Příběh Christophera

Příběh Christophera https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430921/bmid_pribeh-christophera-eIe-430921.jpg 2 13 10

Christopher právě oslavil devatenácté narozeniny a plánuje strávit letní prázdniny cestováním po exotických destinacích se svými kamarády. Tento plán se ale změní, když se po jednom večírku probouzí v nemocnici a zjišťuje, že se „předávkoval“. Jeho rodiče, stejně tak policie i doktoři, usoudí, že to udělal kvůli rozchodu s holkou, načež ho umístí do léčebny, a pro jistotu mu nechají spoutat jeho magické schopnosti. V léčebně Christopher dochází na sezení s psycholožkou, které vypráví o magických i nemagických událostech, jemuž se dosud přihodily, díky kterým se psycholožka snaží přijít na důvod vedoucí k jeho „předávkování“. Christopher si to ale v žádném případě nechce přiznat, tak se za pomoci svých kamarádů tajně pouští do vyšetřování vlastního „pokusu o sebevraždu“.... celý text

Přidat komentář

KatnissLavender
26.01.2021 1 z 5

Tato autorova prvotina mne, bohužel, nijak nenadchla a za sebe ji doporučit nemohu. Pokud vás zajímá víc, přečtěte si moji recenzi zde na webu...

Péťa1950
22.06.2020 2 z 5

Nenáročné čtení o mladých lidech s jedním vážným problémem. Přijetí dítěte s jinou sexuální orientací rodiči. Magie jako nadstavba pro mladé čtenáře.


michaela.97
01.05.2020 1 z 5

Knížka mi přišla ke zrecenzování a v první řadě bych chtěla říct, jak úžasný je, když mladí (čeští) autoři vydávají knihy! Je za tím hromada práce, takže cením každého jednoho z nich! :)

Každopádně z knihy mám rozporuplné pocity. Čte se rychle, ale trochu mi vadil jazyk a stylizace. Přišlo mi, že některé postavy říkali věty, které by v opravdovém životě neřekli a nebyl jim přizpůsobený styl vyprávění. Občas jsem narazila na chybku v gramatice (nebo někde špatný slovosled, slovíčko navíc apodobně). Když opomenu mluvu, občas se postavy chovaly vážně zvláštně a ani k jedné z postav jsem si nevytvořila speciální vztah, což mi chybělo.

Co se týče tématu, tak za mě dobrý, chápu, o co autorovi šlo, akorát se najednou v průběhu děje vytratila původní myšlenka, kterou jsem tam hledala - marně - a objevila se zas až na konci. Přišlo mi, že si autor vymyslel hooodně dějových linek a tím pádem se všechny dřív nebo později překřížily a nešlo je ukočírovat. Příště bych si vybrala jednu, které bych se věnovala, jelikož LGBT + slavný zpěvák + čaroděj + smrtelník + zazobanec + student + léčebna + dva (nebo kolik světů) + všechno to ostatní (nechci spoilerovat), to mi přišlo jako velká slátanina - bohužel :/

Občas jsem se sama ztrácela a trochu hledala, čeho se chytit. Za mě tedy bohužel ne a moc mě to mrzí, ale věřím, že psaní autor nevzdá a zkusí napsat něco dalšího - jednoduššího - promyslenějšího a dotaženějšího :)

MartinaF
23.04.2020 3 z 5

Knihy jsem se trochu obávala, nakonec to však nebylo tak hrozné. Ano, souhlasím s komentářem, že by to chtělo více propracovat, dotáhnout některé věci do konce, ale jinak se tato prvotina dala číst. Je to takový pel mel žánrů - od detektivky, přes lgbt literaturu až po magii. Přišlo mi také, že autor první část psal dříve, udělal si na čas pauzu a pak knihu dokončil. Ale možná je to jenom můj dojem.

luculi
21.04.2020 3 z 5

Příjemné a oddechové čtení, které by sice sneslo ještě nějaké úpravy, ale hlavní nápad byl určitě dobrý a navíc se čtením nebudete mít žádný problém...

Inouš
14.04.2020 odpad!

Postavy ploché, jejich jednání absolutně nelogické, dialogy nesmyslné, flashbacky do minulosti zbytečné. Žádná atmosféra, žádné emoce. Téma LGBT i magie zde působí hrozně samoúčelně, ale staví se před základní kámen příběhu a celý ho nakonec zazdí. Bohužel není, co pochválit. Takhle se kniha nedělá, i když je vidět, jak moc se autor snažil.

veronika0382
14.04.2020 3 z 5

Příběh má dobrý potenciál, o tom žádná, ten nápad se mi velmi líbí, jen by to chtělo více propracovat a dotáhnout pořádně do konce. Nyní si říkám, že to vlastně bylo takové oddechové čtení, nebylo špatné, možná cílené na mladší čtenáře, náctileté. Těm by se jednodušší děj, trocha magie a probíraná sexualita mohla líbit. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Tyrkysová
24.03.2020 1 z 5

Kniha, který měla zatím zůstat v pomyslném šuplíčku. Příběh je hrozně překombinovaný, nicméně původní myšlenka rozpolcenosti duše je docela zajímavá. Magický svět je trochu nepropracovaný, popisovaný spíše mimoděk. U čtenáře klasického fantasy vzbuzuje množství otázek. Rovněž v postavách se špatně orientuje, umocněno posazením děje na množství různých míst. Každá druhá věta přímé řeči navíc končí z nějakého důvodu vykřičníkem, což se velmi špatně čte a navíc to budí dojem, že na sebe postavy neustále křičí. I když nejsem asi cílová skupina knížky, prostě mi to nesedlo.

ondras666
03.03.2020 odpad!

Knihu jsem začal číst a po první kapitole si říkám, co to vlastně jako je? Mnoho postav, v kterých se zorientovat dalo chvíli zabrat.
No a k samotné knize... Co to jako bylo? Autor se snažil napsat něco, co tu nebylo a napsat něco zajímavého? Nemyslím si, že by se mu to podařilo. Mnoho témat - bisexualita, magie, léčebna, vyšetřování. Nevím, zda tuhle knihu autor psal na nějakém ephedrinovém tripu, ale nejspíš si při psaní pustil Harryho Pottera, k tomu Sabrinu, mladou čarodějnici a nejspíš ještě seriál Můj přítel Munk.
Prosím autora, aby už další knihy nepsal.

Pitbullka
18.02.2020 3 z 5

Příjemné, oddechové čtení. I když LGBT tématika tam byla na můj vkus trošku nucená a fantasy svět byl na můj vkus málo propracovaný.

Štítky knihy

česká literatura česká fantasy fantasy romány

Autorovy knížky

2020  38%Příběh Christophera

Kniha Příběh Christophera je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x