Přehled biologie

Přehled biologie https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59058/prehled-biologie-59058.jpg 4 49 8

uzivatel61384
uzivatel61384
29.01.2022 3 z 5

Kniha je to rozhodně dobrá, avšak chybí spousta informací. Za mě nejlépe uděláte, když si ji půjčíte v knihovně a uděláte si z ní výpisky, alespoň co se somatologie týče.

Rozarka69
Rozarka69
08.02.2019 2 z 5

Kniha má přes 600 stran a nikdy jsem v ní nenašla vše, co jsem potřebovala. Například svalstvo, stavba kostí,.. jsou zde popsány jen okrajově. Rozhodně bych ji nedoporučila pro přijímačky nebo studium. Ilustrace jsou tu krásné, ale to je asi tak vše na této knize. Doporučila bych ji pro sebestudium, pokud vám stačí jen to, co je v ní napsáno.


hu_87
hu_87
06.09.2018 3 z 5

Kniha mi pomohla na přijímací zkoušky. Je pěkně obrázkově doplněná. Ale proboha - některé kapitoly, zvlášť třeba ta o lidské anatomii, by mohly být o dost obsáhlejší. Hlavně, že se autor zdlouhavě věnuje problematice dědičnosti - genetice, přičemž probíraná látka se v některých kapitolách značně liší... , nebo v knize zdlouhavě popisuje fyziologii buňky, což může být pro čtenáře značně matoucí.
Spíš doporučuji jinou publikaci, než je tato. Na přijímací zkoušky na VŠ rozhodně, kniha vás akorát zmate nepoměrem vypsaných informací...

KnihoMorka
KnihoMorka
18.06.2018 5 z 5

zajímavé mam dvě vydání

Katja
Katja
26.01.2018 2 z 5

Nový přehled biologie, který je svým konceptem bohužel spíše velmi zastaralým, než li novým. Svému účelu poslouží středoškolákům snad jen kapitoly o fylogenezi orgánových soustav, které jsou fakticky správně, navíc s kvalitní obrazovou složkou. Naopak nejhorší kapitolou je ale jednoznačne Molekulární biologie. Ta studentům nemůže dát absolutně nic jiného než li zmatek v hlave. Místo toho, aby se autor snažil vysvětlit principy centrálního dogma molekulární biologie, zahlcuje studenta střední školy šílenými nákresy syntéz, ne/doreplikování 3´konců DNA atd. Nechápu úplnou absenci alespoň odstavečku o metodách jako je PCR, nebo třeba už "stoleté" transmisní elektronove mikroskopii, bez které by spousta fotografií v knize vůbec nebyla. Tento přehled je jedním z důvodů, proč ze středních škol vycházejí biologové, kteří jsou schopní se nadrnčet obrovské množství informací, ale základní principy a pochody jim zcela unikají a není to jejich chyba.

quagmire
quagmire
17.09.2017 1 z 5

Zmrhaný potenciál. Učebnice je barevná, s velkým množstvím obrazového materiálu, grafická úprava je ale bohužel to jediné, co je na ní moderního. Přehled (když pominu, že to pro osmisetstránkovou knihu možná není nejšťastnější název) nepochopitelně obsahuje někdy množství detailů, např. co se týká chemických struktur (které jsou ovšem z chemického hlediska příliš povrchní a z biologického hlediska nepodstatné, pokud nejsou uvedeny do správného kontextu, což v Přehledu bohužel nejsou), zásadní věci ale často chybí. Za vše hovoří recenze na tuto knihu časopisu Vesmír. ( http://casopis.vesmir.cz/clanek/stary-novy-prehled-biologie )
Smutné je, že stále jde o jednu z těch lepších středoškolských učebnic biologie na českém trhu.

R.E.M.
R.E.M.
01.12.2014 5 z 5

Kdybych chtěla popsat dílo, musela bych hýřit jen samými superlativy. Skvělá kniha, poskytující přehled a kvalitní informace, nejlepší všeobecná učebnice biologie, která se mi zatím dostala do ruky.

Betka175
Betka175
15.08.2014 5 z 5

Zatím asi nejlepší ucelená kniha o biologii s nejnovějšími poznatky, učila jsem se z ní i na přijímačky a sice ji mám celou zamatlanou od toho, jak ji často používám, ale stejně je to moje nejoblíbenější "učebnice biologie" :-)