Zmetek

Zmetek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516641/bmid_zmetek-AcF-516641.jpeg 4 157 38

Prep série

1. díl >

Už jen ta jobovka, že si vaše máma bere cizího bohatého chlápka, s nímž jste se v životě nesetkali, by byla na kteréhokoli osmnáctiletého kluka moc. Jenže pro RJe Shawa to není jediná špatná zpráva dne: Do čtvrtého ročníku má nastoupit na Akademii Sandover. Jestli nějaký zmetek a hacker jako RJ někam nepatří, je to luxusní chlapecká internátní škola pro bohaté delikventy. RJ ví, že jeho pobyt v Sandoveru brzy skončí, proto nemá cenu hledat si přátele, nebo se snažit zapadnout. Když však v lese u školy potká krásnou dívku, plány na to, že se bude raději držet stranou, vezmou za své. Sloane Tresscottová s ostrým jazykem a maskou ledové princezny pro něj představuje čiré pokušení. Je tu však jeden háček. RJ se Sloane nesmí ani dotknout, protože je dcerou ředitele. Dobře, že RJ na pravidla nevěří. Sloane sice tvrdí, že na kluky letos zanevřela, ani ona však nemůže popřít, že mezi ní a RJem něco je. RJ ji chce a získá ji, i kdyby ho to mělo zabít. Pokud ho dřív nezabije její bývalý přítel.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Misfit , 2022


více info...

Přidat komentář

jsemknihomolka
07.04.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila , nějaké části horší, nějaké lepší ale v průměru dobré. Celkově mi ale vztah Sloane a RJ moc nezdál, poznání takové pohádkové ale budování nic moc. RJ/hacker napád se mi zamlouval a tak jsem knihu dočetla. Jedna věc ale byla že RJ a jeho "jsem radši sám a nikomu nevěřím" bylo strašné klišé vzhledem k tomu že pak přijde dívka jeho snů a on nemůže zavřít pusu když vidí její nohy. Druhý díl si přečtu protože mě zajímá kam autorka s koncem knihy miří.

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

Všichni si nasazujeme masky, které nás mají chránit před vnějším světem. Někdo se tváří šťastně, přestože uvnitř pláče, někdo se chlubí bohatstvím, přestože je vnitřně chudý a někdo si nasadí masku lhostejnosti a nezájmu, i když uvnitř touží po lásce a pochopení.
Takoví jsou i hrdinové našeho příběhu - RJ, Fenn, Sloane, Casey, Lawson, Silas.

RJ se drží v ústraní, nechce se s nikým kamarádit, ani nikoho blíž poznat. V životě se stěhoval tolikrát, že ví, že nic netrvá věčně. Jako hacker si na každého najde informace, které mu pomáhají zaútočit, kdyby mu někdo ublížil. Je to taková jeho pojistka. Přestože si drží všechny od těla, jeden člověk mu pronikne hluboko pod kůži a zamíří přímo do srdce.
Sloan je navenek drsňačka s pěkně prořízlou pusou, uvnitř se ovšem skrývá malá holčička toužící po tom, aby ji někdo ochraňoval a dával ji na první místo. Nese na bedrech tíhu celé rodiny, musí být zodpovědná, ochranářská, starostlivá a vzorná. Jenže kdo se postará o ni?

Kniha byla psána z pohledu všech šesti postav. Na začátku jsem s tím chvíli zápasila, ale pak už to bylo v pohodě. Je to pro mě taky první kniha, která byla vyprávěna z tolika pohledů.
Absolutně miluju všechny postavy, i když se teda přiznám, že Silas mi moc k srdci nepřirostl a celou dobu jsem čekala, že se z něho vyklube padouch. Uvidíme, jestli se to ještě nesplní v dalších dílech.
Knížka je absolutně boží, Kennedy mě nezklamala, dala mi přesně to, na co jsem u ní zvyklá. A její sexuální scény? Ó můj bože :D
Ještěže letos vyjde další díl, protože se nemůžu dočkat :D


kacenka6144
18.03.2024 3 z 5

Knížky Elle Kennedy jsem vždycky hltala jedním dechem. Bavila mě její znalost sportovního prostředí a příběhy jednotlivých dvojic dávaly smysl. Tady je to trošku taková patlanina. Nevím, jestli by to v takovém typu školy opravdu takto probíhalo. Knížku jsem měla ve svém seznamu na přečtení a pak jsem zjistila, že ji můžu použít i do letošní čtenářské výzvy. Další díl si asi nakonec přečtu taky, protože mě zajímá příběh Casey a jsem zvědavá, jaká bude pointa celého jejího příběhu. A budu doufat, že to autorka zvládne na míň než 400 stran. Mám pocit, že čím jsou vstupní suroviny dražší, tím jsou knihy tlustší. A ne vyždy je to knize ku prospěchu.

lenka7679
17.03.2024 2 z 5

Tohle bylo doslova utrpení. Nějak nechápu, jak je možné, že tohle napsala ta stejná autorka. Děj se neskutečně táhne. A mně tedy osobně nejvíce zde vadí vyprávění z pohledu šesti osob. To zkrátka v jedné knížce nedávám. Knihu to dělá nepřehlednou a mění se v krátké povídky. Další díl, pokud bude, se mě určitě netýká a nechám si ho s klidnou myslí utéct.

Majuš333
16.03.2024 4 z 5

Fenn na mě ukáže vidličkou. "Drdol u chlapů: trapný, nebo boží?"
"Trapný," odpovím bez váhání.
Silas naproti mně se vítězoslavně rozzáří. "Vidíš?" poví svýmu spolubydlícímu.
"No tak, tohle mi nedělej, Remingtone," postěžuje si Lawson, který si dneska vlasy upravil právě do zmíněnýho drdolu. "I DiCaprio sem tam nosí drdol."
"DiCaprio je trapnej," odpovím.
"Takový rouhání. Je mu snad padesát a klátí pětadvacetiletý modelky. Až vyrostu, chci být jako on."


Na plný počet to u mňa rozhodne nie je, niečo mi tam chýbalo...


Silas s uchechtnutím zvedne svůj batoh. "Padám odtud. Jedu na Ballard za Amy. Snažte se tu nezabít."
"Taky končím," oznámí Lawson. "Potřebuju si zašukat."
Odfrknu si. "Není ani jedenáct."
"A?" Dojde ke mně a poplácá mě po paži. "Víš co? To nevadí. Až se vrátím, pokecáme o tom, jak tvůj pindík funguje. Třeba pak pochopíš, že lidi můžou šukat v kteroukoli denní i noční hodinu."
To už se Silas naplno rozesměje. V životě jsem ho neviděl takhle pobavenýho.
"Řekl sis o to," oznámí mi Fenn, když se za těma dvěma díváme. "Zpochybňovat jeho program sexu. Máš na víc, Remingtone."

avalonek
22.02.2024 5 z 5

Hodně se mi líbilo střídání postav,když vás začne jedna nudit,tak se to pěkně rozjede u jiné.Lawsona miluju a snad bude i jeho příběh.Už se těším na další díl

houdkic
04.01.2024 3 z 5

Taková průměrná tvorba Elle Kennedy. Na hokejové série už asi nic mít nebude, protože mi všechny její novinky přijdou takové hodně normální a chvílemi nudné. Zmetek byl pořád lepší než Syndrom hodné holky, ale něco tomu chybí. Líbilo se mi, že je kniha vykládaná více postavami a hodně mě překvapil konec, jsem zvědavá, jak případ Cassie dopadne.

Damonka12
01.01.2024 4 z 5

4,5 knihy od autorky jsou prostě perfektní. Sice musím uznat, že knihy z univerzitního prostředí se mi od autorky líbí více, ale i tohle jsem si moc užila. Líbí se mi, jakým způsobem popisuje postavy a jejich "backgroung", člověk pak má pocit, že je zná a může příběh prožívat s nimi. A taky je autorka královna romantiky a erotiky.

Ála1968
30.12.2023 5 z 5

Tohle fakt bylo boží.Moc dobře se to četlo,bylo to něco jiného než jsme u Elle Kennedy zvyklí a myslím, že to patří rozhodně k tomu nejlepšímu,co napsala.Jen mě štve, že teď budu muset čekat,než budou další díly a i když si myslím, že zřejmě tuším,co se stalo a kdo to udělal,jsem napnutá a nedočkava.Kniha si plným právem zaslouží 5 hvězdiček

daniela.kol
26.12.2023 2 z 5

Kniha se mi libila. Nebylo to sice takove, že bych se nemohla odtrhnout jak u jinych knih autorky ale nebylo to špatné. Líbily se mi hlavně charaktery hlavních postav. Bylo to ale podle mě zbytečně zdlouhavé, zbytečně protahované...
A ten konec...? Přijde mi divné, takhle ukončit knížku. Uvidíme ale, co přinesou další díly.

LilianaFalcon
13.12.2023 4 z 5

Normálně tyhle příběhy, kde je hromada postav a úhlů pohledu nemusím, ale tady mi to vůbec nevadilo. Vzhledem k negativním recenzím, co jsem potkávala, jsem se dost bála, co mě čeká,...
Hvězdičku ubírám, protože si nedovedu představit, že by všichni mávli rukou nad tím, jak jim hlavní hrdina narušuje soukromí... To bylo totálně přes čáru.
Ve výsledku jsem ovšem byla mile překvapená a už teď jsem zvědavá na další díl.

moma08
08.12.2023 4 z 5

Sice jsem se ze začátku začetla a bylo to fajn, ale v půlce knihy jsem trošku tempo zvolnila a až ke konci to zase nabrala...
Nebylo to špatné, docela mě to i bavilo.
Jsem zvědavá na další díly, ale než budou, tak už nebudu pravděpodobně nebudu vědět, o čem byl tento ...

Luciee113
28.11.2023 5 z 5

První kniha, které dávám 5* aniž bych ji měla ještě dotčenou. Ano, jsem teprve za polovinou a už teď vím, že bude patřit k mým oblíbeným. Je dlouhá, takže žádná jednohubka. Je napsaná z pohledu více lidí, což mě dost překvapilo i potěšilo. I když už teď si myslím, že každá z těchto postav by si zasloužila svou vlastní knihu. Aaaach.... jdu číst dál.....
Tak jsem to dočetla a .... no honem honem, kde je další část sakra? Jaktože ještě není přeložená a v prodeji? To nevydržím!
V knize se mi strašně líbily hlášky a přirovnání, kterých tam bylo jako much na hnojáku. Fakt bomba! A napínavý až do konce, takže asi zblázním , než nám tu nabídnou tu dvojku uuuuuu.

Lofda
13.11.2023 5 z 5

Sakryš!! Rozečetla jsem sérii bez vidiny konce? Druhý díl ještě není přeložený a jak jsem se dočetla, ani v něm se nedozvíme, kdo za celou tou záhadou z loděnice stojí??.. Ach jo, do třetího dílu už zapomenu, co bylo v prvním ;-)
Úplně jiná Elle Kennedy, ale mě to bavilo. Mám ráda knihy z pohledu obou postav, tady je těch pohledů ještě víc a (ne)překvapivě to bylo ještě lepší. Fajn, jsem ráda, že tyhle zhýčkané týpky nemám nikde kolem sebe, ale v knížce mi vůbec navadí ;-) Navíc jako rodič jsem si zase říkala, že pro své děti jsem snad udělala víc než tihle boháči, svěřenecký fond (ne že bych na něj měla prostředky) asi opravdu není všechno..

Hypatia1010
06.11.2023 4 z 5

První díl série z prostředí soukromé internátní školy pro delikventy z řad synáčků smetánky mě upoutal svou čtivostí a svižností, takže se těším na pokračování.
RJ byl hodně zajímavý týpek a za jeho odtažitostí byla znát osamělost a snaha nebýt na nikom závislý. A Sloan byla vážně třída, v některých aspektech mi připomínala mě samotnou v tomhle věku. Sympatické mi byly i některé další postavy příběhu - RJův nový nevlastní bratr a Sloanina mladší sestra, například.
Rozhodně musím říct, že jsem si četbu této knihy velmi užívala. Děj měl spád, interakce mezi protagonisty a hlavně ústředními postavami byla skvělá. Pohled z několika úhlů prostřednictvím hlavních i dalších postav příběhu přidává další plusové body.

cerna7151
16.10.2023 2 z 5

Pro mě je tahle kniha zklamání. Jsem u Kennedy zvyklá na pohodové oddechovky a tohle bylo víc trápení, než oddech. Konec mě úplně dostal - to jako fakt?

MAU256
11.10.2023 5 z 5

Myslím, že tu zase máme další čtivou sérii od této autorky. Čtení je psáno z pohledu více postav, takže se můžeme doufám těšit na více dílů. Ač se na první pohled zdá, že v této škole jsou opravdu zmetci prachatých rodičů, mají v sobě něco zlomeného, doufám, že na každého čeká další šance, stejně jako ji dostal RJ a Sloane.

princesse
12.09.2023 2 z 5

Jako vážně takhle se někde žije? Pokud ano, tak jsem rozhodně ráda, že žiji daleko. Škola pro spratky, jinak bych to ani nenazvala. Zpovykaní spratci co neví co roupama. Asi tak. Myslí si o sobě bůh ví co a tohle dělají z lidí prachy. Fuj, hnus, fakt mě to spíš hodně štvalo.

Nermal
25.08.2023 5 z 5

Mně se dvojice Sloane a RJ moc líbila a neskutečně jsem si knížku užil. Krásný příběh! Více postav nevadilo, protože to bylo psáno z pohledu každé z nich, takže jsme znali jejich pohnutky.
Navíc si myslím, že už bylo načase opustit hokejisty a zkusit napsat zase něco trochu jiného. Na čtivosti to rozhodně neubralo.
Postava Sloane se mi zdála výborně napsaná.
Myslím, že se máme ještě nač těšit, protože postav je hodně.

Medlyn
21.08.2023 3 z 5

Oproti předchozím knihám od E.K. se mi tato nečetla zrovna nejlépe. Čím víc jmen se najednou objeví v textu, tím větší mám problém sledovat děj. V druhé půli jsem si asi zvykla.... a čekám netrpělivě, až vyjde druhý díl.

Autorovy další knížky

Elle Kennedy
kanadská, 1982
2018  85%Hodnej kluk
2016  86%Omyl
2019  85%Lov
2019  89%On
2017  90%Skóre

Kniha Zmetek je v

Právě čtených4x
Přečtených217x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených6x
Knihotéce181x
Chystám se číst198x
Chci si koupit40x
dalších seznamech2x