Přesilovka

Emily Rath

Jacksonville Rays série

1. díl >

Dělat fyzioterapeutku hokejovému týmu Jacksonville Rays je pro sedmadvacetiletou Rachel práce snů. První problém nastane, když se seznámí s pohledným asistentem týmu Calebem. Druhý ve chvíli, kdy v jeho nejlepším kamarádovi, obránci Jackovi, pozná muže, s nímž před dvěma měsíci prožila nezapomenutelnou noc. Třetí na sebe nenechá dlouho čekat. Vážně si tajemný brankář Ilmari myslí, že ji může obelstít a tajit před ní zranění? Rachel dobře ví, že zaplést se s hráčem je pro ni nepřípustné. Tak proč si mezi nimi vybírá? A proč by si vlastně měla vybrat jen jednoho?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha 2025 , Ikar (CZ)
Originální název: Pucking Around, 2023

Komentáře knihy Přesilovka

Janina83
předevčírem

Tak tohle byl přehmat... Nejspíš nejsem cílová skupina.

Jane2016
28.12.2025

Přesilovka patří bez debat mezi nejvíce marketingově viditelné knihy letošního roku. Nebyl snad den, kdy bych na ni nenarazila na některé ze sociálních sítí. A protože mám slabost pro prasárničky a knihy s erotickou tématikou obecně, bylo jen otázkou času, kdy se do ní pustím i já. A rovnou říkám, že ničeho nelituju.

Je to poctivá bichlička, takže jsem si na ni během vánočních svátků vyhradila celý den. Hlavní hrdinka Rachel je lékařka specializující se na sportovní medicínu a díky stipendiu se dostane do hokejového týmu. A tam se, velmi rychle, stane středem pozornosti. Prakticky každý druhý hráč po ní pokukuje a od té chvíle se příběh rozjíždí na plné obrátky.

Spicy knih mám načteno hodně, ale tohle je opravdu jedna velká jízda. Nenechte se zmást relativně nevinnou obálkou. Čekají vás polyamorní vztahy, vztahy muž–muž a celkově velmi otevřený přístup k sexualitě. Čtení mě neskutečně bavilo, je to přesně ten typ knihy, u které vypnete hlavu, zapomenete na realitu a necháte se unášet dějem. Rozhodně nečekejte nic intelektuálně obohacujícího, spíš příběh, u kterého se budete culit od první do poslední stránky a který vám v hlavě jen tak nezapadne.

Klidně bych knize ubrala alespoň 200 stran, 700 mi přijde trochu jako přepal.

Celkově je to ale velmi fajn romantická a pořádně spicy oddechovka, která splní přesně to, co slibuje. Pokud hledáte čtení, u kterého se pobavíte, uvolníte a nebudete nic řešit, Přesilovka je přesně pro vás.

Eva_Skala99
27.12.2025

Tak to byla jízda. Na to že má kniha něco málo přes 700 stran, tak mi to vůbec nepřišlo. Čtivě napsáno, postavy jsou skvělé, stránky utíkaly mezi prsty. Doporučuji!

Nikidree
23.12.2025

Pokud by kniha byla poloviční a zachoval se tam celý děj týkající se hokeje, oddechových dní a v podstatě všeho s tím, že by se osekaly erotické scény, byla by to hodně slušná a stále i peprná romanťárna.
Takto je to spíš hodně zdlouhavé erotické čtení, kde hlavně od druhé poloviny čtete spíš jen ty scény, než cokoliv jiného. Osobně mi to sice nevadilo, ale poslední třetina už pro mě byla dlouhá a byla jsem ráda, že jsem to dočetla.
Co však musím na knize vyzdvihnout, je práce s polyamorií. Minimálně mezi první trojkou to skvěle fungovalo a bylo hodně dobře popsané. Každý je jiný, bojují se svými pocity i s pocity ostatních a pro mě to bylo uvěřitelné. Byť samozřejmě vyznání lásky za mě přišlo až moc rychle, ale to přežiju. Poslední článek pyramidy mi tam neseděl, protože mi přišlo, že jeho zapojení do rodiny bylo takové.. nic nic, a najednou vše skvěle funguje.

Asi takhle. Je to klasická romanťárna, takže všichni mají perfektní těla, výdrž a i jejich nedokonalosti jsou ve výsledku naprosto dokonalé. Je tam opravdu hodně prasárniček a ne vždy jen se ženou. Ale pokud to máte rádi a nevadí vám to, tak se do Přesilovky pusťte. Není to špatné čtení, jen prostě zbytečně dlouhé.

BooksByTerez_
21.12.2025

Na tuhle knížku mě klasicky nalákal instagramový příspěvek od Luxoru. Nějakou dobu mi ležela v knihovně (dobře, méně než co mi normálně leží knížky v knihovně). No, co se týče knížky, tak já jsem na knížky, kde je explicitní obsah, zcela zvyklá. Takže jsem s ničím neměla problém. Měla jsem trochu jiné očekávání od konce, kdy jsem si myslela, že se ty páry rozdělí a nebudou žít na do konce na jedné hromádce. Pokud chce někdo číst něco, co je neobvyklé a nemá problém s explicitou knihy, tak ji doporučuji. Není to špatné, ale očividně mi tam něco chybělo, aby si řekla, že je to 5/5. Těším se na druhý díl a absolutně nevím, co bych od toho měla očekávat.

denyzeleznik
19.12.2025

Čtivé, všichni 3 kluci jsou zvlášť dokonalí, dohromady já tomu úplně nerozumím, polyamorie jde těžce mimo mě, ale tak budiž, spicy scény já miluju, tady mi to přišlo hodně dokola to stejný a hodně na sebe nahuštěný, ke konci už jsem ten sex tak přelítavala jenom :D Jako bavilo mě to, ale úplně skvost to pro mě asi není :)

Áňa 998
09.12.2025

Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s @knizniklub @knihkupectvi_luxor za účelem recenze.
Je málo knih, u kterých bych se vyloženě bála četby. Přesilovka je jedna z nich, protože na jednu stranu se tváří jako roztomilá hokejová romance, na druhou stranu je tu to určení pro čtenáře od 18 let. Neříkám nic, právě to omezení věku mě přinutilo nad knihou přemýšlet a nakonec se do ní i pustit.
Nebudu lhát, ale četla jsem knihu docela dlouho. hokejové romantiky mám většinou přečtené opravdu rychle, ale tady mi kniha ležela na stole a já jí četla po kouskách. Máme tu hlavní hrdinku Rachel, která má prořízlou pusu, je pohodová a nebojí se pracovat s hokejovým týmem, což by normální ženskou mohlo pěkně vyděsit. Ale ono to celé vezme úplně jiný směr!
Rachel je postava, se kterou jsem neměla jediný problém. Jasně, je svá, ale poznáváme jí postupně, takže si na ní zvyknete. Co se mi fakt líbilo, bylo, že každý hokejista, který se v knize mihnul a neměl ani větší roli v příběhu, byl pěkně popsaný a když se objevil znovu, už jste prostě věděli o koho jde.
Byla to moje první knížka, kde si hlavní hrdinka nabrnkla více týpků najednou a musím říct, že jsem si na začátek s tímhle žánrem vybrala opravdu žhavý start. Byla místa kdy jsem se ošívala, nevěřila vlastním očím, ale víte co? ono se to ve výsledku četlo fakt pěkně. Jakože, žádná náročná četba, prostě to odsýpalo.
Přesilovka asi není úplně pro každého, klidně bych příběh i o dost osekala, ale ve výsledku to nebylo marný. Bylo to spicy tak, že jsem se bála do knížky zavřít záložku aby nechytla. Pokud Vás neodradila anotace, tak knihu zkuste!

Caf1963
04.12.2025

Naprosto úžasná oddechová kniha. Děj je velmi nápaditý, dobře jsem se bavila. A ta chemie byla perfektní. Chápu, že každý má jiný názor, ale jde o erotickou romantiku, tam mi přijde hledat hloubku skoro zbytečné. Důležitější mi přijde jak je kniha čtivá - a za mě ano, ano, ano, kdyby to šlo dám i více hvězdiček

PetraLin
04.12.2025

Pro mě byla tahle kniha lehce matoucí kombinací čtivosti a nevyužitého potenciálu. Byla zbytečně dlouhá a přesto mi přišlo, že některé důležité otázky zůstaly bez vysvětlení. Vývoj vztahů i samotných postav působil zvláštně uspěchaně, jako by všichni byli okamžitě hluboce zamilovaní, aniž by k tomu vedla skutečná cesta. Hlavní hrdinka mě navíc nijak nezasáhla a nedokázala jsem pochopit, co přesně je na ní tak výjimečného, protože to nebylo v příběhu podpořené.
Působilo na mě zvláštně i to, že si připadá celistvá až ve chvíli, kdy má u sebe tři konkrétní muže. Nedokážu se ztotožnit s tím, že by člověk nemohl být celistvý sám o sobě a skrze vlastní poznání. Myšlenka, že to musí doplnit někdo další, mi nesedí a nesouhlasím s ní.
Kniha se ale četla dobře, některé momenty mě bavily, jen mi celkově chybělo pevnější jádro, které by příběh drželo pohromadě. Polyamorii neodsuzuji a právě proto jsem po knize sáhla, jen jsem doufala v hlubší psychologii a jasnější vývoj vztahů.

petra1396
03.12.2025

(SPOILER) Konečně jsem ji dočetla. A upřímně, byl to pro mě "porod".
Miluju knihy tohoto žánru, řekla bych, že mi to mělo padnout do noty, ale nestalo se a to z několika důvodů:
1 - zbytečně dlouhé - pokud by kniha byla zkrácená na polovinu, vůbec nic by se nestalo. Na jednu stranu chápu, že bylo důležité popsat, jak se dobrali k tomu finále, ale podle mě to nemuselo být takhle. Nepadlo podstatné, což knize rozhodně nepřidá.
2 - vývoj postav byl, ale jaký - z hlavní hrdinky se nám najednou stává pomalu psychiatr, který odhadne, co ten druhý udělá - což mi z příběhu vyplynulo - nebylo to nijak vysvětlené, jak na to přišla, co ji vedlo k tomu závěru
3 - všichni jsou z ní paf - na konci dokonce se za ni všichni postaví - ale kde je to v průběhu knihy zmíněno, že udělala něco pro druhé, kromě pomoci Ilmarimu a samotného výčtu na konci - nikde
4 - všichni 3 se do ní zamilují a kromě Jackea nevidím pořád tu cestu k takové lásce - u něho jediného to chápu - u ostatních - velká neznámá nebo náznaky, které mě ale nepřesvědčily.
5 - slovník - na jednu stranu se nám dostává odborných výrazů, ať už z oblasti lidských partíí, nebo sexu - na druhou stranu mi děsivě vadilo - po celou knihu - jedno slovo, které se snad i veřejně bojím napsat - mrdka - tohle slovo mi ještě teď leze ušima a zvedá mi žaludek, jen si na něj vzpomenu. Bylo použito tolikrát, že budu doufat, že ho už v žádné knize nikdy nepotkám. Nevím, zda jde o chybu v překladu, ale bylo místy až tak nevhodně použité, že to zabilo většinu příběhu, zkazilo atmosféru většiny dost sexy situací.

Za mě dávám 3 hvězdičky, co už jsem dlouho neudělala a mrzí mě to, protože tohle mělo potenciál. Nejen, co se týká tohoto typu vztahů, o kterém spousta lidí nic neví a měla by - ale i příběhu - mohlo to být hodně dobré, ale není. Podle mě se autorka zasekla v tom popsat, co nejvíc sexy scén a nevěnovala se podstatnému - příběhu.

Laf
23.11.2025

Tohle byla teda jízda. Je to čtivě napsané se spoustou žhavých scén, mezi kterými si hlavní postavy hledají cestu k sobě a zjišťují, jak fungovat v tomto netradičním vztahu. Líbilo se mi to. Ani mi nepřišlo, že kniha má tolik stránek, protože to opravdu rychle utíkalo. Mohu vřele doporučit, pokud hledáte nějakou oddechovku.

Turquoise
23.11.2025

TOP! Kdybych tomu mohla dát více hvězdiček - neváhám!

rosolka
23.11.2025

Po přečtení recenzí tady jsem na chvíli zalitovala, že jsem si knihu koupila. To ovšem trvalo asi tak 20 stránek a od té chvíle jsem knihu hltala. Chápu, že to nemusí být pro každého, pořád je to v dnešní době něco nového, neobvyklého a upřímně mi taky trvalo, než jsem to nějakým způsobem pochopila. I když se v podstatě celá kniha točila kolem sexu, že všichni by pořád mohli, posledních 200 stran tomu dává trošku hlubší smysl. Že každý by měl dostat druhou šanci, že teprve v nouzi poznáme, koho kolem sebe mám a že je někdy láska mnohem víc, než cokoli na světě. Postavy se proměňovali v čase, hlavně jejich přemýšlení a názory, každý byl tak nějak divně svůj a mně se to vlastně líbilo. Spicy scén dost, ale zároveň nechybí ani ta lidská stránka, přiznám se, že posledních 100 stránek mě dojalo.
Nevím sice, jak vy, ale já většinou knihy tohoto typu čtu, protože se v nich často stává něco, co by v reálném životě nebylo úplně uvěřitelné.

Books_by_Dee
23.11.2025

S Přesilovkou jsem to měla jako na hoské dráze. Chtěla jsem si jí pořídit. Pak jsem si řekla, že ji číst nebudu. Nakonec u mě stejně skončila, asi osud! Ale vlastně jsem za to neskutečně ráda, protože pááááni to byla jízda. Škoda jen, že neměl tak o 200 stránek méně. Přesilovku jako takovou bych měla na 3.5 a s novelkou to mam na 3.75

Když jsem si přečetla, že má kniha přes 700 stran - bylo to pro mě jasné NE. Romantika má mít podle mě max kolem 350 stran (až na pár vyjímek Binding 13 by mělo být nekonečné). Přesilovka byla skvělá - miluju jednotlivé postavy, několikrát jsem se musela nahlas zasmát, SMUT jakože jsem nečetla víc erotickou knížku ve svém životě, proto ji dávám 5 plamínků - ale prostě kolem strany 400 mě přišlo všechno stejné a tak nějak jsem se přistihla, že občas přeskakuju a to je hrozná škoda

Reverse harémovka to byla ale skvělá. Musím říct, že mě třeba bavila víc než knihy Lily Gold (Sousedská výpomoc….) - tomu universu jsem tak trochu propadla a už vyčkávám nedočkavě dalšího dílu. V Pucking Wild totiž mámě reverse age gap, což znamená, že tam máme starší hlavní hrdinku než hrdinu. V Pucking Sweet pak máme MFM romantiku. V Pucking Strong MM romanci. A v připravovaném Pucking Free máme FMF. No universum má autorka připravené skvělé, takže se těším na další díly.

Přesilovce předchází novelka That One Nigh, která ukazuje příběh hlavní hrdinka z Přesilovky Rachel, jak se setkala s Jakem. No a co si budeme celá ta novela je jedna velká ero scéna. Ale…novelka, která obsahuje příběh po Přesilovce Pucking Ever After: Vol 1. Tak ta stojí za to a skvěle zakončila příběh Rachel, Jaka, Ilmariho a Caleba.

0197
21.11.2025

Sportovní romantika, polyamorní vztah čítající jednu ženu a tři muže z nichž dva hrají hokej? Sakra jo. Do toho lákání na pořádně spicy scény? Jasně, že jsem si to nemohla nechat ujít. Kdyby to nemělo tolik stánek, už bych si to pravděpodobně dávno přečetla v angličtině :-).

Mám v oblibě, když jeden z hlavních hrdinů začíná na novém místě, což byl případ Rachel. Dostala novou kariérní příležitost, tak se jí chopila. Už na letišti ji zaujal kustod a soused Caleb. Později narazila na Jaka, se kterým před pár týdny strávila vášnivou noc. Docela dlouho to bylo jen o nich třech, ale pak se dostala pod kůži Ilmarimu, kterému pomáhala se zraněním a jehož důvěru si získala.

Ze začátku mi vadilo to obrovské poblouznění mezi ní a Jakem. Předchází tomu novelka, což je prý jenom jeden velký popis ehm milování v tom Seattlu a asi by vůbec neškodilo, kdyby to před tímto vyšlo. Třeba bych tu jeho fascinaci a zamilovanost lépe pochopila a tolik by mě to neštvalo, ale neříkám později jsem si na něj zvykla. Měl skvělou povahu, i když z toho množství zpráv, co posílal, by mě asi kleplo :-).

Celé to jejich soužití mělo zajímavou dynamiku. Někomu tam Ilmari nezapadal, ale mně teda jo. Na jednu stranu zvláštní, že on stál jen o Rachel, kterou ale nemohl mít bez Jaka a Caleba, mezi kterými to mimochodem začalo postupně taky nějak houstnout a postupně si připouštěli, že je mezi nimi něco více. No veselá to domácnost :-).

Kluky i Rachel jsem si oblíbila a ani u jednoho jsem nepostřehla něco, co by mi nějak vadilo. Dobře, tak možná u Jaka to, jak se choval jako zamilované štěně. Každý pro ni měl i jinou přezdívku, kterou ji oslovovali. Ostatní z týmu pěkně celý příběh doplňovali.

Co se týká intimností, tak to je kapitola sama o sobě. Přemýšlím, přemýšlím a jo, asi se bude jednat o jednu z nejvíc spicy knih, kterou jsem četla. Když spolu skončili všichni čtyři, tak to teda stálo za to, ale netřeba se bát, nabalovalo se to postupně :-). Překlad jako celkem ušel, jen tedy jestli v nejbližší době uvidím tak četný zastoupení slova m*dka, tak mě jebne :-). To se tam objevovalo tolikrát, že to snad ani není možný.

Knize nelze upřít čtivost. Vysloveně nemůžu říci, že bych tam narazila na nudné pasáže, ale i tak těch 700 stran bylo prostě moc. Kvůli tomu jsem to četla docela dlouho na své poměry. Ale další díly si ujít rozhodně nenechám. Snad se brzy dočkáme překladu.

- láska na pracovišti
- začalo to jednorázovkou
- dcera slavných rodičů

Kiwicatko
13.11.2025

Z tohodle jsem moc nadsena nebyla. Dokonce jsem si musela dat pauzu, protoze jsem uz toho mela dost. A poslednich cca 200 stran jsem se nutila, abych to docetla.
Z postav se mi libil maximalne Ilmari. A jako vazne nechapu, co je na jeho jmene tak slozite, ze mu museli rikat Mars. Jen diky nemu si knizka vyslouzila ty 2,5 hvezdicky.
Caleb jeste taky jakz takz usel. Takovy zlaty stred mezi tema trema.
Jake byl tak...tak neskutecne udesny. Ja snad jeste horsiho chlapa v knizce "nepotkala". Porad tak uknuceny, vlezly, doterny. Mela jsem z nej pocit, jako kdyz se vam nalepi na zub karamelka a vy se ji nemuzete zbavit at zkousite vsechno mozne.
No a Rachel...co k ni rict. Na to, ze mela byt fyzioterapeutkou, tak zvladala i psychologicky kecy u Caleba a Jakea. Jeji dialogy (obvzlast v kuchyni) jsem uz jen prelitavala. No a samozrejme nesmime zapomenout jak strasne rada pripominala, ze ona se rada rozdava. Uz jsem jen cekala, kdy si lehne na led a rozda se celemu tymu. Proste jsem ji tu lasku k chlapum neverila. Rachel proste neni moje krevni skupina.

Nic proti polyamorii (nemam s ni zkusenosti, takze spis jen nazor), ale porad jsem tam mela dojem, ze se vzdycky citi nekdo odstrceny. Tady teda nejcasteji Jake, ktery si pak vynucoval pozornost uplne u vsech.
Asi jsem uplne nepochopila, jak by mela spravne vypadat dynamika v techto vztazich.

Jo a nesnasim slovo mrdka. Co je spatny na obycejnym spermatu?

clo.o
11.11.2025

Můj šálek to není. Na mě moc překombinované a "hard".

selmickae
10.11.2025

Když se mi kniha dostala do ruky, ani jsem upřímně netušila, o čem přesně je. Ano, čte se hezky, stránky ubíhají (ikdyž by jich mohlo být o dost méně), ale je to stále dokola jen o jednom, všichni jsou při chuti, můžou pořád, neustále, jakkoli, s kýmkoli, kdykoli, kdekoli a hlavně jsou dokonalí.
Zápletka se slavným otcem, médii a finální vyřešení vztahů mi přišlo dost těžko uvěřitelné, takové příliš šroubované. A některá slova v knize, to si mohla autorka odpustit, víc "spicy" nádech to rozhodně nedodalo. Další knihu od autorky asi vynechám.

Petass
04.11.2025

Skvěle se to čte, den a půl a bylo hotovo. Hot scény mi nevadily, dostatečně mě upozornil úvod i paní v knihkupectví :) Mám ale problém příběhu věřit. Všechno se děje strašně rychle a každá situace končí "v posteli" a když ne hned, přiznají to postavy později... Taky mi přijde, že je Tornádo až moc povolná a kluci od ní krom sexu moc nepotřebují. Bavil mě Caleb a Mars byl prostě roztomilý méďa :) Hodně jsem se smála. Hodnotím průměrně, ale v knihovně mi zůstane. Až budu někdy potřebovat zlepšit náladu, nebo vytáhnout z čtecí krize, určitě se bude hodit.

NikolaKhun
04.11.2025

Zacnu tim, ze se knizka dobre cte. Je to oddechovka, spicy scen je dost.Hokejisti jsou podle me vzdycky dobry napad. I kdyz hokeje jako takoveho tam je malo, coz mne osobne nevadilo.
Na druhou stranu, je to dost bizar, ale myslim, ze knizka to snese. Clovek asi nemuze moc premyslet, jak by tohle bylo v realnem zivote
Ja mam rada happy end, ale tyjo tenhle konec byl tak preslazenej
Uplne me rvalo oci jak si furt vsichni navzajem rikali jak se milujou, to mne proste nejak nesedelo.
Mozna to klidne mohlo byt i kratsi. Nebo tu delku knizky vyuzit na nejaky trosku hlubsi popisy tech postav

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi