Překvapivé dědictví

Překvapivé dědictví https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468491/bmid_prekvapive-dedictvi-LF4-468491.jpg 3 33 12

Milujte a nechte špehovat série

1. díl >

Historický, romantický a napínavý příběh z prostředí skotské Vysočiny, v němž zkušená autorka dovedně využívá svých znalostí domácí skotské tradice i umění upoutat čtenáře dobře skrývaným tajemstvím. Mladá Jana Quayleová píše hrůzostrašné gotické romány, tak oblíbené a žádané, že jí jejich prodej vynesl značné jmění. Mohla si tedy pronajmout odlehlý hrad na skotské Vysočině a tam se pod mužským pseudonymem dále věnovat literární tvorbě. Někomu však tato díla vadí natolik, že chce jejich tvůrce navždy umlčet. A k obavám ze záhadného nepřítele se přidávají další starosti: Jana se dozvídá, že do vsi a hradu míří nový majitel. Může se stát, že ukončí její nájemní smlouvu a ona bude muset odejít z místa, které považovala za svůj domov? Thomas Sutherland je po letech výzvědné služby pro britskou vládu povolán do vlasti. Díky zvláštnostem skotského dědického zákona se totiž neočekávaně stává hrabětem z Magnusu a má se odebrat do svého vzdáleného skotského hrabství. Na místě ho čeká skutečné překvapení: v hradu, který spolu s titulem zdědil, nalézá dívku, jíž se kdysi dvořil. Když zjistí, jaké nebezpečí jí hrozí, zavrhne svůj původní záměr svěřit sídlo správci a rozhodne se chránit tu, již celou dobu choval v srdci. Brzy se však ukáže, že nepřítel není jen jeden…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Who's That Earl , 2020


více info...

Přidat komentář

pip11
25.02.2024 4 z 5

Jana je úspěšná autorka oblíbených gotických románů píšící pod pseudonymem a žijící na odlehlém skotském hradě, kde si vytvořila domov. Blíží se ji konec pronájmu a k tomu přichází dopis s informací, že přijíždí nový hrabě, aby se hradu ujal. Tento lehký příběh s dobrou zápletkou se mi líbil, bylo to příjemně čtivé, postavy sympatické.

evineckY
26.06.2023 4 z 5

Kniha začala velmi slibně - milované Skotsko, hrad, moderní žena, která se musela převlékat za muže, aby mohla psát romány a uživila se, i ta erotika byla.
Skvělé našlápnuto, ale nějak nedotaženo, těšila jsem se na lepší zápletku.
Nebylo to špatné, ale...


kolacky
18.01.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka. Líbili se mi vesničané, obzvlášť Thomasovi kamarádi.

Ála1968
02.10.2022 3 z 5

Děj mi přišel strašně rozvláčněný.Po třetině knihy se celkem nic nedělo.Nějaké velké překvapení se nekonalo,hlavní hrdinové chtěli být tajemní a práskli na sebe hned jejich tajemství.

Madelisi
27.09.2022

Moje první kniha z žánru historické romance. Nebylo to vůbec špatné. Mužský hrdina mi přišel propracovanější než hlavní hrdinka. Její scény mne moc nebavily. Ale tak to u romance má asi být.
Líbilo se mi, že se přesná doba dá poznat pouze z náznaků - Koruna v názvu hospody nedokazuje na Jiřího I., Jiřího II. nebo Jiřího III. Či když chce padouch vyjádřit obavy o duševní zdraví hrdinky, přirovná ji k aktuálnímu vladaři Jiřímu III.
Je tu dokonale vystavěné okolní prostředí. A tím nemyslím pouze kouzelné Skotsko. Kulišáctví Thomasova generála byla pěkná tečka na konec.

babicka_amalka
30.05.2022 odpad!

na takové slátaniny je opravdu škoda času

Kudík
11.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Parádní příběh, ale bez plně využitého potenciálu. Začátek zajímavý, kde se čtenář pozvolně dozví, jak se ze slečny Jany Quayleové, stala paní Higginbothamová nebo Robin Ratliff, a kde strávil cca 7let Thomas Sutherland. Autorka se snažila i o odlehčení a humor v podobě Thomasových přátel a generála Zebadiaha Scotta, ale nějak to zapadlo v ději nebo se ztratilo v překladu. :) Dále mě nepřestávají fascinovat názvy knih v originále a následně v češtině. 3,5*

rampapa
07.08.2021 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Thomase a Janu jsem si hnedka oblíbila. Krásná romantika. Knížku doporučuji všem co mají rádi romantiku a Skotsko.

alnahu
24.06.2021 3 z 5

Taková průměrná oddechová romance ze skotské Vysočiny -docela vleklý děj.

alzbeta4340
22.05.2021 3 z 5

Styl psaní se mi zdál ze začátku jakoby kostrbatý, ale možná to je způsobené překladem. Postupně jsem si zvykla a už se mi četlo líp. Jedná se o průměrnou historickou romanci, dobrou k jednorázovému čtení. Určitě by prospělo přidat kapku humoru.

biki
16.05.2021 3 z 5

Částečně musím souhlasit s předchozím komentářem: dobrý nápad na historickou romanci, jenže provedení už bylo horší. V další části hodnocení se ale trochu liším - zdlouhavá, rozvleklá se mi zdála první polovina knihy, musela jsem se chvílemi ke čtení nutit. Druhá polovina už byla svižnější, měla větší spád, i když i této části by prospěla jistá redukce textu. Celkově je to škoda, protože jak oba hlavní hrdinové, tak i vedlejší postavy se mi moc líbily.

LilianaFalcon
15.04.2021 4 z 5

Potenciál 5* provedení tak 3,5*. Ze začátku se mi to totiž líbilo strašně moc, ale pak se vytratil šmrnc a vtip a působilo to rozvlekle.

Štítky knihy

Skotsko romantika historické romance

Autorovy další knížky

Susanna Craig
americká
2021  68%Překvapivé dědictví
2022  76%Nebezpečná záměna
2023  83%Vychytralý plán
2023  83%Každý rošťák má svůj šarm

Kniha Překvapivé dědictví je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce95x
Chystám se číst32x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x