Medvedík Paddington

Medvedík Paddington https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230228/mid_medvedik-paddington-230228.jpg 4 97 32

Medvedík Paddington z Čiernočierneho Peru patrí k tým medveďom, ktorým sa vždy čosi prihodí. Po dlhej ceste si v rušnom Londýne nájde novú rodinu Brownovcov a život všetkých sa razom zmení. Keď je totiž Paddington nablízku, aj tie najobyčajnejšie veci sa stanú veľkým dobrodružstvom. Úsmevné príhody neskúseného medvedíka od oceňovaného autora Michaela Bonda.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

A Bear Called Paddington , 1958


více info...

Přidat komentář

Kristulda
včera 4 z 5

Kniha se nám moc líbila, známé medvídka z televize. Dcerce 6 let jen chyběly obrázky barevné.

MiraRunaway
29.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Příběhy nešikovného medvídka Paddingtona se nám líbili. Dojemný byl moment kdy Fouskovi našli medvídka na nádraží a odvedli si jej domů. Nejlepší byla scéna s vpádem do výlohy.


Akvabela
21.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Dětem 5 a 8 se kniha moc líbila. Nejvice poslední kapitola - Paddington kouzelníkem. Výjmečně byli s výběrem knihy spokojení oba. A chtějí, abych v knihovně zapůjčila i pokračování. Já dosud znala jen filmy a byla jsem překvapená jak milá je to knížka a že v ní vůbec není zahrnuto "zlo" jako ve filmech.

kolacky
20.02.2023 4 z 5

Taky jsem se do toho marmeládou upatlaného magnetu na maléry zamilovala. Škoda že mi není deset, to bych si to užila ještě víc.

Shashlick
13.01.2022 5 z 5

Líbilo se mně i synovi. Oproti seriálu jsme si museli zvyknout na počeštěná jména, ale naštěstí Paddington je pořád Paddington

lady_carneval
03.01.2022 5 z 5

Milá, humorná, taková typicky anglická knížka. Má delší kapitoly, ale jako čtení před spaním se dají zvládnout. Mně i čtyřletému synovi se líbila. I když některé věci je potřeba vysvětlit

ElikaS
15.05.2021 4 z 5

Tato knížka se nám moc líbila, je vtipná, čtivá. Vyzařuje z ní správná dětská naivita a bezelstnost. Rozhodně doporučuji.

1v8na
13.07.2019 5 z 5

Příjemná, humorná a čtivá kniha. Čte se rychle a je plná humorných a vtipných situací. Kapitoly jsou trochu delší - nedočetly jsme je do konce a dcera už spala.
Přesto se nám medvídkovi příběhy velmi líbily.

Knižní střípky
02.02.2019 5 z 5

Úžasné medvědí dobrodružství, které mohu všem vřele doporučit.

HancaB82
02.12.2018 5 z 5

Moc hezký příběh. Příběhy humorné. Nejvíce se mi líbil příběh Nákupy. Ale i ostatní příběhy byly moc pěkné. Doporučuji! Četla jsem mým dětem a moc se jim myslím, příběhy líbily. Hezky vždy každou kapitolu poslouchali a i se jim u knížky hezky usínalo. Někdy jsem nedočetla až do konce a už spali. Knížka se i dobře čte. Určitě si v knihovně půjčím i další knížky o Paddingtonovi a těším se na ně. :-)

Kočičídívka10
07.07.2018 5 z 5

Hezký příběh o šikovném medvídkovi! Doporučuji všem milovníkům medvídků a také dobrodružství! :-)

wiix
26.06.2018 2 z 5

Keď mne to príšlo celé také hrr a bez hĺbky a pointy a posolstva a inakosti. Veď to deťom dá len toľko, že mať som medvedíka je úplne bežné a jednoduché, že každý ma veľa peňazí na nákupy v butikoch a že marmeláda je zdravá.

Chesterton
06.04.2018 5 z 5

Poslouchala jsem audio a už jsem dobře připravena na své budoucí vnouče, které už prý má ve svém embryonálním stavu pět celých centimetrů :)) Pevně věřím, že se mu bude neskonale líbit. Malý, chlupatý, bezelstný magnet na maléry - jak výstižné :) Zítra začnu shánět tuto poutavou knihu s úžasnými ilustracemi.
Věřím Ťapulce, že se stane členem naší středně velké rodiny :)

tlllk
02.04.2018 4 z 5

ten medveď mi 6 z 8 kapitol liezol na nervy, ale deťom sa ľúbil tak mu je opäť odpustené

hellena1523
27.01.2018 4 z 5

Jedna z těch opravdu krásných, povedených pohádek, která by neměla chybět v dětské knihovně.

Ťapulka
19.12.2017 5 z 5

Tahle knížka si našla své pevné místo v mém čtenářském srdíčku! Medvídek Paddington se stal členem naší rodiny. Knížku jsem četla již před několika lety našim dětem, pak následovalo její zakoupení do naší knihovny, a teď už ji mám i ve slovenštině a v angličtině dokonce téměř všechny její díly....co víc můžu říct k jejímu hodnocení - dítě, kterému nebyl čten Medvídek Paddington jako by bylo navždy ochuzené :-)

ComposeAdela
09.06.2017 5 z 5

Tohle je ta nejroztomilejší knížka vůbec, navíc je příjemně zábavná. Škoda jen, že nebylo přeloženo více dílů, aspoň o tom nevím, v angličtině to kupodivu není tak snadné, jak jsem čekala, i když jsou tam velká písmenka a obrázky :)

reader.007
18.05.2017 2 z 5

Škoda že se mi nepodařilo sehnat na čtení verzi s originálními ilustracemi. Filcíka mám sice ráda, ale tady je to obrovský přehmat. Úplně to kazí dojem z knížky.
Edit: tak už ji máme doma taky a to s těmi původními ilustracemi, dcerka si ji hrozně přála a byl to dárek, ALE!! nedá mi to, abych si tu vztekle neuplivla: jak si může nakladatelství Mladá fronta dovolit takovou nehoráznost, a vytisknout (ne nalepit) na obálku reklamu na film, který jde do kin. A to na obou dílech! Hovada! Jako pardon, ale to muselo ven... nesnáším když mi někdo cpe nevyžádanou reklamu, tím spíš, že si za to ode mne nechává ještě platit.

Litocha
24.03.2017 4 z 5

Tenhle malý, chlupatý, dětsky bezelstný, neohrabaný magnet na maléry stoprocentně navodí dobrou náladu.

Taťka Hraboš
29.12.2016 5 z 5

V roztomilosti si Paddington s naším Krtečkem opravdu nezadá - tady ale podobnost končí. Náš Krtek si jako správný socialistický hrdina dokázal se vším poradit; Paddington si nedokáže poradit skoro s ničím a dostává se tak do humorných situací, na kterých je tahle knížka postavena. Sebevědomí ale ani tak nikdy neztrácí, a v tom já osobně vidím i pozitivní příklad pro děti, kterým se tahle knížka čte - to že nám něco nejde, ještě neznamená, že se za to musíme stydět. Takže podle mne je tahle knížka nejen zábavná, ale i výchovná :-) .