Sopka se probouzí: přežil jsem zkázu Pompejí, 79 n. l.

Sopka se probouzí: přežil jsem zkázu Pompejí, 79 n. l. https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358581/bmid_sopka-se-probouzi-n6a-358581.jpeg 4 10 4

Přežil jsem série

< 10. díl >

Divoké zvíře uvnitř hory je neklidné… Obyvatele Pompejí, uspěchaného města ležícího na úpatí hory Vesuv, už otřesy půdy pod jejich nohama nijak zvlášť neznepokojují. Jsou totiž přesvědčeni, že uvnitř hory žije obrovské zvíře, které se jednou za čas probouzí vzteklé a pokaždé zase znovu upadne do klidného spánku. Markus se však bojí. Ví, že se něco strašného děje – a jeho otec, který víc než mýtu o divokém zvířeti věří vědě, si to myslí také. Když pak Vesuv vybuchne, vychrlí mrak ohnivého popela a kameny začnou z nebe padat jako déšť, budou mít dost času na útěk – a přežijí kolosální zkázu Pompejí?... celý text

Dobrodružné Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Destruction of Pompeii, AD 79 , 2014


více info...

Přidat komentář

lamar3000
02.01.2021 5 z 5

Kniha je zajímavá protože jsem fanoušek všech dílu.

Skejťák
09.10.2020

Kniha byla o tom jak v tom městě žili. Hlavní postavě Markusovi se tam dějí různé příběhy. Například, že se Markus s tátou dostali do gladiátorského ringu. Zavřeli je do cel. A měli bojovat proti sobě. Markus bude vymýšlet, jak se s tátou dostat bezpečně ven. Napadne ho spoustu nápadu, ale uskuteční jen jeden. A to ten, že se převlékne za někoho bohatého a že se k tátovi dostane a utečou. To se mu bohužel nepovedlo a Markuse zavřeli zpátky do cely. A najednou se začne třást zem, padají kusy zdí a v tu dobu Markus s tátou utečou.
To je jen jeden příběh, je jich tam více.
Kniha se mi líbila,byla napínavá.


MatteoReader
05.01.2020 5 z 5

Sopka se probouzí je už mojí třetí knihou od této autorky. Opět se mi velmi líbila. Je to napínavý příběh, který je založený na pravdivé události - výbuchu sopky Vesuv. Prožíváme ho prostřednictvím dobrodružství mladého Markuse a jeho otce Taty. V závěru knihy se čtenáři dozvědí reálná fakta o výbuchu Vesuvu a zkáze Pompejí.
Jako začínající čtenář oceňuji velká písmena a krátké kapitoly. Těším se na další autorčinu knihu.

JanaT.
02.01.2018 5 z 5

Včera dočteno se synem (8 let) a už mám za úkol sehnat další. Já už mám přečtené všechny díly a mohu doporučit začínajícím čtenářům (krátké kapitoly,velká písmena),ale bavit bude podle mě i starší děti se zájmem o dějiny.V příloze se o jednotlivých událostech dozví i něco víc.

Štítky knihy

sopky

Kniha Sopka se probouzí: přežil jsem zkázu Pompejí, 79 n. l. je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce24x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x