Příběhy naděje

Příběhy naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454749/bmid_pribehy-nadeje-BVQ-454749.jpg 3 45 11

Seznámení Laleho Sokolova a Heather Morrisové zcela změnilo život oběma z nich. Muži, který strávil několik let v Osvětimi jako tatér vězňů, dala autorka svou knihou hlas – a jeho ohromující příběh si našel miliony čtenářů po celém světě. Nyní můžete zjistit, jaká cesta k osudovému setkání vedla. Heather Morrisová dává nahlédnout do své spisovatelské kuchyně a ukazuje, že k tomu, aby zazněly velké příběhy, stačí pozoruhodně málo: naslouchat druhým.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , CPress
Originální název:

Stories of Hope: Finding Inspiration in Everyday Lives , 2020


více info...

Přidat komentář

Pavčule
29.06.2023 1 z 5

Hodně slabé a nudné. Ty návody jak přistupovat k seniorům mi doslova pilo krev. Jako kdybych četla nějakou příručku, která tam ještě navíc vůbec nepatří a netuším co tím autorka chtěla říci.

Zujaja
10.03.2023 2 z 5

Hodně jsem se nutila knihu dočíst, nakonec jsem ji ze slušnosti dočetla. Kniha je zmatečná jak už je napsáno v předešlých komentářích, myšlenky se opakují. Možná je to pojato jako vypsání se ze všeho jako způsob terapie.


Knizniuchyl
03.09.2022 3 z 5

Teď se pokusím, aby to nevyznelo špatně. Miluji příběhy, které Heather Morris vypráví a myslím, že dělá zasluznou práci. Stejně tak s touto knihou to asi myslela dobře a určitě je zajímavá pro ty, které zajímá pozadí Tatera a Cilky. Co se ale týče druhé linky - "návodu" ke správnému naslouchání... Možná jsem to nepochopila správně, ale přišlo mi, že autorka říká věci naprosto zjevné a dokonce se u nich často opakuje. Ale jak říkám, její příběh ohledně získávání informací je zajímavý a určitě se z něj dozvíte i něco nového.

jitka3027
10.08.2022 2 z 5

Bohužel jsem asi čekala něčí jiného... myšlenky stále omilane dokola, ale našlo se j pár pěkných chvilek. Čtení mi ale vebdc neodsýpalo.

Sůvazknihovny
11.05.2022 2 z 5

Autorčiny knihy mám ráda, ale k této musíte přistupovat jako k návodu, jak sbírat příběhy lidí, jak je zaznamenávat, jak a kdy se na co ptát. Občas tam bylo něco zajímavého, co se do románů nevešlo, ale to bylo asi tak vše. Nicméně pro psavce, kteří se chtějí příběhy jiných inspirovat ke psaní, je to možná dobrý návod, ve kterém se bohužel opakují velice často stejné myšlenky.

-markéta-
12.10.2021 2 z 5

Já jsem taaaaaak smutná.
Miluji autorčiny romány a doopravdy jsem si myslela, že i když toto nepatří do série, tak že to bude také dobré, protože když někdo napíše takové pecky, tak přece nemůže napsat nic "špatného". Tato kniha nebyla špatná, samozřejmě autorce dala obrovskou práci, ale já jsem byla od prvních stránek zklamaná. Knihu jsem dočetla. Četla jsem mezi řádky a myslím si, že mi tím absolutně nic neuteklo.
O čem vlastně kniha byla? Měla děj? Nemyslím si. Určitě je důležité naslouchat jak starým lidem, tak rodičům, dětem, sám sobě, ale to přeci víme. Má to být svým způsobem seberozvojová kniha? Nevím.
Byla jsem z knihy zklamaná, protože jsem měla veliká očekávání.
Co mě však na knize potěšilo bylo to, že bude další, 3. díl, z Osvětimského prostředí, na což se velmi těším a věřím, že se autorčina kniha vrátí na klasických 5 hvězdiček.

Katka2382
19.07.2021 1 z 5

Bohužel jsem ji nedočetla.Prostě to nešlo,kniha nemá děj a mě to nebavilo.Ale věřím,že si své čtenáře určitě najde.

MilackovaN
25.06.2021 3 z 5

Od knihy jsem očekávala něco jiného, měla jsem tendenci některé opakující se události přeskakovat, ale nakonec jsem se zdárně pročetla až ke konci knihy. Na samotnou knihu mi to přišlo trochu málo, očekávala jsem asi více informací o tom, jak probíhaly rozhovory s Lalem, ale po přečtení jsem pochopila, že je to asi vše, co šlo o těchto setkáních napsat... Jen to mohlo být součástí doslovu Tatéra a bylo by to pro mě příjemnější. Tohle byla spíš taková autorčina osobní zpověď. Na druhou stranu chápu, že se s ní chtěla podělit, a že může některým lidem její život inspirovat. Pro mě byl na knize nejzajímavější konec, ve kterém jsem se navnadila na knihu, kterou autorka plánuje a tu si určitě mile ráda přečtu, protože mám ráda autorčin styl psaní.

medlovice
07.04.2021 1 z 5

Budu upřímná, nebavilo mě to, není to román , ale literatura naučná a na to potřebuji klid a náladu. Snad na podzim.

Turtlebook
08.02.2021 4 z 5

Zajímavé a inspirativní čtení, které mě vedlo k zamyšlení.
Pro mě i v určitých místech dojemné.

Lenka-Chanel
17.12.2020 5 z 5

Moc mile čtení.