Predátor

Predátor https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334802/mid_predator-2ju-334802.jpg 4 61 11

Hector Cross série

< 3. díl

Za smrt manželky Hectora Crosse jsou zodpovědní dva muži: jeden z nich je mrtvý, ten druhý je psychopat Johnny Congo. Čeká v cele smrti na popravu, ta se kvapem blíží. Už jednou utekl, tak proč by se mu to nepodařilo znovu? Jeho jediným cílem je zničit úhlavního nepřítele. Ale nestačí ho jen obyčejně zabít, Cross musí trpět…

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Predator , 2016


více info...

Přidat komentář

salexice
22.11.2022 4 z 5

poslední díl trilogie Hectora Crosse. Protože jsem přečetla oba předchozí díly, které mě bavily, na pokračování jsem se těšila. Bohužel po přečtení se cítím ošizená. Sdílím názory níže (např. Elapheg) - kniha na mě působí nedotaženým dojmem, zvláštně zkratkou ukončena. I přes to mě čtení bavilo, popisy míst, postav, děj příjemně plynul. Ale na plný počet hvězd to pro mě není.

jaja1989
27.06.2022 odpad!

Jelikož jsem nečetla 1. Díl tak bylo trochu těžší se vyznat v postavách, ale i tak to nebude můj šálek čaje .
Přišlo mi to nudné , dej se nevyvijel.


Chaki
18.12.2020 4 z 5

Po tom všem co jsem od Wilbura přečetl skoro všechno docházím k názoru že ty nejnovější věci se mi líbí o trošku méně než ty starší knihy, a řekl bych že jsou asi i lepší ty co nejsou ze současnosti. Toto mělo být asi ukončení triologie o Hector Crossovi, nebylo to zlé, jsou tam super části knihy které jsou ve vysokém standardu ale to finále prostě nebylo podle očekávání. Jako by Wilburovi nebo jeho pomocníkovi hořel termín od vydavatele...

RendyaDav
13.01.2020 5 z 5

A závěr pohádky pro dospělé...

ThomasRuhe
07.09.2019 2 z 5

Tak tahle kniha mě moc nebavila. Je tu sice dost akce doplněné solidním příběhem, jenže ten je z velké části tuctový. Prostě a jednoduše většinu toho jsem už četl někde jinde a v lepším podání.Za mě nějakých 50%.

Elapheg
17.07.2019 5 z 5

Poslední díl trilogie Hectora Crosse se mi líbil více, než díl druhý Bludný kruh, proto dávám plný počet hvězd. :-) Děj knihy se rozjíždí prakticky od začátku, priorita dostat hlavního lotra Johnnyho Conga, i když nutno podotknout, že tato kniha Predátor má také pár míst, kde je dějově slabší. V knize je věnováno dost prostoru taktice, jak Johnnyho Conga a jeho komplice dostat a většina knihy byla pro mne výborný čtenářský zážitek, ale konec mi na Wilbura přišel dost ustřižený. Čekal jsem, že právě vyrovnání účtů, mezi Crossem a jeho týmem a Congem, který napáchal tolik zla, bude v knize věnováno více prostoru, jak tomu v jiných knihách od Wilbura a u jiných postav bývalo. Když porovnám knihy Wilbura, které se týkají námořních dobrodružství, zde je vše pečlivě dotaženo do posledního detailu, máte pocit, že vše, co se děje, prožíváte sami, je to film, který se odehrává ve vaší hlavě, jak detailně je vše dopodrobna propracováno a postavy v těchto knihách mají úzce propojené osudy, které gradují víc a víc s každou další kapitolou. Sága Hector Cross je rovněž výborná a stojí za přečtení, nejlepší je z ní asi první díl, ale, když srovnám autorovy romány zasahující do daleké historie či historie o kolonizátorství s touto trilogií, která pojednává o moderní době, musím přiznat, že mi alespoň v posledních dvou dílech něco chybělo, ta dotaženost v každém detailu. Jako další plus dávám autorovi za to, že i v této knize jsou lidské ztráty v boji proti zlu na straně těch dobrých, takže to nezní jen jako pohádka pro dospělé. Nicméně i tak tak děkuji autorovi, protože i trilogie Hector Cross pro mne byl příjemný čtenářský zážitek, takže i tuto trilogii doporučuji ostatním k přečtení. :-) Wilbur pro mne bude vždy spisovatelským esem, ale možná je opravdu namístě, aby autor po tolika literárních perlách pověsil psaní na hřebík a užíval si zaslouženého odpočinku a slávy, pokud by jeho další knihy měly postrádat tu vyváženost a dotaženost v každém směru, kterou my jeho fanoušči tolik obdivujeme.

Jack Bauer
15.04.2018 4 z 5

První dvě knihy s Hectorem Crossem byly naprosto úchvatné, strhující, napínavé, brutální, toto třetí pokračování je zpočátku velmi rozvláčné než to nabere trochu spád. Přesně do poloviny mě to moc nebavilo, pak mě to trochu chytlo, závěr knihy velmi zkratkovitý, ale po předchozích dvou dílech to na mě působilo jak studená sprcha. Ale i tak to stojí za přečtení.

petrpospa
27.02.2018 2 z 5

Dva roky bez Smitha se mi zdály dostatečně dlouhé k tomu, abych zcela namátkou sáhl po jeho další knize. Už ten pompézní akčněthrillerovský přebal knihy mě měl varovat. Když něco začnu, snažím se to dotáhnout až do konce. Tady se to povedlo snadno. Děj nestojí ani nepřešlapuje na jednom místě ba naopak. Jsou to takový fofry, že se občas musím držet (čaje, vína, rumu... cokoli je po ruce), abych z toho tobogánu nevypadl. A jak je známo, každý tobogánu míří dolů. Bohužel i mistr Smith. Ty tam jsou příběhy z povodí Nilu, v nichž se barvitě vyprávěly, detailně popisovaly a poutavě líčily doba, místa i osoby. Tady na to není čas. Jsme v 21.století, létáme po celém světě, telefonuje, mailujeme, máme to nejlepší vybavení, nejvlivnější přátele a tolik majetku, že pro nás nic není nemožné. Možná i tím je mi tento příběh ze současnosti vzdálený mnohem víc, ne tři tisíce let mrtví faraoni.
Ostatně, až mi bude 85 let jako Smithovi, taky se budu snažit psát rychle, abych stihl konec... Přesný den, hodinu a už vůbec ne minutu, nezná nikdo z nás...

čef
27.06.2017 4 z 5

V příběhu je popsáno rychlou rukou tolik událostí, že by to jiným vydalo alespoň na knihy tři. Někdy je to škoda, že příběh tak rychle, bez podrobnějšího rozkrytí, pádí vpřed do nevyhnutelného konce, jindy jsem rád, že se pozornost soustřeďuje jen na vynalézavé tahy obou stran bez nudných detailů - jde přece především o dobrodružství, rychlé přesuny, tvrdé boje, tragédie a nové lásky Hectora Crosse. Myslím, že by se román mohl líbit, samozřejmě Řeka bohů to není.

AnetaKor
31.05.2017 3 z 5

Wilbur Smith alespoň částečně zpět. Oproti posledním třem knihám je to obrat k lepšímu. V teto knize alespoň nejsou růžové pasáže jako na začátku Šelmy a ani zápletky nejsou uspěchané a předčasně utle jako ve Zlatem lvu, ale i tak si myslím, ze kvalita jeho knížek jde bohužel dolu. Možná opravdu nastal čas uzavřít sbírku....

Dane
31.05.2017 odpad!

No musel jsem se zaregistrovat. Upřímně, starý pán (spisovatel) by si už měl užívat zaslouženého důchodu. Tohle bylo utpení. Buď je překlad tak otřesný, místy červená knihovna hadra, nebo to fakt stařík valí protože už neví kudy kam... Mám ty jeho knihy rád, ale poslední dobou je to příšerné... V nejlepším by měl přestat.

Štítky knihy

thrillery dobrodružné romány

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Tom Cain (p)
anglická, 1959

Kniha Predátor je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst21x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x