Příběh festivalu

Příběh festivalu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366924/bmid_pribeh-festivalu-Vke-366924.jpg 4 3 2

Kniha vypráví příběh MFF Karlovy Vary od úplného počátku až po současnost. Celé vyprávění je doplněné fotografiemi herců a režisérů.

Literatura faktu Umění
Vydáno: , Film Servis Festival Karlovy Vary
Originální název:

Příběh festivalu , 2015


více info...

Přidat komentář

Apo73
04.05.2023 3 z 5

Ani člověk nemusí být fanouškem festivalu, aby ocenil, co to je za tradici a co se vlastně v Karlových varech za těch 50 let stalo. Prošly jimi filmové dějiny. Fotografie zachycují největší jména světové i české kinematografie, všechno je samozřejmě pouze výběr a nic si nečiní nárok na úplnost. Jak to bývá u těchto výročních publikací, není úplně jasné, jestli to má být "jen" ochutnávka atmosféry velké společenské události, nebo také zdroj informací. A pak tam také chybí přehled cen za ty roky například. Takže jako zdroj to není. Text je také psaný tak napůl a například v knize chybí rejstřík, což je trestuhodné. Jinak ale její fotografická rovina je výborná, protože je vidět kombinace všech možných fotografických žánrů nejen reportážních, nebo lehce stylizovaných, až po ty naprosto stylizované, ale s nápadem a grácií.
No škoda. Mohla by to být pořádná kniha s komplexní a podrobnou informací.

J.Connor
23.03.2019 4 z 5

Pro dlouholetého fanouška KVIFF, za nějž se považuji, je to vlastně nutnost. Kniha je skvěle zpracovaná, velmi bohatě zásobená fotografiemi a paní Zaoralové se její obsah povedl skvěle vycentrovat. Neaspiruje tedy na nějakou kompletní a podrobnou kroniku, jak je zde i uváděno, ale tvoří čtivou sondu do historie jedné z nejvýznamnějších kulturních akcí u nás, přičemž, řečeno filmovou řečí, nemá přepálenou stopáž, zůstává čtivá pro "laika" a zároveň nezapomíná na nic podstatného. Mně osobně jen přišlo, že možná ta poslední etapa cca 10-15 let je pojatá možná až příliš stručně a jelikož se mě jako účastníka týká právě tato, byl jsem v tomto ohledu mírňounce zklamán.


Štítky knihy

filmové festivaly

Autorovy další knížky

Eva Zaoralová
česká, 1932 - 2022
1990  100%Filmové portréty 1
2015  80%Příběh festivalu
1987  100%Marlene Dietrichová
1984  0%Marcello Mastroianni

Kniha Příběh festivalu je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x