Přemožitelé času 01

Přemožitelé času 01 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44887/bmid_premozitele-casu-1-dJC-44887.jpg 5 20 7

Přemožitelé času série

1. díl >

Zajímavosti ze života slavných osobností celého světa. Sestavil Milan Codr. Kniha je rozdělena na několik částí podle oborů osobností: Literatura Věda a technika Hudba Výtvarné umění

Přidat komentář

Vidlička
11.10.2022 4 z 5

Jó, kde jsou ty doby, kdy jsme si místo wikipedie otevřeli nějakou takovouhle knížku! Úplně se vidím, jak by se podle ní dělaly referáty jak víno! Sice v každé kapitolce agitka jak prase, ale jinak poučení, inspirace a nostalgie jak brno! (Hergot, koukám, že se ze mě sypou přirovnání jak lupy!)

xulij01
01.07.2022 5 z 5

Hezky zpracovaná publikace, kde se lze dozvědět čtivou formou řadu zajímavých informací o známých osobnostech. Rozdělená je do čtyř sekcích: literatura, věda a technika, hudba, výtvarné umění. Zajímavé je, že to není práce jednoho člověka, ale většího množství autorů (někteří z nich zpracovali životopisy více známých osobností).

U každé osobnosti je uvedený malý černobílý kreslený portrét. Navíc je v knížce celkem 16 stran černobílých a 32 barevných příloh (vyobrazení uměleckých děl, vynálezů, osobností…). Ve své době to musela být oblíbená knížka, a i dnes má rozhodně co nabídnout. Novější knížky podobného typu kladou často důraz na obrazovou přílohu, a tak nějak zapomínají na kvalitu textu (informací), což u této publikace rozhodně neplatí. V sekci literatury jsou například: Thomas Mann, Jules Verne, Denis Diderot, Jack London… Věda a technika: Alexander Fleming, Giordano Bruno, Karel Klíč, Jan Janský… V hudbě: Guiseppe Verdi, Niccolo Paganini, Fryderyk Chopin, Georges Bizet. Ve výtvarném umění: Honoré Daumier, Tiziano Vecelli, Raffael Santi, Václav Hollar…


Pavelpi
27.07.2019 5 z 5

Velmi zajímavá encyklopedie z doby minulé.Každý se dozvěděl,co potřeboval samozřejmě pokud měl zájem.Myslím,že i dnes v době počítačů a internetu je kniha dobrá.Když totiž hledám nějaké informace o slavných osobnostech někdy jsou na internetu hodně zkreslené,nepravdivé a ještě napsané podivným stylem,takže raději sáhnu po těchto publikacích a dozvím se pravdu a ještě napsanou správnou češtinou.

DuncanIdaho
07.04.2019 5 z 5

Série Přemožitelé času jsem ještě jako kluk přečetl všechny díly a celé. Vždycky jsem si je bral z knihovny, která byla u rodičů v knihovně. Jen je mi líto, že už si z nich nic nepamatuji. Přeci jenom osmdesátá léta minuého století jsou už nějaký čas za náma. V té době to byla jedna z mála možností, jak se dozvědět něco o významných osobách minulosti. Tehdá internet nebyl a na vesnicích byly jen ne moc vybavené knihovny. Druhou podobnou sérií bylo "Kdo byl kdo". Taky jsem to s oblibou četl. Myslím, že i dnes by Přemožitelé času mohli být zajímaví a pouční i po tolika letech. Škoda jen, že tyto knihy už doma nemám. Pro dnešní dobu jsou dobré v tom, že dnešní děti poznají, že jsou i jiné zdroje informací než internet v PC.

Koka
19.09.2015 5 z 5

Celá edice Přemožitelé času - to byla Wikipedie naší generace. Na rozdíl od té dnešní měla konkrétní (a erudované) autory a dodnes mi slouží jako encyklopedie, ve které hodně toho najdu nebo si v ní alespoň ráda listuji a pokaždé narazím na něco zajímavého.

joninho
05.04.2013 5 z 5

Výběr snad těch nejdůležitějších informací ze života spisovatelů, vědců, výtvarníků i hudebníků. Je mnoho situací, kdy se vyplatí po knize sáhnout. Je to takový ten poklad, který v knihovně vydrží hodně dlouho.Vyšlo ještě mnoho dalších dílů, nemám s nimi tu čest. Ale 100% si zaslouží!

Titi
27.01.2012 5 z 5

Přemožitelé času vycházeli v nákladu 100 000 a přesto to tehdy byla podpultovka v trafikách.

Autoři knihy

Milan Codr
česká, 1925 - 1996

Kniha Přemožitelé času 01 je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce40x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x