Z vůle Luny

Z vůle Luny https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354843/mid_z-vule-luny-zbt-354843.png 4 220 59

Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Po smrtícím útoku na její blízké se její svět rozpadá. Mari ale odhalí sílu svých schopností a tajemství o svém dvojím původu a vydá se na cestu za záchranou svého lidu. Teprve když jí do života vstoupí Nik, syn vůdce znepřáteleného kmene, Mari okusí něco, co nikdy dřív necítila... Nad jejich budoucností se však stahují mračna a s temnotou přichází síla děsivější a ničivější, než jakou tento svět dosud poznal, a je na Mari, aby tyto temné stíny zahnala. Spolu s Nikem se musí připravit na záchranu lidstva. Musí přijmout svůj pravý osud a vymýtit síly, které hrozí, že je všechny zničí. P. C. Cast v této výpravné fantasy zavede čtenáře do světa, kde se lidé, jejich zvířecí společníci i země samotná drasticky změnili. Do světa plného krásy, nebezpečí a krutosti.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Moon Chosen , 2016


více info...

Přidat komentář

marie2577
27.03.2024 3 z 5

Začátek volnější a pak už se to rozjede..;-)
Spokojena těším se na další dil

GuardianEmber
18.03.2024

Na knihu jsem narazila úplnou náhodou, kde se prodávala za pouhých 99 kč na letišti. Byla jsem překvapená že jsem o ní viděl poprvé, protože přesně tenhle žánr jsem několikrát vyhledávala. Je pravda, že jsem se musela prokousat přes začátek a od půlky knihy jsem se chytila a nedokázala přestat. Oceňuju, že v knize nejsou zdlouhavé poposi a děj, který by vznikl jen za účelem protáhnutí příběhu. Nakonec to je skvělý příběh o hezkém vztahu k přírodě a zvířatům. Pokud máte radi, psi, nebudou vám tady chybět.


Meri47
26.02.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že prvních asi 200 stran jsem si celou dobu říkala, tak to bude utrpení, ale musím dočíst už kvůli čtenářské výzvě. Pak ovšem nastal zlom a já se nestačila divit jak mě kniha pohltila. Úžasně vymyšlený svět a provázaný děj. Už jsem se začetla do druhého dílu a hodně špatně se mi kniha odkládá. Smekám klobouk před paní spisovatelkou.

Malíček
04.01.2023 5 z 5

Knížka na mě celkově udělala skvělý dojem, i když se musím přiznat, že jsem měla problém se do příběhu začíst, sžít se s jednotlivými postavami a zkrátka se nějak ponořit do úplně jiného světa, než jsem zvyklá. Ale hodně mě motivovala ta moc hezká obálka a to, že jinak tuto autorku mám strašně ráda, takže jsem se dostala přes asi prvních 250 stran a potom to šlo jako po másle.
Příběh mi přijde velmi originální, postavy jsou realisticky popsané a vyvíjejí se, prostředí je až krutě zajímavé a nechybí ani romantická linka (juch juch, to já potřebuju!).
No sečteno podtrženo první díl této série mohu doporučit (určitě vydžte první půlku, která vás prostě musí nějak uvést do děje, což je často matoucí) a těším se, až se pustím do navazujícího příběhu.

LenkaPet
02.01.2023 4 z 5

Kniha byla opravdu dlouhá, četla jsem dál a dál jen proto, že mi bylo líto ji odložit. Vím, že je víc dílů, takže dokážu i pochopit složitost a zdlouhavost této knihy, myslím ale že spoustu lidí odradí.
Každopádně doporučuji přečíst a jednou se pustím do pokračování i já, protože jak to dopadne chci rozhodně vědět.
Posledních 200 stran už stojí za to. A přebal knihy mě mrzí hodně protože hlavní hrdinka Mari je blondýnka a takové šaty na sobě rozhodně neměla ani jednou. U druhého dílu je na přebalu opět brunetka. Tak nevím co tím chtěl básník říci.

Kate3003
24.11.2022 4 z 5

Prvních 150 stran jsem měla problém se začíst a střídaní tří pohledů v příběhu mi dělalo trochu problém. Jakmile se, ale jednotlivé linky začali propojovat už jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Rozhodně oceňuji originalitu celého světa kde se můžeme setkat s různými kmeny lidí, kteří mají různé pohledy na svět. Každá ze tří postav, které vypráví svůj příběh je z jiného kmene a je zajímavé sledovat co si o sobě navzájem myslí aniž by tušili kde je pravda. Postavy Nicka a Mari jsem si oblíbila v podstatě hned, ale Mrtvého zraka vůbec a jeho části bych v knize vynechala i když chápu, že pro celkový koncept příběhu je i on podstatný. Přestože jsem podle názvu a přebalu očekávala trošku jiný příběh byla jsem velmi mile překvapena jak dobré to bylo. Rozhodně si potřebuji přečíst i druhý díl téhle tak trochu postapokaliptické fantasy.

hokaca
24.04.2022 5 z 5

Už dlouho mě kniha tak moc nevtáhla do děje jako tato. Stačilo přečíst jednu větu a byla jsem opět s Mari a jejími přáteli... A musím ocenit, že byliny byly používány tak, jak opravdu pomoci umí.

wolfka44
04.03.2022 5 z 5

Na čteni tehle knihy jsem se strašně těšila. A nezklamala mě, byla ještě lepší neš jsem čekala. Od začátku do konce úžasný děj, vždy když jsem se začetla tak jsem měla velký problém se odtrhout. Tato kniha se už po 7. kapitole stala mojí nejoblíbenější knihou. Líbil se mi pohled Mari i pohle Nika, ale nemám ráda pohled Mrtvého zraka (nevím jak se to jméno skloňuje) je mi stršně nepříjemný a přijde mi nechutný, i kdyz to je asi účel, takže je to napsané výborně.

Jinak jsem se stašně zamilovala do prostředí v kterém se to odehrává a chtěla bych tam žít, i když by to bylo složité...

Těším se až si přečtu druhý díl.

Laf
06.02.2022 5 z 5

Kniha mne mile překvapila. Byla to pro mne nově a originálně zpracovaná fantasy, která dovede čtenáře do zajímavě vykresleného světa. Ze začátku jsem si myslela, že mne to bavit nebude, ale opak byl pravdou. Začátek byl pouze úvod do tohoto světa a seznámení se s ním, ale pak se děj úplně rozjel a čas mi s touto knihou plynul neuvěřitelně rychle, že odložit ji bylo těžké. Kniha se mi moc líbila a vřele všem doporučuji :)

ElessaRiverbow
02.02.2022 3 z 5

Ještě, než jsem si pořádně přečetla anotaci, čekala jsem nějakou miloučkou romantiku a vlkodlaky, hlavně díky obálce. Dostala jsem však postapokalyptický svět, zajímavé postavy a pěkně vymyšlený nápad propojení lidí se psy, a jsem moc ráda. I když by tedy knize neuškodilo, kdyby měla o půlku méně, jelikož zhruba první dvě třetiny mi přišly téměř o ničem a nemohla jsem se začíst. Mari byla sympatická, stejně tak i Nik, ale u toho jsem na začátku měla divný pocit. Kapitoly z pohledu Mrtvého zraku se mi nelíbily. Celkově tu postavu jsem neměla vůbec ráda. Taky jsem nesnášela Thaddeuse, kterého jsem chtěla každou chvíli praštit. Romantická linka mezi Mari a Nikem byla předvídatelná. Až na konci mi došlo, že existuje i další díl, a přemýšlím, že bych si ho přečetla, protože chci vědět, co se stane dál.

Jančislava
24.11.2021 5 z 5

Knihu jsem si koupila na bazaru a nic zvláštního jsem vlastně ani nečekala. Nakonec mě čtení bavilo a našla jsem si tam i pár zajímavých vět, které jsem si četla několikrát. Líbí se mi příběh a svět, který je tam vytvořen. Postavy jsou trochu předvídatelné a některé scény také, ale nijak mě to nerusilo. Při koupi jsem nevěděla, že to má ještě druhý díl, zvažovala jsem zda se do něho pustit a nakonec si ho na bazaru koupila tak uvidím, ale že má vyjít ještě třetí díl... Doufám že víc jich nebude.

diana1217
14.03.2021 1 z 5

Tato kniha mě velice zklamala. Pokud jste milovníkem vlkodlaků z jiných fantasy knih a mysleli jste si, že budou i v této knize, tak vás taky zklame. Postavy mě rozčilovaly, příběh byl nudný, a knihu jsem prostě dočíst nedokázala.

amejzlík
09.02.2021 3 z 5

Právě jsem knihu dočetla a jsem z ní trochu v rozpacích...Některé věci byly originální. Například pouta postav se zvířaty byla zajímavá a shromažďování nějakých temných sil taktéž. Na druhou stranu jsem často takzvaně ,,vypínala’’ a nevnímala co vlastně čtu, což se mi většinou neděje. Možná to bylo tím, že autorka hodně opakovala věci, které už zmínila. Nevím, zda se budu pouštět do druhého dílu. Zatím ho doma nemám a série mne neuchvátila natolik, abych si ho v nejbližší době pořídila.

Zuzka_Zuu
12.01.2021 5 z 5

Chvíli mi trvalo se začíst, ale rozhodne to stálo za to, doporučuji :)

medvídě
31.12.2020 5 z 5

Autorku znám díky sérii Škola noci, ale dlouho jsem od ní nic neviděla, tak jsem byla celkem zvědavá na její novou sérii. Nezklamala mě. Zajímavý a čtivý příběh odehrávající se mezi 3 různými skupinami "přeživších". Ano, lidmi tak úplně nazvat nemohu, nejsem si tím na 100% jistá, zda bych někomu neukřivdila.
Pokud máte autorku rádi a toužíte si přečíst něco jiného, než je téma upíři, tak rozhodně nečekejte. :)

Peťulka3
10.12.2020 5 z 5

Ze začátku jsem se do toho nějak nemohla dostat,ale jakmile se ti dva potkali, tak jsem se od toho nemohla odtrhnout. Těším se na další díl

jennefer
08.08.2020 4 z 5

Vydržte rozjezd první poloviny - a pak vás čeká jízda! Jsem ráda, že na konci to vypadá, že v druhém díle přibude ještě jedna dějová linka a moc se na ni těším. Kniha na mě celou dobu dokázala dýchat velmi silnými emocemi, a to už se dlouho nestalo. Klobouk dolů.

Doomiiniikaa
23.05.2020 2 z 5

Do knihy jsem se dlouho nutila i když jsem za sebou měla už pár kapitol a dlouho jsem se v ní ztrácela. Líbil se mi nápad s novým světem, ale to je asi všechno.

Nelča560
18.04.2020 odpad!

Z knihy mám různé pocity.Kniha nebyla špatná a nápad nového světa se mi zalíbil. Bohužel, to je asi tak všechno.V polovině knihy se toho moc nedělo. Jestli máte rádi takové pomalé a zdlouhavé fantasy tak to pro vás muže být určitě dobrá kniha.

martina7417
21.02.2020 5 z 5

Zpočátku jsem měla velké problémy se do knihy začít (stejný problém jsem měla i u série Škola noci), a byla jsem zmatená o čem ta kniha vlastně je. Avšak během pár stránek mě kniha zcela pohltila a četla se jedním dechem. Do hlavní hrdinky Mari a jejího příběhu jsem se dokázala neskutečně vcítit. Růst charakteru ,,kamarádky,, Sori byl předvídatelný (jako u Afroidy ze školy Noci) sice ze začátku mrcha, ale časem ji má člověk prostě rád. A Nik .. :) a pak pan žoldák se svou rysí číčou .. nato ja sním to dopadne se nejvíc těším.. a doufám že třetí díl bude brzy v prodeji, páč ten druhý dám velmi rychle .. jo no prostě můj šálek kávy a totální relax od světa

Štítky knihy

pro dívky pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

P. C. Cast (p)
americká, 1960
2013  81%Neferetino prokletí
2010  78%Označená
2017  82%Z vůle Luny
2015  82%Vykoupená
2010  78%Zrazená

Kniha Z vůle Luny je v

Právě čtených10x
Přečtených288x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených33x
Knihotéce268x
Chystám se číst385x
Chci si koupit108x
dalších seznamech9x