Přelomové události českých dějin

Přelomové události českých dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453066/bmid_prelomove-udalosti-ceskych-dejin-t4S-453066.jpg 5 10 1

Nevelký stát uprostřed Evropy byl nejednou v centru nejen evropského, ale doslova světového dění. Přes toto území se nesčetněkrát přehnaly cizí armády, bylo několikrát okupováno, lidem byla vnucována víra, politické přesvědčení, cizí jazyk… Navzdory tomu všemu však dokázali Češi své území uhájit a místo na evropské mapě si vydobýt. Cesta k tomu však nebyla vždy zcela přímá a snadná. Dokázali byste od doby, kdy na Moravu dorazili Cyril s Metodějem, vybrat nejdůležitější mezníky, které se v naší historii odrazily a které formovaly charakter českého národa? Nová kniha z vydavatelství RF Hobby nabízí pohled na ty opravdu největší milníky našich dějin. Podívejte se na hvězdné chvíle, kdy jsme určovali běh dějin, ale i na okamžiky, kdy k zániku nejen státu, ale celého národa chybělo jen málo… A pak se rozhodněte, která událost je tou skutečně nejdůležitější!... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Encyklopedie

Vydáno: , RF Hobby
Originální název:

Přelomové události českých dějin


více info...

Přidat komentář

Romcha
15.02.2021 5 z 5

Musím zcela otevřeně říci a přiznat, že se mi tento počin líbil i jako historikovi. Klidně bych to zařadil mezi povinné učebnice dějepisu. Dlouho jsem neviděl podávat historické fakta tak obsáhlým a především objektivním způsobem, čehož si jako historik cením vždy ze všeho nejvíce.

Nejdříve mě při otevření této publikace, která vypadá jako časopis, zarazilo že je s EAN a o to více mě potěšilo, že jsem ji pak našel na databázi knih.

Nejobsáhlejší kapitolou jsou potom zcela určitě naše odboje během 2. sv. války a jakým způsobem podporovali a zasahovali do odbojových bojů především naši parašutisté ze zahraničí. Tato kapitola mi rozšířila moje dosavadní znalosti nejvíce.

Publikace je přitom podávána velmi zajímavým způsobem a tak zcela jistě osloví široké spektrum čtenářů - od těch kteří o dějinách neví zcela nic a chtějí se něco dozvědět, přes ty pro které jsou dějiny jejich jenom koníčkem nebo okrajovým hobby, ale také jistě uznávané historiky, kteří si chtějí rozšířit svoje obzory.

Zkrátka skvělý počin jak na poli hobby tak v oddělení naučené literatury, které v období půstu roku 2020 bylo skutečně málo.

Štítky knihy

české dějiny

Autoři knihy

Dagmar Garciová
česká, 1994
Pavel Polcar
česká, 1987
Jan Martinec
česká, 1994
Jan Kukrál
česká, 1988
Martin Janda
česká, 1976

Kniha Přelomové události českých dějin je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x