Príbeh mágie

Príbeh mágie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488003/bmid_pribeh-magie-OPm-488003.jpg 5 105 28

Příběh magie série

1. díl >

V Krajine príbehov sa začína ďalšie dobrodružstvo! Spoznaj nových hrdinov a opäť sa stretni so starými známymi Mágia ti otvorí cestu k slobode. Keď štrnásťročná Brystal objaví zakázanú časť knižnice a v nej knihu o mágii, navždy to zmení jej život. Vďaka nej totiž zistí, že dokáže čarovať! Lenže v Južnom kráľovstve ženy nesmú čítať a mágia je nezákonná. Pred prísnym trestom ju zachráni tajomná madam Počasitá, ktorá ju privedie do magickej akadémie, kde sa má naučiť, ako sa stať vílou. Brystal a jej spolužiaci však odhalia zlovestné sprisahanie, ktoré ohrozuje svet i mágiu samotnú. Bude v ich silách zastaviť hroziacu katastrofu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

A Tale of Magic... , 2019


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
06.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Lidičky...
Mě to, že Brystal je vlasně Kmotřička víla a tudíž i babička Connera a Alex,
došlo až úplně na konci knihy!
Nebo třeba to že Lucy je vlastně Matka Husa..
Prostě dokonalá knížka která je dokonale spojená se sérií Země příběhů...
Ale docela je mi líto že je madam Počasitá Sněhová královna...

Grace_Foster
24.02.2024 odpad!

Co mě zarazilo hned jak jsem knihu četla je překlad: Vždyzelená jako vážně??! Brystal se chová jako malá holka nic se jí nelíbí, furt má nějaký problém se vším. Když to srovnám se Zemí příběhů tak to je teda hrůza. Fakt strašný příběh ani moc nedává smysl. Tohle je slátanina a dá se tomu vytknout opravdu úplně všechno.


slay_girl
08.01.2024 5 z 5

Příběh je velmi napínavý a odehrává se ve světě plném magie překvapení.

ValiPages
26.11.2023 3 z 5

Příběh byl napínavý a čtivý. Sice jsem konec celkem předvídala, ale možná to je tím, že je určený mladším čtenářům (8-11). Ale byla to dobrá dětská fantasy. Kdybych byla menší, určitě by se to řadilo mezi moje nej knížky :) Hlavní hrdina Brystal mi byla sympatická. Ale věřím , že si svoje čtenáře určitě najde!
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

zirafinec
22.11.2023 5 z 5

Tak jsem se opět vrhla do dětského fantasy a stejně jako ostatní knihy Chrise Colfera si Příběh magie nemohu vynachválit.

Albertka
06.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Holka jménem Brystal žije v Jižním království, kde je zakázána magie a ženy nesmí číst . Ale Brystal jednou přečetla knihu a dostala magii . Jeden den se král probudil ale nikdo jiný tam nebyl . Ale potom král našel tři víly , které si chtěli vzít děti do magické školy . No tak král jim nakonec povolil jedno dítě a to Brystal. Hrozně se mi to líbilo je něco jiného než normálně čtu.

Zujaja
27.01.2023 5 z 5

Tahle kniha se četla sama, začala jsem ji číst jedenáctileté dceři,když měla minulý týden horečku, nemohly jsme se od knihy odtrhnout. Nakonec dcera nabrala své vlastní čtecí tempo a včera knihu dočetla, já se od ní nemohla odtrhnout dnes. Dočteno a chystáme se na druhý díl. Krásný čtivý příběh, určitě si přečteme i něco jiného od tohoto autora. Pohádkově zvládnuté poučení a možná i schovaný určitý vzkaz v textu. A to jsem omylem koupila jiný titul, protože ilustracemi na obalu si byl hodně podobný... Dcera to dokonce ohodnotila, že je to nejhezčí kniha, kterou četla, a to má několikrát přečteného celého Harryho Pottera.

zuzana4291
22.01.2023 5 z 5

První kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Velmi mile mě překvapila, hlavně překvapivý děj. čte se velmi dobře, takže hned si beru další díl a doufám, že bude stejný jako tento první.

blackoutzuzi
13.05.2022 4 z 5

3,5 hvězdičky

Od Chrise Colfera miluju celou pohádkovou sérii Země příběhů, takže jeho nová knižní série mě nemohla minout :)
Jedná se o prequel k už zmiňované Zemi příběhů a i když mě příběh bavil, místy mi připadalo, že by prospělo některé scény zkrátit, nebyly by pak tak zbytečně zdlouhavé.. Samozřejmě jsem se neubránila srovnání a Země příběhů u mě stále vede - byly v ní zajímavější postavy, mnohem více humorných scén a i ten děj byl více nápaditý. První díl Příběhu magie na mě působil trochu jako takový mix Sirotčince slečny Peregrinové a Harryho Pottera. Ale i tak se do dalších dílů určitě pustím.

Jarmila97
10.02.2022 5 z 5

skvělé tento spisovatel mě zase nezklamal sice série země příběhu byla lepší ale přesto mě tahle kniha velmi zaujala a přečetla jsem ji jedním dechem

Naty878
02.01.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale očekávala jsem více. Jak již bylo napsáno níže zemi příběhů se to nevyrovná, ale přeci si jen přečtu další díly.

Barabora
15.12.2021 5 z 5

Tak to byla bomba!!! 1000000000000000* doporučuju!!!

zirafinec
29.11.2021 5 z 5

Krásná historie Země příběhů. Neskutečně se mi to líbilo a doporučuju k přečtení. Asi méně vtipná, než Země příběhů, ale přesto krásná kniha.

Tonksová888
15.10.2021 4 z 5

Knížka se mi moc líbila stejně jako všechny knihy od autora. Sice ne tolik jako Země příběhů, ale přesto se nemůžu dočkat dalších dílů.

lucakuca
14.10.2021 4 z 5

Takový zajímavý a pěkně chytlavý pohádkový prequel série Země příběhů.

Prostě pohádková bible pro všechna magická stvoření. Jak Adam a Eva... Teda Lucy a Brystal kously do pěkně zmrzlého oříšku...

Knihomolka223
21.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Na Chrisi Colferovi se mi líbí, že vytváří uvěřitelné postavy. I hlavní hrdinové musí mít nějaké stinné stránky, naopak padouši nemusí být jenom psychopati toužící po pomstě, jak to bývá ve spoustě knih.
U Země příběhů vytvořil skvělou postavu Zlé královny a vymyslel pro ni i srdceryvný příběh. A taky záporák tohoto příběhu možná není takový, jak se jeví na první pohled.
Brystal Vždyzelená (proč přeložily její příjmení, když se jmenuje BRYSTAL?) je mladá holka, která netouží po ničem jiném, než si vklidu číst. To se jí ale vymstí, když v knihovně přečte zaklínadlo a zjistí, že umí kouzlit.
Před trestem ji zachrání madam Počasitá (chová se jako Mary Poppins, ale má kočár tažený jednorožci a nemůžete si ji nezamilovat). Ta vytvoří akademii kouzel a Brystal se stane jedním z jejích prvních žáků (ostatní jsou Smaragdina, Lemon, Blankyta a Klementina prostě více méně rada víl).
Chybějícího Connera a jeho vtípky autor nahradil Lucy Husou (ano, hádáte správně, je to naše Matka Husa - světoznámá hráčka na tamburínu, akorád bez Lestera).
Takže co od tohoto příběhu máte čekat? Vtipný, svižný, s dobrou zápletkou a skvělými postavami. Můžu jen doporučit.
Krásně se doplňuje se Zemí příběhů. Dozvíte se toho spoustu i o tzv. Severním konfliktu a vzniku Rady víl. A podle mého názoru se to klidně vyrovná Zemi příběhů. Posuďte sami.

Adam2021
26.03.2021 3 z 5

Hezký a promyšlený příběh, ale na Zemi příběhů to nemá. A to i v překladu. V Zemi příběhů byla jména docela dobrá, ale tady to byla hrůza. Nevěříte? Kočenina Škrábomilá, Starohráz a král Šlechtil. To stačí. Ale nechci překladatelce nějak křivdit. Jiné knihy přeložila bravurně, ale tady se to prostě nepovedlo.

mia.com
03.02.2021 4 z 5

Hezky pohadkovy pribeh. Sice delsi, ale porad se postupne neco delo, takze dej rychle ubihal a byl i zajimavy. Za me hezke doplneni ze sveta Zeme pribehu.

makik111
31.01.2021 5 z 5

Moc pěkná kniha. Četla se pěkně, těším se na další díl.

AlexandraBane
24.01.2021 5 z 5

Příběh magie je vlastně příběhem o tom jak celé Země příběhů vznikla. Zemi příběhů (a ostatní autorovi knížky) miluju, takže jsem neváhala sáhnout ani po této a ničeho nelituju. Byl to naprosto úžasný příběh.

Vzhledem k tomu, že už mám přečtený originál, vlastně všechno od autora jsem četla nejdřív v originále. Tak mám trošku problém s překladem. Já chápu, že je to knížka pro děti, ale opravdu je nutné překládat jména?! Překlady jmen mi to nadšení narušují a po pravdě mi to vadilo už v Zemi příběhů. Když překládat, tak alespoň zkusit přeložit nějak originálně a ne krkolomně ho lámat přes koleno.