Příběh průvodce

Příběh průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183732/pribeh-pruvodce-183732.png 4 13 6

Když jsem byl malý chlapec odvezli mě a mého bratra z ráje do pekla. Tak jsme tomu tehdy říkali. Jediné, co nám zůstalo, byl svět vzpomínek, kam jsme ve svých představách potají utíkali. V temnotě plné násilí mi nezbývalo nic jiného, než se učit bojovat a svého slabšího bratra chránit. ..někdy se vracím zpátky v čase..vidím toho malého vystrašeného chlapce, kterým jsem kdysi býval..chtěl bych s ním mluvit...chtěl bych mu říct, že se už nemusí bát.. Obviňováním židovského úředníka ze ztráty drahého otce a židovské soudkyně, která rozhodla o odebrání mé dcery, přidávám se k neonacistům, jako osobní střážce jejich leadrů. Nemám ponětí, že vlastní židovské kořeny jsou zakopány hluboko v minulosti, dokud nepotkám profesora, jenž mě posílá jedním z tunelů do Terezína roku 1943... pár dní před příjezdem Bialystockých dětí... Dětí, na které svět zapomněl. Právě tam někde začíná... můj příběh průvodce.... celý text

Přidat komentář

menalinda
17.08.2020 4 z 5

Kde jsem ke knížce přišla nevím,vím jen,že za přečtení stála.Zajímavě napsaný příběh,super,napínavé a dojemné.

Aymira
22.06.2020 2 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že budu číst knihu o neonacistovi. Ale stalo se. Kniha je hodně zmatená ve vyprávění - neustálé střídání časových poloh bez nějakého zvláštního upozornění pro čtenáře, o jaké období se to tedy vlastně jedná. Nevěřím na to, že se lidi můžou změnit, a proto jsem ani nevěřila této knize. Nevěřím, že se z neonacisty stane zastánce Židů. Navíc já osobně jsem měla pocit, že je v knize i dost nepřesností - na začátku babička vypráví o tom, že jsou židovská rodina, ale v dospělosti už si to hlavní hrdina nepamatuje? Jednou má dítě s Lucií, pak je z toho zase Simona? Popisy terezínské pevnosti by byly jistě fajn, kdyby byly více rozepsány. To by pak možná kniha fungovala i emočně. Ale protože kapitola Terezín byla vlastně jen sen, podpořila u mě pocit zmatenosti.


vlkys
18.09.2019 odpad!

Upřímně lituji těch deseti korun, které jsem vynaložil na to, abych si tuhle "knihu" zareservoval v knihovně. Autor neumí vystavět příběh, celá zápletka je jako od žáka základní školy, který viděl film Svatý boj (The Believer) a snaží se pod jeho dojmy napsat slohovku. Kniha je plná pravopisných chyb, což v Batelově případě může být způsobeno množstvím ran, jež jeho hlava utržila, ale proč je přešel i korektor mi příliš zřejmé není. Za mě ztráta času, kterou jsem dočetl primárně proto, abych zjistil, jestli to opravdu bude tak blbé, jak to po prvních 20 stranách vypadá. Bylo.

faba
10.11.2017 5 z 5

Čtete jedním dechem. Ano, tuto knihu jinak přečíst nejde. Doba dětství a chvilky s dcerou jsou nejemocionálnější co jsem v poslední době četl.
Pokud tuto knihu neznáte a nevíte zda ji číst, jste skeptičtí k takovýmto recenzím (jsem jeden z davu), neváhejte. Pro mě kniha měsíce.

milamarus
08.05.2016 5 z 5

Souhlas s předchozím komentářem. Překračuje. A pět hvězd je pro ní sakra málo!

Petr Maly
05.12.2013 5 z 5

Dočetl jsem jedním dechem. Chtělo by to překlad do angličtiny, protože tahle kniha překračuje hranice o tisíce kilometrů. Vynikající!!!!

Štítky knihy

Židé druhá světová válka (1939–1945) Terezín (město a pevnost)

Autorovy další knížky

2013  80%Příběh průvodce
2020  70%Jom Kipur a poslední německý rytíř
2016  83%Týpci

Kniha Příběh průvodce je v

Přečtených17x
Doporučených5x
Knihotéce8x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x