Příběh skupiny Pink Floyd

Příběh skupiny Pink Floyd https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154733/pribeh-skupiny-pink-floyd-154733.jpg 4 14 5

Kořeny Pink Floyd zasahují až do poloviny 60. let minulého století. Kapela se postupně stala průkopníkem progresivního rocku a stala se známou díky filozofickému ladění textů, zvukovým experimentům a v neposlední řadě mimořádně propracovaným koncertům. Kniha je podrobnou biografií skutečné legendy moderní kultury, která by neměla chybět nejen v knihovně rockových fanoušků.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Nava
Originální název:

Pigs Might Fly: The Inside Story of Pink Floyd , 2007


více info...

Přidat komentář

wally
29.08.2021 5 z 5

Strašně moc dlouho mi trvalo se začíst...přeci jenom nejsem pamětník začátků Flojdů a Watersův agresivní styl mi úplně nevyhovuje. Nicméně Pink Floyd řadím mezi mé oblíbence a strašně se mi díky tomu tato kniha líbila. Škoda jen, že naživo tuto skupinu už nikdo neuslyší... Samotný Waters ujde, ale co bych dal za živák Gilmoura...

kozel89
17.11.2015 5 z 5

Moc hezky zpracovaná biografie, psaná velmi čtivě. Dozvíte se zde v podstatě vše co o PF potřebujete vědět a každý fanoušek PF bude zase o něco chytřejší. Jak již ale bylo zmíněno ostatními čtenáři, překlad není silnou stránkou této knihy.


ZH6
17.09.2013 5 z 5

Tato kniha je povinností pro věrného fanouška skupiny. Je to obsáhlá práce obsahující popis působení Pink Floyd a jejich členů na hudební scéně. Vyprávění o vztazích ve skupině a ostatních záležitostech je podáno objektivně s využitím spousty rozhovorů s členy kapely nebo s lidmi, kteří byli s kapelou nějak spojeni, které autor k psaní této knihy používal.

Neby
27.07.2013

Škoda toho překladu. Donutilo mě to sahnout po knize angličtiny a učit se. Vše zlé je pro něco dobré.

quichequiche
07.04.2013

Už na čtvrté stránce jsem se stihla naštvat. Nevím, jak moc dobře anglicky paní překladatelka umí, ale aby "I've been mad for fucking years" přeložila jako "Šílel jsem v zasranejch letech", to mě teda trošku zaráží. Mám skoro strach číst dál, kdoví co se v knize ještě dozvím. Aby to byla vlastně všechno pravda. Aby se náhodou fakta neztrácela v překladu. Nevím, jestli si paní Fontánová bude tento komenář číst, to bych asi chtěla moc, ale pokud přece jenom: nepřekládejte. Prosím, nepřekládejte.

Štítky knihy

Pink Floyd

Autorovy knížky

Mark Blake
britská
2012  86%Příběh skupiny Pink Floyd

Kniha Příběh skupiny Pink Floyd je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x