Papír a krev

Papír a krev https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486297/bmid_papir-a-krev-HQd-486297.jpg 4 38 9

Al MacBharrais je jen jeden. Ačkoli i ostatní Skotové mohou mít dramatické kníry a zálibu v luxusních koktejlech, Al má jedinečný talent: Je mistrem inkoustové a pečetní magie. V jeho nadaných rukou dokáže papír a pero vyvolat podivuhodná kouzla. Al však není tak docela sám – je součástí celosvětové sítě agentů, kteří využívají své schopnosti k ochraně světa před zlomyslnými bohy a podivnými příšerami. Když tedy v Austrálii za zlověstných okolností zmizí kolega agent, Al opustí útulné hospůdky a kavárny v Glasgow a vydá se do Dandenong Ranges ve Victorii, aby záhadu vyřešil. Jenže na stopě jeho kolegy se začnou znepokojivou rychlostí vršit mrtvoly…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Paper & Blood , 2021


více info...

Přidat komentář

Charly
12.01.2024 4 z 5

Druhý díl o pečetníkovi Alovi a jeho přátelích se mi četl stejně dobře jako ten první. Je pravda, že chvílemi se mi zdál děj cíleně a možná zbytečně natahovaný, ale autor píše čtivě, umí sympatické postavy, takže to zas není takový problém. Kromě toho, že čtenář musí přežít nějaké to zdržení před rozuzlením zápletky. Mám trochu potíže s Buckem, který je na mě trochu moc hrubý a jeho humor mi nepřijde úplně vtipný, ale to je můj osobní problém. :D
Každopádně to, že se k Alově skupině na nějakou dobu přidává železný druid i s Oberonem je opravdu parádní tah. :) Je fakt, že je škoda, že zatím nejsou přeloženy všechny díly Kronik železného druida. Přestože není nutné znát druidův celý příběh, měla jsem pocit, že mi zkrátka chybí, že nevím, všechny souvislosti. Ale i tohle se dá přežít. :)
Za mě rozhodně fajn kniha, kterou jsem přelouskala za dva dny, a opravdu se těším na další díl. Snad na něj nebudeme muset čekat dlouho.

cori
26.07.2023 3 z 5

Škoda, že v češtině ještě nevyšly poslední dva díly Kronik Železného druida, protože se tento příběh odehrává až po nich a obsahuje spoiler, jak Atticus dopadl při ragnaroku. Al s partou vyráží do Austrálie, aby zachránil své kolegyně. Děj je natahovaný vypravováním poučných příběhů při táborovém ohni. Bez story o původu autokoulí bych se klidně obešla. Roxanna to v příštím díle určitě roztočí. Příběh nezklamal - nenáročná zábavná jednohubka.


alzbeta4340
15.04.2023 3 z 5

Typický výplňový díl. - Hodně akce a malý posun v příběhu. Projdeme se s pečetníkem Alem po australském venkově, kde zapíchne se svými přáteli pár příšer. O jeho kletbách se nedozvíme téměř nic, jen něco málo o recepční Gladys :-).

MagdaFish
10.04.2023 5 z 5

Další díl spin-offové série o pečetníku Alovi se povedl ještě víc, než první díl. Zatímco jednička byla typická představovačka, druhý díl skáče rovnou do akce. Tentokráte v Austrálii. Potěšilo mě, že se zastavil Železný druid Atticus, zde vystupující jako Connor. Doufám, že Kevin Hearne napíše co nejdříve třetí díl, protože by mě fakt zajímalo, jestli se Al trefil s tím, kdo je doopravdy Gladys a kdo na něj seslal ty kletby.

lenka5798
24.02.2023 5 z 5

Musím říct, že tato knížka se mi líbila víc, než první díl. Kniha Papír a krev, byla zajímavější, napínavější a taková více akčnější. Četla se lehce a bylo moc příjemné se seznámit s vedlejšími postavami a jejich příběhy, které do děje spisovatel zapojil, pro odlehčení a zpestření, celé napínavé situace :-) Po dočtení tohoto dílu, se velmi těším na pokračovaní. A vzhledem k tomu, že jsem si velmi oblíbila postavu Železného druida, určitě zůstanu tomuto spisovateli věrná a moc ráda si přečtu celý příběh, jak to s ním doopravdy bylo.

denoush
19.02.2023 5 z 5

Skvělé pokračování! Kniha se hezky četla a bylo fajn se dozvědět více informací o “vedlejších” postavách jako třeba o sekretářce Gladys nebo o Železném druidovi a jeho psech. Celkem se mi i líbilo, když postavy vyprávěli příběhy ze svých životů. Bylo to zase něco jiného.

MilanKop
11.02.2023 5 z 5

Za mne příjemné pokračování příběhu Ala, ikdyž se ke svému největšímu problémů zatím nedostal. Příjemné byl i výskyt železného druida. Za mne mohu doporučit a těším se na další díl.

luthien
04.02.2023 3 z 5

Tahle kniha trpí syndromem druhých dílů. Když jsme ji dočetla, měla jsem silný pocit, že byla z větší části jen výplňová a k tomu podstatnému (řešení Alova prokletí) se asi dostaneme až ve třetím díle. Sice to byla čtivá kniha, humor stále fungoval a postavy byly moc fajn, ale na konci mi přišlo, že by se děj dal shrnout do kratší povídky a úplně by to stačilo. Jsem zvědavá na poslední díl.

luculi
10.01.2023 2 z 5

Na rovinu můžu říct, že to bylo docela zklamání. Začátek byl slibný a na rozjezd zajímavý. Sice trochu pomalejší a tím pádem i nudnější, ale doufala jsem, že se všechno ještě stihne rozvinout. Zvlášť jsem očekávala nějaké novinky ohledně kletby, kterou nad sebou má Al a zase nějaký průšvih, který bude potřeba vyřešit.

Jenže celková zápletka se ukázala jako dost chabá a nijak poutavá. Stočení zrovna daným směrem jsem vůbec nečekala. Ani k té konkrétní osobě. Jelikož jde o sérii, která se týká světa Železného druida, ale s jinými hlavními hrdiny, myslela bych, že se to tedy bude točit kolem nich.

Příběh byl tedy dost zdlouhavý, až zbytečně. Akce, na kterou se dostalo, mě neskutečně nebavila. Jakoby to psalo dítě. Takové nijaké a bez života či energie. Jak už jsem zmínila, důvod kvůli kterému se vlastně všechno dělo byl absurdní a pak najednou byl konec. Stačilo si promluvit, vyříkat si to, hrdinové se rozešli domů a pápá. Tím nechci říct, že by nedošlo na boj a krev. Jen to prostě působilo divně.

Takže kniha mi vlastně nic nedala. Nudila mě, humor byl mnohdy dost na sílu a tentokrát se netrefil tak, jak jsem zvyklá. Po obsahové stránce to celkový příběh ničím nedoplnilo, abychom se dostali zase o krůček dál, takže vlastně nevidím smysl v tom, proč to celé vzniklo.

Jedinými pozitivy jsou prostě postavy. Starší smrtelník Al, hubatý šotek Buck, polobožská gotička Nadia a samozřejmě i maličkost v podobě Attika. Ale to je asi tak vše, co mě u čtení tentokrát drželo a to je velká škoda, od tohoto autora jsem čekala mnohem víc...

Autorovy další knížky

Kevin Hearne
americká, 1970
2012  83%Prohnaný
2015  88%Gaiin štít
2019  84%Útok obrů
2012  89%Proklatý
2013  88%Praštěný

Kniha Papír a krev je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst37x
Chci si koupit23x