Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční

Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387171/mid_pribehy-pro-kluky-kteri-se-neboji-b-FPb-387171.jpg 4 23 5

Kniha určená všem klukům, kteří jsou nebo by chtěli být nějakým způsobem výjimeční. Najdete v ní stovku medailonků chlapců a mužů, kteří právě takoví jsou… Nečekejte ale příběhy žádných akčních hrdinů zachraňujících lidstvo ani miláčků osudu, kterým sudičky nadělily krásu, inteligenci, štěstí a bohatství už do kolébky. Ne – každá z osobností v této knize si musela vybojovat nějaký svůj osobní zápas, vzepřít se nepřízni osudu, vzdorovat autoritám a to všechno často tváří v tvář velkému nebezpečí. Svým životem dokázali být vzorem pro ostatní a učinit svět lepším!... celý text

Osobní rozvoj a styl Pro děti a mládež
Vydáno: , Ella & Max
Originální název:

Stories for Boys Who Dare to be Different , 2018


více info...

Přidat komentář

Aleshgang
13.04.2024 5 z 5

Spoustu zajímavých příběhů známých či méně známých mužů a kluků, kteří se vyrovnávali s životem a zdolali spoustu překážek, aby dokázali že být sám sebou je v pořádku. A to se mi líbí. Existuje i druhý díl, kde jsou další zajímavá jména.

Davidin
16.01.2022 4 z 5

Autor krátce a výstižně představuje muže, kteří v lidské historii zanechali významnou nebo výraznou stopu při vykonávání činů pro ně zásadních. Prosazovat existenční hodnoty, zachránit život, dosáhnout cíle i přes hendikep? Výčet je ohromný a odkaz každého z nich může nabídnout zajímavé pozastavení.


Brinkley
17.01.2020

Čtu s dětmi po Rebelkách. Podobný systém (čili syna tato verze rovněž velmi baví). Ovšem sám se zmínil, že mu zde chybí propracovanější systém Rebelek (přehledné označení národnosti dotyčné osobnosti a citát u obrázku). Poté s překvapením marně hledal Einsteina a ptal se na procento homosexuálů v populaci, neb jej překvapilo tak bohaté zastoupení v knize (viz komentář Nay). Shodli jsme se, že to není nic proti ničemu, ale ten Albert nám ve výčtu "kluků, co se nebojí být výjimeční", RELATIVNĚ dost chybí :D . Já navíc po Rebelkách postrádám i různorodé ilustrace většího počtu umělců s odlišným stylem tvorby). Zkrátka, když dva dělají totéž, není to totéž - v porovnání s Rebelkami je "klučičí" odnož odfláklejší kopií původního (originálního) nápadu.

Nay
16.04.2019

Záměr je dobrý,.. ale nějak se mi zdá, že je zde častou mužskou osobností právě ta, která se necítí být ve správném těle - radši by muž ženou byl anebo se jedná o gaye. Vůbec nic proti čemukoliv ze zmíněného, jen mě zarazilo, že je to opakující se a mužů tohoto typu je v knize zmíněno nejvíce. Možná je to záměr, jak zmírnit případnou nenávist, která některými k těmto tématům cloumá,.. osobně bych volila různorodější osazenstvo mužských osobností, aby to čtení bylo pestřejší,.. takhle z toho cítím poselství pro kluky, že se nemusí bát být jiní, to je ok, ale zas by bylo dobrý, kdyby bylo i nějakých vzorů ryze mužných. Takových, co jsou ve 'správné' mužské roli. Nemusí být ženy hlavně jófeministky a muži zjemnělí. Líbí se mi verze původních rolí, mužů ochránců a jemných žen.

Candide
28.12.2018

Po Rebelkách už mě na tomhle nic nepřitahuje. Je to jen splátka genderového dluhu, aby si kluci nemysleli, že hrdinky jsou jen holky.

Štítky knihy

pro chlapce

Autorovy další knížky

Ben Brooks
britská, 1992
2012  69%Dospěj!
2018  80%Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční
2015  54%Lolito
2019  70%Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné

Kniha Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst20x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x