Přežít svou smrt

Přežít svou smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312502/mid_prezit-svou-smrt-Bgm-312502.jpg 4 45 20

Příběh dvou sester, jejichž životní cesty se nečekaně rozdělily, aby se po letech zase spojily. Kdo byla mlčenlivá Anna a co si v sobě nesla za bolest, že se uzavřela před celým světem i před svou sestrou? Proč Lucie jednoho dne utekla z domu, kde do té doby byla šťastná, bez vysvětlení a bez rozloučení? A proč se nyní vrátila?

Přidat komentář

MoniMonika
06.04.2024 5 z 5

Radka Zadinová ve svém románu "Přežít svou smrt" líčí dojemný příběh o sestrách Anně a Lucii, jejichž osudy jsou spojeny těžkými životními zkouškami a nečekanými událostmi. Román zasahuje do hlubin rodinných vazeb a ukazuje, jak se pouta mezi sourozenci mohou prohloubit za extrémních okolností. Autorka zručně kombinuje překvapivé zvraty s hlubokými reflexemi postav, vytvářející pro čtenáře dobrodružství plné emocí a otázek o životě a smrti. Příběh se střídavě zaměřuje na obě sestry, odhalující jejich minulost a aktuální konflikty, což přispívá k autentičnosti a prožití čtenáře. Autorčin prostý, ale působivý jazyk přenáší intenzitu emocionálních momentů a umožňuje čtenářům plně se vcítit do životních osudů hlavních postav. "Přežít svou smrt" není jen dojemným příběhem o sesterské lásce a zkouškách, ale také poutavým románem, který oslovuje srdce i mysl, a zanechává čtenáře přemýšlející i poté, co knihu dokončí.
Přečteno za jeden večer, doporučuji.

Pavlína197
01.10.2023 4 z 5

Zajímavá romance s téměř detektivní zápletkou. Zpočátku mi všudypřítomný patos lezl na nervy, po dočtení to samozřejmě dává smysl. Zhruba ve dvou třetinách knihy jsem začínala tušit, v čem je háček, a nespletla jsem se. Máte-li chuť potrápit emoce, směle do toho.


ZÓNA
25.08.2023 2 z 5

Tajemství nevynahradí nudný literární styl autorky, jenž se pohybuje na úrovni lepší slohové práce. Příkré hodnocení se bude mnohým zdát ne zcela oprávněné, ale příběh je naslepovaný na sebe, odmítá jakoukoliv výraznější hloubku postav a je vystavěn na emočním úsilí žen, kde muži jsou ti slabší.
Záblesky moudrosti a šikovnosti v ději lze nalézt. Ale nabírají často opět sestupnou tendenci a utápějí se v řečišti stále stejných slov, emočních stesků a niterních úvah, čímž uvězní knihu v nižších patrech literárního spektra.
Pochopitelně se během četby sžijete s postavami, ale nijak zvlášť uvěřitelné vám nepřijdou.
Hodně průměrný román s přesahem do psychologické roviny, jenž ovšem postrádá potřebnou hloubku a tudíž kvalitu. Děj okořeňuje detektivní zápletka, ale ve své podstatě knihu nespasí.
Jak již jsem naznačil v úvodu, na své si nepřijdou ani jazykoví fajnšmekři. Kniha plyne bez výraznějších vzruchů a podnětů k zamyšlení.
I když oceňuji láskyplné příběhy, tento mi přišel nepravděpodobný, až absurdní...

NymphMaeve
01.07.2022 4 z 5

Knihu jsem velmi dlouho odkládala, tušila jsem, že to bude jednohubka, ale že bude po okraj plná velmi silných emocí, to jsem nečekala. Příběh Lucie se mne opravdu dotkl až úplně uvnitř a i když byl krátký, dokázal to, co jiné knihy nezvládnou ani s trojnásobným rozsahem. Moc se mi líbilo střídání vyprávění minulosti i přítomnosti, kdy se ke konci obě linky vlastně spojí. V tu chvíli mi spadla brada a já si vlastně říkala, jak jsme mohla být tak hloupá, že mne to nenapadlo. Byl to velmi silný příběh, moc pěkně napsaný a jsem ráda, že jsem měla tu možnost si ho prožít spolu s hlavní hrdinkou. Autorka má pěkné vyjadřování, občas jsem měla pocit, že je to takové nezkušené. A škoda, že nebyl úplně dotažený do konce a nepokračoval ještě kousek dál.

lenkaabooks
09.05.2022 3 z 5

Strach, smutek, zoufalství. A o tom je ta kniha. Styl psaní mi příliš nesedl, nedokončené věty, spíše jen výkřiky a myšlenky. Příběh sám o sobě byl zajímavý, konec mě hodně překvapil, čekala jsem něco jiného. Dvě sestry, zakázaná láska, tragédie.

Dagmar58
13.02.2022 4 z 5

Osud si s námi někdy pohrává. Život nejsou jen radosti, ale i starosti, smutek, deprese, čehož bylo v této knize požehnaně. Není to oddychovka, ale určitě stojí za přečtení.

Pechule
14.04.2021 3 z 5

Toto je první kniha, u které jsem po celou dobu čtení měla skličující pocit. Je smutná, je o smutku. Dobrého tu bylo vskutku pomálu a vždy převálcované zase něčím špatným. Kdo chcete číst něco pro potěšení duše nebo na oddech, této knize se obloukem vyhněte.

Malíček
08.03.2021 odpad!

Já se omlouvám, ale tohle fakt ne. Celá knížka byla tak moc depresivní, až se to skoro nedalo číst. Hlavní postava mi byla nesympatická jako už dlouho nikdo, v příběhu jsem se ztrácela a spoustu věcí jsem asi ani nepochopila tak, jak to bylo autorkou zamýšleno. Styl psaní mi nebyl příjemný, některé části jsem musela číst vícekrát, protože jsem se nemohla začíst.
Za mě bohužel opravdu ne. Byla to jedna z nejhorších knih, které jsem za poslední dobu četla.

EvikU.
28.08.2020 5 z 5

Kniha byla děsně smutná. Smutný osud dvou malých holčiček. Ani v nejmenším by mě nenapadlo, jak to bude. I když sám název to napovídá. Kniha byla velmi čtivá, napínavá, ke konci jsem se i hodně bála, aby to dobře dopadlo. Doporučuji. Není to lehké čtení, ale stojí za to. Osud je nevyzpytatelný.

novina
17.10.2019 5 z 5

Úplně mi neseděl styl psaní, ale nečekaný konec mě úplně dostal, najednou vše dávalo smysl.

LauraNoah
26.08.2019 2 z 5

Nevadilo mi, že autorka až nadmíru používá nedokončenou výpověď, ale bohužel mi její psaní příliš nesedlo a měla jsem pocit, že čtu slohovou práci náctiletého. Pointa spíše směřovala k psych. nemoci, protože jsem chvílemi měla pocit, že malou Aničku vidí jen Lucie a hlavní hrdinka žije jakoby "v mlze". Knížky s tímto tématem mám celkově ráda, ale toto pro mě bylo dost slabé (čekala jsem rozhodně víc po přečtení těch chvalozpěvů níže).

gargamelka
10.07.2019 5 z 5

Pozoruhodný příběh sester o naději, poutu, výměně, lásce a víře v to dobré. Několik životních motivů, které je potřeba si připomínat a být pokorný.
Postava babičky je jedním z nosných prvků. Pod to, že babička je v podstatě druhá mamka se podepíši!
P.S. Hlavně nebreč

evago
25.09.2018 4 z 5

zajímavá kniha...a konec mne překvapil

Ivis01
29.07.2018 5 z 5

První kniha od této autorky a moc se mi líbila,hezky se četla a konec byl překvapivý.

pet-pet
31.03.2018 5 z 5

Ze začátku jsem byla z knihy rozpačitá, neustálé naznačování a nedokončené věty mě nebavily. Po pár stránkách změna a já si přečetla téměř jedním dechem naprosto výbornou knihu, jejíž vyvrcholení mě rozhodilo. Knihu vřele doporučuji!

Prateri
28.03.2018 5 z 5

Kdo si chcete trochu posmutnit a v radosti života si připomenout, že někoho stíhá i nešťastný osud, pak si přečtěte tuto knihu. Doporučuji, je skvělá.

Danca196
23.12.2017 5 z 5

Tato autorka by si zasloužila daleko větší pozornost, protože kniha je výborná. Zajímavý příběh, precizně popsané postavy, jejich pocity. I když se v knize prolínájí různé dějové linky a životní příběhy sester, čtenář si nepřipadá v ději ztracený, vše na sebe krásně navazuje.

rodak
10.10.2017 5 z 5

Přečteno za noc.Ten osud si tedy pohrává.Bylo to výborné čtení.Moc jsem si knihu užil od začátku až k nečekaným zvratům.Více neprozrazovat všem knihu doporučovat...

Lidka
04.01.2017 5 z 5

Říká se, že když sourozenci ztratí rodiče semknou se k sobě daleko více, než když rodiče mají. Tahle kniha to potvrzuje. Příběh sester, které k sobě měly hodně blízko . Příběh se nečte lehce, myslím co se obsahu týká, ale přečtěte si jej už pro to zajímavé rozuzlení. Délkou vám moc času nezabere, ale dlouho o něm budete přemýšlet.
P.S. A Radka Zadinová, pro mne nový objev , mne příjemně překvapila.

zdehan
16.10.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla za jeden den byla pěkná i slzička ukápla mužu jen doporučit