Přepadení ze vzduchu

Přepadení ze vzduchu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388693/bmid_prepadeni-ze-vzduchu-VDl-388693.jpg 4 16 7

23. září 2009 brzy ráno vypukne poplach – je přepadena centrála bezpečnostní agentury G4S ve Västberga ve Stockholmu. Lupiči přiletí helikoptérou a po krátké době také odletí s téměř čtyřiceti miliony švédských korun na palubě. Nepadne přitom jediný výstřel. Jonas Bonnier napsal svižný thriller, který vychází z jedinečných výpovědí dopadených aktérů loupeže a je plný překvapujících detailů zločinu, který šokoval celý svět. Kniha oslovila i americké fi lmové producenty. Práva na její zfilmování zakoupila společnost Netflix a na výrobě se kromě autora má herecky podílet i Jake Gyllenhaal a jeho společnost Nine Stories.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Helikopterrånet , 2017


více info...

janesy
janesy
12.08.2020 2 z 5

Celou dobu jsem bojovala se snahou knihu odložit. Hrozně nezáživné, zdlouhavé, jen snad posledních 50 stran bylo ke čtení :(
P.S. navíc mne velice mátly veškeré názvy čehokoliv ve švédštině-pro mne špatně zapamatovatelné.

jarin58
jarin58
28.09.2019 3 z 5

Tak jsem myslel že knihu ani nedočtu,sice druhá půle dojem zlepšila,ale lepší hodnocení nemohu dát.


Anita8
Anita8
24.08.2019 5 z 5

Toto sa naozaj realne stalo? To vazne takto ? Pecka :-). Aj keby nie, davam plny pocet, lebo je to velmi dobre beletristicky uchopene a spracovane. Hned po docitani som sla na youtube pozriet realne policajne videa z akcie.

Jack Bauer
Jack Bauer
19.06.2019 3 z 5

Po asi prvních 100 strankách jsem to chtěl vzdát, ale pak mě kniha docela chytla. Čekal jsem od toho víc, je to takový průměr, napětí žádné, jen popis příprav a proběhnuté loupeže před očima policie dle skutečné události.

milary
milary
18.01.2019

Tak to je poprvé, co píšu své mínění, aniž bych měla dočteno. Je pro to celkem jednoduché vysvětlení, s předchozími komentáři jako bych si "z oka vypadla" :-). Ke svižnému (?) thrilleru (jak praví anotace) to má fakt daleko; jsem za poctivou třetinou knihy a stále se rozvážným tempem představují aktéři. Což, čte se to vážně dost pěkně, člověk je ustavičně nastartovaný, že otočí stránku a už... určitě..!, ale kde nic tu nic. Dovedu si představit, že ve filmové zkratce by to mohla být pecka. Mrzí mě to, ale buď to do konce jen nějak přelítnu, nebo nedočtu vůbec. Hvězdičkovat ani nebudu, zdá se mi to nefér vzhledem k báječnému námětu a stylu, který mě vlastně bavil.

alzbeta4340
alzbeta4340
16.12.2018 4 z 5

Připojuji se k předchozímu komentáři. Nebylo to špatné, ale čekala jsem větší čtenářský zážitek. Nebyla to kniha, která by mě chytla a nepustila. Dělalo to na mě dojem literárního scénáře, mohl by to být slušný film.
Možná, že se kniha jiným čtenářům bude líbit více, ráda si přečtu další hodnocení.

ivousekk
ivousekk
07.12.2018 3 z 5

Jsem docela zklamaná. Podle anotace a tří 100% hodnocení jsem čekala napínavý příběh. A ono ne. Neříkám, že není zajímavý. Je a to fakt hodně. Pohled do reálného světa kriminálníků je vážně zajímavý a místy až vtipný. Např. řešení jak se dostat z dostihů s ukradenými penězi - na koních :-D.
Ale po týdnu a 120 stránkách odkládám. Nebyla jsem schopná se začíst. Na mne moc popisu a málo akce. Je možné, že se to rozjede, ale bohužel jsem neměla trpělivost... škoda.

Štítky knihy

lupiči krádeže a loupeže

Autorovy knížky

Jonas Bonnier
švédská, 1963
2018  81%Lúpež z helikoptéry

Kniha Přepadení ze vzduchu je v

Přečtených20x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst18x
Chci si koupit3x