Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391717/bmid_pribehy-na-dobrou-noc-pro-male-rebe-il7-391717.jpg 4 70 18

Druhá stovka portrétů významných žen, které neobyčejným způsobem vstoupily do historie.“ Že už prvních sto světových rebelek znáte? Nezoufejte! Na přání čtenářů vznikl soubor dalších sto pozoruhodných osobností a poutavých příběhů a pestrých portrétů. Kniha plná dobrodružství a inspirace pro všechny, kdo rádi trochu sní.... celý text

Žánr:
Biografie a memoáry , Historie , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Good Night Stories For Rebel Girls 2 , 2018


více info...

Přidat komentář

eliska2126
11.12.2022 5 z 5

Když jsem se před časem pouštěla do prvního dílu Příběhů na dobrou noc pro malé rebelky, hrozně se mi zalíbil ten koncept představení významných i když ne tak známých žen naší minulosti. Je pravda, že z prvního dílu jsem žen znala více. I tak se mi ale líbilo číst o ženách, které toho tolik dokázaly, bohužel jejich jména nejsou tak známá.
Líbí se mi, že jsou zastoupeny ženy různých národností a také různých profesí. Psaní je přístupné pro děti a délka každého příběhu je tak akorát na pohádku před spaním.

Takže i druhý díl můžu jen a jen doporučit, pokud se vy chcete něco dozvědět o ženách naší minulosti nebo pokud to chcete předat vaším dětem.

veveropysk
20.01.2022 5 z 5

1,2 jsou skvělé


1v8na
01.12.2021 5 z 5

Kniha byla plná inspirativních příběhů. Byla velmi čtivá, bavila mne. Dozvěděla jsem se i některé informace, které jsem nevěděla. Kniha je i poučná. Ilustrace parádně dokreslují psaný text.

ditul
12.11.2021 5 z 5

Inspirativní příběhy žen nejen pro dívky.
*Výjimečnými se stanete, když ze své slabiny uděláte věc, na kterou jste nejvíc pyšní. -Beatrice Vio (šermířka)
*Jsem jako kapka vody na kameni. Tak dlouho kapu na to samé místo, až se v něm objeví otisk. A přesně tak se otisknu i do srdcí mnoha a mnoha lidí. -Rigoberta Menchú Tum

lily_maleckova
28.03.2021 5 z 5

Stejně skvělé, naučné a motivační jako první díl ❤️ opět moc doporučuji!

Knižní střípky
23.10.2020 3 z 5

Tento měsíc jsme s dcerou dočetly 2.díl Rebelek. Máme s dcerou za sebou již předchozí knihu a zjistila jsem, že bych zde mohla do slova a do písmene zkopírovat své hodnocení o prvním díle. Bohužel i bohudík. Kniha je to skvělá, opět nám rozšířila obzory, o spoustě žen jsme si dohledávaly informace na internetu, bylo to skvělé, v tomto směru nemám co vytknout, ovšem ty chyby? Už jsem o nich psala v rámci prvního dílu, ale evidentně se jede dál ve stejném duchu i v tomto díle, což mě velice mrzí, obzvláště u Albatrosu, obzvláště u knihy pro děti, která má vzdělávací charakter, to zde prostě nepatří a chtělo by to trochu kvalitnější práci. Jak mám vysvětlit dceři, proč jsou v knize chyby? Vedu své děti k tomu, aby práce, kterou odvedou, byla pokud možno co nejlepší, aby se za ni nemusely stydět. A potom se Vám dostane do rukou kniha, která rozhodně není nejlevnější, má vzdělávat, je od prestižního nakladatelství a v tomto směru je to prostě bída, já osobně bych se styděla. V prvním díle jsem takto drsná nebyla, ale teď už mlčet nemohu.

bookwoman
24.07.2019 4 z 5

Četla jsem už i první díl, takže jsem se rozhodla pokračovat i touto knihou. Opět byla inspirativní a měla velice originální ilustrace od padesáti různých ilustrátorek. Dozvěděla jsem se o spoustě úspěšných žen, protože z celé knihy jsem předtím znala jenom pár. Knížka se dobře četla, popisy k jednotlivým ženám nebyly nijak dlouhé.

bibi.r
15.05.2019 2 z 5

Stejně jako u prvního dílu je to výtvarně a graficky nádherné, ale textově už méně.
Medailonky jednotlivých žen velmi jednoduché a charakterově ploché. Mnohé z nich by si zasloužily více propracovanosti.

Agihajn
17.02.2019 5 z 5

Je to hezký knížka, ale asi se mi výc líbil první ďíl.

Fazulajda
15.02.2019 4 z 5

Nejsem si úplně jistá, že to bylo stejné, jako první díl. Chtělo by to více odlišnosti. Protože když si člověk čte, jak už asi desáta aktivistka tmavé pleti viděla projev rasismu a rozhodla se bojovat, začne mu to být mírně řečeno jedno.

Marekh
10.02.2019 4 z 5

Jedná se 2. díl knihy Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky. První díl jsem přečetl nedávno a hned jsem následně pokračoval v druhém díle. U prvního dílu jsem napsal dlouhý komentář. takže asi by bylo zbytečné opakovat můj názor na tuto knihu, jejíž zpracování je obdobné jako u prvního dílu. Tuto knihu hodnotím na 4,5 hvězdičky, tj. 90 % stejně jako u předchozího dílu. Myslím si, že koncept knihy a poslání, které kniha dětem přináší, jsou určitě fajn.

V této knize jsem znal 11 žen, ostatní ženy pro mě byly neznámé, takže jsem se opětovně dozvěděl spoustu nových informací o různých ženách.

Oproti 1. dílu je v této knize na konci knihy uveden SLOVNÍČEK, což je určitě dobrá myšlenka. Např. o slovech enigmatický, sapfická strofa a vysílač iluzí jsem slyšel úplně poprvé.

Kniha má pěkné ilustrace. Knihu ilustrovalo 50 umělkyň z různých částí světa.

V knize jsem našel pravopisné chyby (překlepy). Nebylo jich sice hodně, ale u dětských knih by si měli korektoři dávat větší pozor, když přihlédnu k tomu, že textu příliš nebylo. Možná bych uvítal, kdyby byla u každého jména napsána také jeho výslovnost a to platí také pro 1. díl. Myslím si, že by to stálo k zamyšlení, pokud by třeba v budoucnu vyšel 3. díl.

Citáty, které mne oslovily:

Neboj se žit ani hnát za svými sny. Boj se, že zůstaneš stát na místě.

Není podstatné, jak dlouho člověk žije, ale kolika lidem svůj život věnuje.

Bez nezdaru se životem projít nedá, leda byste žili tak opatrně, že by to ani nestálo za to.

Když máš to štěstí, že se něčím lišíš, nikdy to neměň.

Ke svému cíli si cestu musíš vždycky najít sama - nikdo jiný ti nepoví, kudy se vydat.

Jsem jako kapka vody na kameni, tak dlouho kapu na to samé místo, až se v něm objeví otisk. A přesně tak se otisknu i do srdcí mnoha a mnoha lidí.

Nedrž se vyšlapané cesty, běž a vyšlapej novou.

Pavlína79
06.02.2019 4 z 5

hezké, víc inspirativní než dostatečné, ale nápad skvělý

wiix
23.01.2019 5 z 5

Rovnako - ako v prvom dieli - úžasné príbehy o ženách, ktoré v živote zabojovali a takto motivujú dnešné dievčatá (dúfam).

M-arta
20.01.2019 4 z 5

Bezvadný koncept a nápad - jen to evidentně moc potřebovalo ještě o jednu energickou rebelku navíc. (Předstauji si, jak ona udatná hrdinka odvážně vniká do nakladatelství ještě před vydáním knihy a nekompromisně jim koriguje všechny zbytečné chyby v textu)...
Obsah i výtvarná forma jsou opravdu osvěžující, inspirativní a povídání příjemně přizpůsobené dětské cílové skupině - já i dcera jsme dost nadšené, ale bohužel - není úplně příjemné takto málo ošetřený text předkládat právě dítěti - zážitky při četbě u nás zřejmě nakonec ještě doplní akce "oprav si sám"...

nakavusterezou
07.01.2019 4 z 5

Jsou zde příběhy, které ohromí a čtenář se nad osudy žen zastaví a řekne si "wow, ta žena měla ale koule, ta byla opravdu statečná." Je to kniha, která se čte příjemně, ilustrace celou publikaci krásně doprovází a příjemně zpestří a kniha je určitě zajímavým kouskem do každé knihovny :)

Určitě to ale není publikace pouze pro malé rebelky:)

Sabča92
03.01.2019 4 z 5

Jak jednička, tak dvojka je příjemnou knihou, u které jsem si ráda oddechla od všedních starostí. Moc se mi líbí hlavní myšlenka této knihy - povzbudit v holčičkách pocit, že i ty nejbláznivější sny se mohou splnit. Navíc vypráví o stovce různých žen, jejíž osudy nedopadly vždy hezky. realita upravená pro malou čtenářku jistě potěší jak velké tak malé :-)

Kate18
30.12.2018 3 z 5

Příběhy jsou krásné a spoustu z osobností vůbec neznám. Bohužel je i tato kniha, stejně jako první díl, plná zbytečných chyb. Jako například “podívala se se na..” nebo se nemohli rozhodnout, jestli použít “něž” nebo “které”, tak tam nechali obě slova (...bydlela u rodin, pro něž které pracovala).

Michalka98
30.12.2018 5 z 5

Opět nádherná, milá a hlavně inspirativní kniha, která velké rebelky potěší stejně jako ty malé.

Štítky knihy

osudy žen

Autoři knihy

Elena Favilli
italská, 1982
Francesca Cavallo
italská, 1983

Kniha Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2 je v

Právě čtených4x
Přečtených100x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených7x
Knihotéce46x
Chystám se číst27x
Chci si koupit32x
dalších seznamech6x