Přepněte na zdravé jídlo

Přepněte na zdravé jídlo https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76258/prepnete-na-zdrave-jidlo-76258.jpg 3 2 1

Ve své druhé úspěšné knize vám Gillian radí: Přepněte svůj program na zdravé jídlo - a víckrát už se neohlížejte zpátky! Tato kniha bude vaším osobním konzultantem a její autorka je připravena vám asistovat krok za krokem až do konečného úspěchu. Celý program je zaměřený výhradně na praxi, je hravý, zábavný a vykazuje pozoruhodné výsledky. Vyvolá ve vás zdravou vášeň pro péči o vlastní tělo a ukáže vám, jak na to – teď i po celý život.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Ultimate health plan


více info...

Přidat komentář

Peleus
06.09.2015 3 z 5

Přepněte na zdravé jídlo se poměrně dobře čte. Autorka si evidentně dala za cíl nezatěžovat budoucí vlastníky množstvím odborných formulací a tunami různých tabulek.

Proč tedy pouhé 3*?

Jedná se o knihu pro NAPROSTÉ začátečníky, kteří se rozhodli udělat první krok ke změně. A právě tady je zakopaný pes. Kapitola o cvičení je povrchní a víceméně pouze říká, že by se mělo cvičit. Letem světem se proberou špatné tuky, upozorní se na všude číhající skryté cukry, doporučí se číst složení na obalech výrobků, a to je tak zhruba vše. Nápad s vnitřním přesvědčováním se omezí na "počítejte se zavřenýma očima od 10 k 1" a "opakujte mantru Zvládnu to s Gillian". Škoda. Jde o dobrý nápad, který byl stejně jako zbytek omezen na jakési naťuknutí bez podrobnějšího rozvádění.

V čem se ovšem autorka skutečně našla, jsou recepty, z nichž je cítit, že sama není masožravec a které tvoří podstatnou část knihy. Mrzí mě jen, že nevysvětluje, proč volí zrovna tyto kombinace (např. na základě úvah o kalorickém příjmu či zastoupení různých živin), což působí lehce dogmaticky. Za krátkou úvahu stojí i to, jak moc jsou jednotlivé položky jídelníčku běžně dostupné v ČR (nejde však o výtku, neb kdo hledá, najde).

P.S. Kniha neurazí, ale taktéž ničím výrazným nezaujme.

Štítky knihy

ovoce zelenina zdraví péče o zdraví potraviny tělo zdravá výživa

Autorovy další knížky

Gillian McKeith
skotská, 1959
2005  72%Jste to, co jíte!
2007  60%Přepněte na zdravé jídlo

Kniha Přepněte na zdravé jídlo je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x