Překvapivý následník

Překvapivý následník
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542291/bmid_prekvapivy-naslednik.jpg 5 131 131

Co se stane, když se princ z Walesu zamiluje do britského premiéra? Zakázaný románek plný humoru a zvratů. Kvůli skandálnímu chování příbuzných jsem se ze dne na den stal britským následníkem číslo jedna. Královský život však není žádné peříčko. Zmatené tradice, křiví přátelé, bulvár… a také pohledný premiér Oliver Hartwell, který z chudých poměrů vystoupal až na pozici nejmocnějšího muže v zemi. Jeho nevinné vzkazy plné podpory se však postupně mění v důvěrné rozhovory a překvapivé city…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Unlikely Heir, 2023

Niki.N
včera 4.5 z 5

Tahle kniha mi byla doporučená. Dobře zpracovaný příběh LGBTQ+ jsem dlouho nečetla. Čtíve,chytlavé zápletky. Na konec jsem byla zvědavá jak se ani autor vypořádá. Překvapilo mě, určitě si knihu někdy znovu připomenu

LilianaFalcon
08.02.2025 4.5 z 5

Nádherná pohádka :-) A ten konec mi vyrazil dech, furt jsem čekala, jak z toho nakonec vybruslí.

Dáda780
07.02.2025 5 z 5

Za mě naprostá spokojenost, taková oddechová, romantická a nenáročná pohádka pro nás romantické duše.

YukiTeru
07.02.2025 5 z 5

Čekala jsem na tuhle knihu asi půl roku a když jsem jí nějakou dobu už měla doma, tak jsem se jí tak nějak pořád vyhýbala (ale mám to takhle snad s každou knihou :D), bylo to naprosto super čtení a hlavní hrdiny jsem si naprosto zamilovala

miloslava3256
27.01.2025 5 z 5

Tak teda tato knížka se mi líbila více než Červená, bílá a královská modrá. Zprvu mi docela udělalo zmatek, zda je to nějaké pokračování, jiných autorů jsem si nevšimla. Lépe se četla, děj napínavý, vtipný - nečekala jsem co bude. Jak Olivera i Calluma jsem si zamilovala a celou dobu si pokládala otázku JAK se k sobě dostanou, jak to prolomí a hlavně jak vyřeší. Závěrečná zápletka opravdu překvapila.

SBH
12.01.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Autor se nepokrytě veze na úspěchu románu Červená, bílá a královsky modrá, tak holt tento komentář pojmu jako srovnávací.
Překvapivě to nedopadlo tak zle. Sice mě hned v první kapitole sejmul totální nakladatelský kiks, kdy si dívka lokne chardonnay, načež na sebe zvrhne červené (!) víno. Kolik redaktorů to vidělo v cizozemsku i posléze ve Fragmentu? Takže pád hned na startovní čáře. Jenže Callum vše rychle dorovnal nepokrytou svérázností a vtipem. Ano, nad jeho hláškami a později slovními přestřelkami s Oliverem jsem se opravdu smála nahlas.
Dějová zápletka mě příjemně překvapila. Sice (zase) – musíme se pořád točit kolem britské královské rodiny? Nelze využít neotřelejší, tudíž atraktivnější prostředí třebas švédského, dánského či španělského dvora? Takže zase mínus. Plusem bylo odlišné pojetí celého problému. Sexuální orientaci už nikdo neřeší, naopak kamenem úrazu se staly legislativní a politické záležitosti. Žádný únik soukromých informací na veřejnost, ale rovnou zemětřesení v otázce zachování konstituční monarchie.
Obávala jsem se plytkosti, v tomto ohledu příběh opět hodnotím kladně. Ne že by Callum objevoval vyložené perly, ale nepůsobil jako hlupák, Oliver už vůbec ne. Na druhou stranu za srdce mě jejich osudy nechytily. V čem tkvěl zásadní problém?
Postavy. Callum před třemi roky přišel o matku, s níž si byl velmi blízký, ale pohoda, lahoda, jedeme dál. Krom hlavních hrdinů, a i ti měli k hluboce prokresleným charakterům daleko, byli všichni placatí jak žehlící prkno. O Callumových sourozencích netušíme mnoho, ani vzájemné interakce nepřesáhnou zdvořilostní fráze. Proč, například, nešel Callum zkontrolovat Nicholase poté, co si ten zvrtnul kotník? Proč spolu nikdy nehovořili mimo oficiální události? V důsledku závěrečné překvapivé zvraty působí uměle. O komorníkovi či členech ochranky nevíme už vůbec nic. Přitom v „Červené, …“ hraje tento personál rovnocenné role s Alexem a Henrym.
Není to slaboduché, je to legrace, ale mému oblíbenému románu to výrazně konkurovat nemůže.

LenkaStr
09.01.2025 5 z 5

Chápu to srovnávání s Červená, bílá a královsky modrá, ale za mě až na ten prvek zakázané lásky z plusmínus shodných důvodů to bylo nebe a dudy a u mě teda s přehledem vede tahle. Je napsaná s lehkostí, vtipně a s akorátní dávkou emocí. A jasně, je to nereálné, ale když se k tomu postavíte jako k pohádce, tak si to prostě nemůžete neužít.

Dave799
01.01.2025 5 z 5

Moc milá a čtivá knížka :) Postavy jsou romantické a hezky propracované a zvrat na konci je něco :D

Artep071
26.12.2024 4 z 5

Pohodový a sladce čtivý příběh, který mě bavil a mile překvapil kvůli spoustě zajímavých informací které Callum ze sebe vtipně chrlil.

TomTomis
09.12.2024 4 z 5

V rámci tohoto žánru - čtivé. Stránky letí, někdy jsem se i zasmál. Odpočinková četba tak, jak má být. Od všeho něco. Postavy se mi líbily. Četl bych knihu znovu? Asi ne. Ale kdo ví, třeba po x letech nějaká romanťárna znovu bodne:)

MAU256
30.11.2024 4 z 5

"Abys zahlédl krásu a kouzlo tohoto světa, musíš se na něj dívat očima, které hledají zázraky."

"Nemusíš se měnit. Jen musíš najít někoho, kdo tě bude mít rád přesně takového, jaký jsi."

Ke knížce jsem se dostala díky komentářům v Databázi. Jsem ráda, že se mi dostala do rukou, moc se mi líbila.
Oba dva mi byli hned od začátku sympatičtí, takže jsem jim fandila a jsem ráda, že to nakonec dopadlo tak, jak mělo. Přečtení můžu jen doporučit.

ivanaci
26.11.2024 4 z 5

Nevím co napsat, těžko uvěřitelný příběh, ale pohladil duši romatika ve mně. Když si ale vzpomenu na Alexovy oči z Červená, bílá a královsky modrá, tak asi dám přednost jí.

SimonaA.
25.11.2024 5 z 5

Nevím proč mě po přečtení Kandidáta na přítele napadlo vzít do ruky další anglickou knihu. Ale nakonec jsem ráda, tohle byl vyšší level. Od začátku se to četlo dobře a plynule (opět nevím, zda je to knihou či překladem). Oba hrdinové byli sympaťáci už od první chvíle. Doufám, že od této spisovatelky bude u nás přeloženo vice knih.

veronika4618
21.11.2024 5 z 5

Stejně jako Červená, bílá a královsky modrá, i tato kniha mě velmi bavila. Byla vtipná, milá a chemie mezi hlavními hrdiny dobře fungovala. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne a ve výsledku jsem byla spokojená, nemám knize co vytknout, možná jen, že občas mě mátla podoba fiktivní královny Katherine se skutečnou královnou Alžbětou, ale zároveň zde jinak byly skuteční královnini předci a historické postavy. Možná by knize neuškodilo, kdyby byla celá rodina fiktivní, ale je to jen malý detail, přes který se jde přenést a celou knihu si užít i tak.

Boook-planet
19.11.2024 5 z 5

Knihy s royal tematikou jsou mým "guilty pleasure", takže jsem se nedočkavě vrhla i na tuto romantiku. Nevyhnu se přirovnání k oblíbené srdcovce "Červená, bílá & královsky modrá", má to podobně pohodový vibe i milé pilotní protagonisty. Nehledě na velký věkový rozdíl i zakázanou lásku chemie mezi oběma muži fungovala bez nejmenšího zádrhele. Líbila se mi i snaha do knihy umně vměstnat i vážnější témata, včetně kyberšikany nebo msty ze snahy něco získat. Nicméně zdaleka nejlepší je ten nenucený humor v kombinaci s dialogy a dobře vykreslenými postavami. Vlastně je to taková Disney pohádka pro velké, ale já si to užila. Za mě je to možná ta nejvíc cute a ultra pohodová kniha, co jsem letos četla. :-) Moc děkuji Humbook blogerům, že jsem si knížku mohla přečíst. Věřte mi, je skvělá a každá její stránka stojí za to!

AaandYs3k
19.11.2024 5 z 5

Jak já si tohle užila! Přesně takovou knížku si představím pod pojmem oddechová romcom. Znáte knížky Ali Hazelwood? Bavilo mě to stejně, jen tu máme dva muže a místo vědeckého prostředí britskou politiku a královskou rodinu.

„Když se ocitnete v soukromém tryskáči královské rodiny kdesi nad Atlantikem, dá se to brát jako dost spolehlivé znamení, že váš život nabral poněkud nečekaný směr.“

Mezi Callumem a Oliverem se vyvíjí vztah zlatě a hlavně uvěřitelně. Kniha je protknuta skvělým humorem i spoustou hloupých „ježatých“ vtipů. Je to čtivé, milé a sexy a i ta politika mi přišla zajímavá. Romantika z toho prýštila na všechny strany.

Nečekejte přímo erotický román. Sice se těchto scén dočkáme, ale je to pojmuté spíše jemněji. Musím říct, že jméno Oliver mi ale najednou přijde děsně přitažlivé.

Slupla jsem to a miluju to. Už jsem začala doporučovat po okolí. Přiznám se, že k Červené, bílé a královsky modré jsem měla výhrady, takže tahle knížka mi sedla více. Díky @ivka_s_knihou jsem zjistila, že budou další dva díly. Jupíííí.

Jediné, co mě v průběhu čtení napadlo, bylo to, že nad tím druhým oba přemýšleli stejně, ačkoliv jinak byl každý jiná povaha. A občas se objevil nějaký ten překlep, ale nic hrozného.

Kdo máte náladu na romantiku, motýlky v břiše, královskou rodinu a gay příběh k tomu, jen a jen doporučuji.

Local_Bunny
18.11.2024 5 z 5

Překvapivý následník uvádí, že je kniha to pravé pro fanoušky Červená, bílá a královsky modrá. Ta mě příliš nezaujala, ale právě Následník byl úplně skvělý, tudíž jestli jste na tom jako já, rozhodně mu dejte šanci. Příběh mě zaujal už od prvních stran a celá kniha mi utekla, ani nevím jak.
Oba naše hlavní hrdiny, následníka trůnu Calluma a premiéra Olivera, jsem si instantně zamilovala. Oba mají hloubku a dělají chyby, což je činí lidské a uvěřitelné. Asi vám nedokážu říct, koho jsem měla raději. Jejich dynamika a chemie jsou jednou z nejsilnějších stránek tohoto příběhu. Máme zde slow burn zároveň se zakázánou láskou, což v kombinaci působilo vážně skvěle. Krom jejich vztahu se zde autorka také hodně zaměřuje na rodinné vazby. Nejde jen o sladký románek, ale také o cestu za sebepřijetím a hledáním odvahy. Příběh navíc skvěle pracuje s nečekanými zvraty a čtenář nikdy neví, co ho čeká.
V textu nechybí také humor, který vyvažuje emotivní pasáže. Celkově kniha působí tak dobře, že vás osud hlavních hrdinů prostě nenechá chladnými a budete jim na jejich společné cestě fandit.
Za mě je Překvapivý následník perfektní kombinací romantiky, dramatu a vtipu, kde láska není jen tak, aby se neřeklo. Pokud máte rádi knihy, které vás zahřejí na srdíčku a zároveň přinutí zamyslet se nad některými věcmi, tahle kniha je správná volba.
knihu jsem četla v rámci spolupráce s Humbook blogery

Fixa08
17.11.2024 5 z 5

Chtěla jsem pohádkovou romanci a přesně to dostala, moc jsem si knihu užila, je skvělá.

Kalokaghatia
09.11.2024 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo moc. Moc příjemná oddechovka se sluníčkovým koncem.

DreamerX9
09.11.2024 4 z 5

Červená bílá a královsky modrá verze 2. Bylo to vtipné, milé, roztomilé, oddechové a sladké. Na rozdíl od ČBAKM se mi zde víc líbili hlavní postavy Callum a jeho trapasy a Oliver byl nejdřív taková suchá noha ale pak do děje krásně zapadl. A konec byl doják samozřejmě. Ideální na odpočinek

Autorovy knížky

Jax Calder