa-syren-Nbm-37770.jpg 4 138 11

Příběhy Septimuse Heapa série

< 5. díl >

V pátém pokračování fantastické série se Septimus se svým drakem Ohnivákem vydává znovu na dalekou pouť přes moře, aby přivezl své přátele zpátky domů. Teď, když má za sebou hrdinskou cestu do domu foryxů a byl čarodějkou Marcií povýšen do stavu tovaryšského, se tento úkol zdá jednoduchý. Ale návrat domů se zkomplikuje. Při nočním letu přes moře přátele zastihne zuřivá bouře a do Ohniváka udeří blesk. Naštěstí se nedaleko nachází ostrov, na kterém Septimus s Broučínem a Jennou nouzově přistanou a pokusí se draka zachránit. Tady Septimus potkává záhadnou dívku Syrah. Za to, že draka vyléčí, však žádá po Septimusovi pomoc. Kdo je Syrah? Duch? Přízrak? Zoufalý Septimus slíbí cokoliv, ale netuší, jaká hrůza ho vzápětí čeká. Shodou podivných náhod a po řadě neuvěřitelných dobrodružství se na ostrově opět setkávají i další Septimusovi kamarádi a společnými silami se pustí do boje proti zlu, jehož ztělesněním je duch Tercius, který usiluje o zkázu hradu i jeho obyvatel daleko za mořem. Jen díky nesmírné statečnosti a obětavosti všech se podaří jeho úmysly odvrátit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Septimus Heap, Book Five, Syren , 2009


více info...

Přidat komentář

Pert
02.01.2022 5 z 5

Lehce děsivý příběh . Milo Banda je nepřekonatelný. Zvláště na té večeři na začátku. Krásná kniha.

Andynka
06.04.2021 5 z 5

Další super díl z této série.
Když porovnám první díly, které mě moc nebavilo číst. Nějak jsem se do příběhu nemohla dostat... S těmi to díly, které hltám stránku za stránkou!
Je to velký rozdíl.
Každým dílem, je příběh napínavější a zajímavější. Dokáže čtenáře více zaujmout.
A ten to díl, plný strategie, duchů... byl opravdu lehce strašidelný. Věřím, že kdybych knihu četla, jako náctiletá měla bych i větší strach. Tak mě opravdu bavil. I když víte kam příběh směřuje, stejně vás bude bavit číst.
Pokud mě kniha baví číst skoro ve 30 letech. Musí to být super kniha pro mládež!


Šárka88
28.12.2019 5 z 5

Asi nejhezčí díl ze všech

berka4151
25.03.2017 5 z 5

Pátý díl si rozhodně zaslouží plné hodnocení, čtivý od první do poslední stránky. Oceňuji, že série není jen o Septimusovi, ale stejná pozornost je věnována i ostatním postavám, jejichž osudy jsou neméně zajímavé.

Alex.rrr
02.03.2017 4 z 5

Další díl humoristického příběhu o Septimusovi. Musím říct, že mě zatím všechny díly baví. Krásně ubíhající čtení, které není náročné. Perfekto.

Knihomlok2015
20.11.2016 4 z 5

Každý další díl baví víc a víc, takže se moc těším na další.

ThePetinka
24.01.2014 4 z 5

Syren volně navazuje na předchozí díl, Výprava za hrdinstvím, a autorka v něm opět rozplétá nové záhady Septimusova světa. Myslím, že už v předchozí recenzi jsem zmínila, jak výborně paní Sageová pracuje s vedlejšími postavami a musím podotknout, že tento díl to jen podtrhuje. Sledujeme čtyři až pět dějových linek, které se postupně slévají do jedné hlavní a ústí ve velké dramatické finále! Prostě výborně zpracovaný příběh!
Autorka opět přichází se zajímavými nápady, její knihy se jen hemží desítkami výborných a mnohdy zajímavě uchopených témat. Už tu byli čarodějové, draci a dračí lodě, duchové, krysy, alchymisté, cestování časem a teď jsou tu i džinové a syréna. A to vše je doplněné o notnou dávku vtipu a napětí!
Kniha se mi četla velmi dobře, jako vždy musím vyseknout poklonu nakladatelství Jota, za překrásnou vazbu, úžasné ilustrace a celkově velmi povedené ztvárnění knihy. Musím říct, že série o čarodějnickém učni Septimusovi Heapovi je opravdu výborné počtení, leč je možná určené pro mladší, než jsem já, nelituji, že jsem se ke knihám vrátila. Už se těším, až si pořídím další díl.

angelbooks
14.12.2013 5 z 5

5 hvězd dokonce více by si zasloužil tento díl. Moc se mi tam líbila postava Syrah, byla jsem vděčná že tam dali takovouto postavu - která ikdyž za to nemohla byla zlejší když se vynožilo její druhé já - která vyléčila Ohniváka. Doufala jsem že bude Ohnivák v pořádku, moc by mi tam scházel. Taky se mi líbilo to opětované vtahování do děje a ty zvraty v dějích :). Říkám si čím jsem blíž ke konci tím je to napínavější. Moc doporučuji k přečtení :)

BooksLucyKing
09.07.2013 5 z 5

Další krásný pohádkový díl. Tentokrát ostrovní, číst to teď v léťe bylo bezva.

Teressa
21.06.2013

Tuhle sérii miluju, ale musím uznat, že po první přečtení se mi tento díl jevil jako slabší. Po druhém přečtění jsem ale musela změnit názor! Tenhle díl je stejně úžasný a kouzelný jako celá série!

Saruman
25.03.2011 5 z 5

Nejlepší díl série... zatím... pro mě :)

Štítky knihy

anglická literatura

Autorovy další knížky

Angie Sage
britská, 1952
2005  85%Magyk
2006  85%Znamení draka
2013  91%Oheň
2010  89%Syren
2008  86%Výprava za hrdinstvím

Kniha Syren je v

Přečtených250x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených15x
Knihotéce62x
Chystám se číst45x
Chci si koupit29x