Prekliata

Prekliata https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268640/bmid_prekliata-65bea053c83c4.png 2 6 2

Za múrmi vily sa skrýva šokujúce tajomstvo. Mladý manželský pár, Melisa a Gabriel, si kúpili od záhadnej starej panej vilu pod úpätím hôr. V treťom dome od nich býva svojská a jednoduchá Anina, ktorá si získa Melisinu priazeň. Naopak, Gabrielovi už od začiatku na nej niečo prekáža. Zhodou okolností sa Gabriel nechtiac zapletá s touto čudnou ženou, ktorej sa páči... a na pozemku sa začne zjavovať postava v čiernom. Vila ukrýva tajomstvá predchádzajúcej, nie veľmi šťastnej rodiny. Gabriel zisťuje, že vo vedľajšom opustenom dome niekto prespáva. Za každú cenu chce zistiť , kto si dovoľuje rušiť ich rodinný pokoj. Anina svoje požiadavky stupňuje, dej sa zauzľuje a neskôr aj Melisa zisťuje, že ich niekto sústavne obťažuje. Príde jar a Anina sa zrazu prejaví. Je to prekliata, zlá žena... Život Melisy a Gabriela je ohrozený.... celý text

Přidat komentář

Veve721
02.04.2018 2 z 5

Knížka má opravdu dokonalou obálku, která dokáže na první pohled zaujmout. Taky název zanechá ve čtenářích dojem, že tohle bude pořádná hororová jízda. Bohužel jde jen o zdání, které klame. Přestože je děj zajímavý a má skvělou myšlenku, rozhodně nejde o horor. Spíš o kabelkový román s maličkou kapkou psycho thrilleru. Příběh přitom začal opravdu nadějně - parádně mrazivý popis starobylé vily, krvavé tajemství a bláznivá sousedka, která hlavním hrdinům pořádně zkomplikuje život. To je základ pro dobrý příběh. Bohužel je to také veškerý děj knížky. Zbytek je vycpaný rozhovory ukňourané naivky Melisy a samolibého blbečka Gabriela. Po několika kapitolách budete doufat, že ty dva už konečně někdo zavraždí a nebudete tak muset poslouchat jejich šišlání. :D Škoda. Přitom prvotní nápad byl skvělý. Vila s tajemstvím. Jeho rozluštění se ale vleklo, děj byl vystavěn hlavně na dialozích postav, ne na akci. První strašení začne až na 140 straně. Závěrečné vysvětlení mi přišlo příliš jednoduché a mnoho otázek zůstalo i nadále nezodpovězených.
Nepochybuju, že si knížka své nadšené čtenáře najde, jen bych ji doporučila spíše fanynkám ženských románů, než milovníkům řádně krvavých thrillerů.

Dani25
05.09.2017 2 z 5

No popravde, nic moc. Precitala som ju, pretože som si ju vzala do vlaku...


Štítky knihy

horory slovenské romány

Kniha Prekliata je v

Přečtených10x
Knihotéce26x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x