Příběh jednoho kmene

Příběh jednoho kmene https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342818/bmid_pribeh-jednoho-kmene-o6J-342818.jpg 5 40 19

Příběh Bajúka ile Agaj, léčitele z Jihu. Před mýma očima tančily postavy démonů, které jdou jen těžko popsat slovy, a já tančil s nimi. Vířily ve šmouhách kolem velkého pohřebního ohně v rytmu hudby; tváře zkřivené v hlubokém prožitku a svými chodidly zvedaly oblaka prachu. Hlasy ani melodie nešlo dostat z hlavy, nedalo se jim uniknout a nemohl jsem se bránit. Samy se draly do těla. Svou prudkostí mi sevřely srdce a donutily jej tlouct podle jejich rytmu. Odevzdal jsem se a ztratil nad sebou vládu. Zpíval jsem s uruki a křičel do noční tmy slova, kterým jsem nerozuměl. Cítil jsem každý úder svého srdce, jako bychom všichni měli jen jedno, a viděl nepopsatelné vize plné obrysů postav v plamenech a tváří v dýmu.... celý text

Přidat komentář

Denny456
01.02.2024 4 z 5

Velmi zvláštní kniha. Zajímavý děj a krásné obrázky a obecně je grafika knihy parádní. Tohle se vážně hodně povedlo.

veronika8887
09.07.2023 5 z 5

Pěkně napsaná kniha. Děj mě v táhl hned po prvních větách. Příběh mě vtahnul a pomocí fotek jsem si mohla představovat jak to asi bylo. A když přišel konec bylo mi to líto, ale byla jsem ráda jak dopadl. Vřele doporučuji. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na bílé písmo na černém podkladu , ale za denního světla se četlo dobře.


jan.votoupal
23.11.2022 3 z 5

Zajímavý příběh, poukazující, že nic na světě není tak černobílé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ačkoli příběh hezky plyne a neměl bych k němu zásadní výtky (takové solidně postavené dobrodružství, které dobře plyne), dovolím si zcela ojediněle hodnotit i samotnou formu knihy. Ta za mě docela zásadně odporuje snaze knihu číst. Bílí text na černém papíře může působit efektně, funkční (tedy ke čtení) to moc dobrá volba není. Obzvláště pak pokud papír není striktně matný, ale spíš pololesklý. To způsobuje, že na přímém slunečním světle nejde moc dobře číst, a pod lampičkou je to trochu podobné... Drobnou výtku by zasloužily i ilustrace. Ty jsou moc hezké, nicméně bych zvolil jeden styl fotka/malba a toho bych se držel.

iridius9373
06.05.2022 5 z 5

Už jenom ta podpora na startovači byla velkým napínavým dobrodružstvím a proto jsem se na knížku moc těšil. No a rozhodně nezklamala. Ten příběh má hlavu a patu a docela i spád. Takže se to četlo hezky a grafická stránka taky nezklamala. I když jsem čekal víc fotek. Rozhodně ji ale můžu doporučit nejen fanouškům J.R.R.T.

Vidlička
04.12.2021 2 z 5

Což o to, knížka je to pěkná a určitě jim, pacholkům, musela dát práci. V tom případě bych si ale dala větší pozor na překlepy, i když "a bylo to už jenom hroší" mě pobavilo. Černý stránky sice fajn, ale jen jednou, protože na nich chca-nechca zůstávají otisky. A k těm fotkám - jako namaskovaný byli klucí pěkně, nicméně bych spíš asi zůstala jen u ilustrací, nebo je alespoň rovnoměrněji prokládala. Celý to prostě přes veškerou snahu působí hrozně amatérsky, včetně poněkud naivního příběhu. Ráda jsem se podívala mezi skřety, ale dělat z nich ušlechtilé divochy, středozemské chudáčky indiány, s tím nemůžu za Erua souhlasit, asi jako každej, kdo si mohl palce umačkat při fandění Ilúvatarovým dětem proti Melkorovi, jehož zrůdným a pokřiveným výtvorem uruki byli, jsou a vždycky budou. Howgh.

Tomas20042004
02.02.2021 5 z 5

Kniha je super. Odporúčam

Hesonit
13.02.2020 4 z 5

Tato kniha přináší radost z předmětu jako takového. Je to estetický zážitek plný emocí.
Pokud jde o příběh samotný, to už takové nadšení nevzbuzuje, přestože námět je pěkný. Myslím, že mu uškodila zvolená Ich forma, ačkoliv chápu autorův záměr po osobní zpovědi hlavního hrdiny.

michaela6069
02.02.2020 5 z 5

Skvěle sepsaná kniha, která Vás hned vtáhne do děje a nechcete, aby příběh skončil.

uziRM
19.10.2019 5 z 5

Příjemné výpravné fantasy, výborná grafika i krásné fotky. Za mě tedy hodně povedený projekt.

LadinSt
28.05.2019 4 z 5

Krásné vizuální zpracování, ale psané části bohužel silně zaostávají. Přesto hodnotím vysoko, jde o celkem unikátní záležitost, kterou stojí za to mít doma.

brodequin
27.03.2019 4 z 5

Že si knihu přečtu, bylo na základě zdejšího hodnocení. První dvě stránky mě navíc dost "uhranuly", protože jsou napsané tak, že jsem si to musel číst asi 3x. Hrozně mi to připomnělo vyprávění Julese Verna. Stejně tak začátek knihy byl podobný a líbilo se mi, že se nejedná o klasickou verzi příběhu z prostředí Pána prstenů. Začíná se totiž úplně někde jinde a to na jihu - pro nás spíše pro představu místo středního východu. Alespoň tak jsem si to určil já. :-) Celý příběh je vlastně vyprávění o osudu chlápka Bajúka, který se díky jedné nešťastné příhodě dostal na místa, o kterých neměl dříve ani ponětí. Je už známo, že se setkal se skřety, s kterými nakonec strávil několik let. Stále jde o vyprávění Bajúka a tak kniha nemá nějaký spletitý příběh. Nečekejte ani oddělené příběhové linky, které se sem tam v knihách objeví. První dvě třetiny knihy tak jeli ve stejném duchu a vyprávění mě po chvilce začalo nudit. Ačkoliv to svádím na to, že jsem si četl vždy večer a dal jsem max 5 stránek a pak jsem začal usínat. Pak jsem se rozhodl, že knížku pořádně dočtu a možná to bylo i tím, že zrovna začínala poslední třetina, která nabrala spád, díky čemuž jsem knihu za další dva dny dokončil. A zároveň jsem zatoužil po pokračování. Četlo se to velmi dobře a z knížek, které jsem v poslední době přečetl, je tahle napsané rozhodně nejlépe. Líbil se mi styl, jakým autor píše a budu doufat, že se opravdu nějakého pokračování dočkám. Kniha má jak kreslené ilustrace, tak fotografie, což je fajn, protože nás fantazie při pohledu na reálnou fotku vytrhne zpět do "reality" a tak si můžeme lépe představit, jak by to asi mohlo vypadat ve skutečnosti.

TAIBRA_COPAN
28.02.2019 5 z 5

Měl jsem při čtení knihy pocit jako kdybych byl všeho přímou součástí, jako kdybych byl přímo v knize a vše z povzdálí pozoroval na vlastní oči. Mám dlouhodobou poruchou soustředění a je pro mě velmi obtížné udržet mysl při čtení delší dobu a pak už v podstatě vůbec nevím o čem čtu. Musím říct, že u této knihy jsem měl uplně opačný problém a začetl jsem se natolik , že jsem přišel pozdě do práce ( jenom o hodinku :D ). Lidská fantazie je úžasná věc.

Eibe
01.02.2019 5 z 5

Projekt Jeden kmen jsem sledovala hodně dlouho a těšila se z každé malé ukázky, kterou autoři vypustili na internet. Když jsem zjistila, že některé ukázky vyjdou jako jeden velký spojený příběh, těšila jsem se jako malé dítě. A když se mi teď knížka dostala konečně do rukou, musím říct, že vůbec nejsem zklamaná, právě naopak!

Odehrává v Tolkienově světě (bez specifikace času a konkrétních míst), takže by se dala z lenosti označit za fanfikci. Ale tohle nemá s fanfikcí mnoho společného. Je to svébytné vyprávění o něčem, o čem se od Tolkiena vlastně nic nedozvídáme.

Vyprávění plyne a plyne a díky krásnému fontu se najednou přistihnete, že už chvíli nečtete, jen se pohledem laskáte se stránkami a před očima vám běží obrazy toho, co jste před okamžikem přečetli. Navíc je celý příběh protkán obrazovým doprovodem – jak kresbami, tak fotografiemi a jako celek tvoří nádhernou pastvu pro oči. Jak psal někdo dřív, je to graficky asi nejpěknější kniha.

A co se příběhu samotného týká – nebudu nic prozrazovat. Jen dodám, že málokdy u knížky brečím jen proto, že už skončila a že s postavami nemohu dál prožívat jejich příběhy. Stejně se s nimi nejspíš brzy setkám znovu – dlouho je totiž na poličce ležet nenechám. Vytáhnu ji alespoň proto, abych se znovu polaskala s krásnými ilustracemi.

Dolli
11.01.2019 5 z 5

Skvělý příběh, který vás chytne a nepustí. Doporučuji nejen pro milovníky světa J. R. R. Tolkiena. Po grafické stránce asi nejpěknější kniha, kterou jsem kdy držel v ruce.

michal2891
11.01.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem si doslova zamiloval . Nádherný příběh a skvělé zpracování čtenáře vtáhne do děje a již nepustí.

Irisek102
10.01.2019 5 z 5

Skvělé počtení ve skvěle zpracované knize. Vřele doporučuji všem milovníkům fantasy.

Taar
10.01.2019 5 z 5

Na tuto knihu se těším již od Startovače a rozhodně nezklamala. Dokázala dokonale vtáhnout do děje a nepustit a tak se z:„Dám si pár stránek na dobrou noc stalo:„Sakra, oni jsou 4 ráno?!”. Celkové zpracování knihy je úžasné. Rozhodně jsem si ji nepřečetl naposledy.

krashnag5539
08.01.2019 5 z 5

Velmi čtivá kniha, s krásným vyzobrazením života kmene. Vřele doporučuji

OlafSveinsson
18.11.2018 5 z 5

Když se objevila na Startovači možnost podpořit Jeden kmen, moc jsem neváhal a podpořil. Přiznám se, něvěřil jsem, že dosáhnou až na tištěnou knihu, proto jsem si vybral elektronickou verzi. Když vyšla papírová, tak jsem ale neodolal a koupil i ji. A co jsem dostal? Perfektní zážitek, čtivý příběh a navíc úžasné ilustrace a ještě lepší fotky na krásném papíře. Takže doufám, že je v plánu další díl!