Před záhrobím

Před záhrobím https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199553/bmid_pred-zahrobim-199553.jpg 4 357 45

Noční lovci série

< 5. díl >

Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její upíří manžel Bones bojovali o svůj život, stejně jako o svůj vztah. Jen co zvítězili v poslední bitvě, objevuje se další hrozba: Catiny nové, nečekané schopnosti mohou narušit dlouholetou rovnováhu mezi nadpřirozenými bytostmi… Upíři záhadně mizejí, šíří se zvěsti o tom, že se chystá mezidruhová válka. Jakýsi fanatik podněcuje napětí mezi upíry a ghúly, a pokud se tyto dvě mocné skupiny střetnou, mohou při tom trpět i nevinní smrtelníci. Cat a Bones musejí nyní vyhledat pomoc u nebezpečného „spojence“ – samotné královny ghúlů v New Orleans. Cena, kterou zřejmě zaplatí za její pomoc, by však mohla znamenat větší hrozbu než samotná válka – nemluvě o následcích, které si Cat nedokáže ani představit.... celý text

Romány Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

This Side of Grave , 2011


více info...

Přidat komentář

Artep071
27.01.2024 3 z 5

Nevím čím to je, ale tento díl přes všechnu tu akci, byl docela zdlouhavá nuda. I Cat mi tu přišla tak nějak sobecky protivná. Asi jsem ještě v módu Kira, ta mě bavila a přišla mi víc opravdová a upřímná.
Uvidíme co přinese další díl, ale už teď mě mrzí, že si nepřečtu příběh o Vladovi a Ianovi :(

Senza Jenka
29.11.2023 4 z 5

(SPOILER) V počátku mě zmátly zmínky o Kiře (kdo to sakra je?) a o Denise... Pak jsem zjistila, že do mezery mezi čtvrtý a pátý díl, patří oba počiny ze série Svět nočních lovců. Přerušila jsem tedy čtení tohoto dílu a vrhla se na ně. Mimochodem - zmínka o Ianovi a Veritas je odkazem na další sérii, která bohužel česky nevyšla.
Některé kroky hlavní hrdinky jsem úplně nepochopila - třeba Pozůstatky. Také ty důležité řeči, zejména ke konci... Přišly mi poněkud v rozporu s omezenou dobou využití speciálních schopností nabytých z krve toho či onoho nemrtvého (ano, ne pouze upíra, ale nemrtvého). Od duchů jsem také čekala víc.
Ale jinak to bylo docela zábavné, spousta vtipných situací a hlášek. Jen ten vedlejší účinek Mariiny krve byl trochu přehnaný.


eliska2126
26.11.2023 5 z 5

Před záhrobím je už v pořadí pátý díl mé oblíbené série Noční lovci. Celou sérii jsem už jednou četla a teď při druhém čtení mi to přijde ještě lepší!

Sledujeme další dobrodružství a nebezpečí, kterým Cat s Bonesem prochází. A já ty dva prostě miluju. Chemie mezi nimi je fakt mega skvělá a bezvadně to jiskří.

Celý příběh je opět vystavěn úplně dokonale. Autorka psát umí a vždycky mě každá kniha baví a hltám každé slovo.

Takže tohle byla zase dokonalost a těším se na další díl!

petraj30
03.10.2023 3 z 5

Čím dál víc to postrádá napětí, krvavé a bojové scénky jsou jen parodií a bohužel už tu nebylo nic nového. Konec signalizoval něco zajímavého v příštím díle, tak jen doufám, že pointa vydrží.
Pořád se to dobře čte, ale začíná to drhnout. Snad si ty dva poslední díly udrží svou úroveň.
SPOILER:
U pátého dílu zřejmě nastává zlom. Mezi čtvrtým a pátým dílem jsem si měla přečíst sérii Svět nočních lovců, kde už si někteří hrdinové z této série našli své protějšky. No, nějak to nezapadá do všech souvislostí a mám v tom trochu chaos, co se s kým stalo.
Tak jdu do šestého dílu.

Tweety0207
04.04.2023 4 z 5

Ako som začala čítať prvú časť s nadšením tak mi to nadšenie postupne upadá. Každá ďalšia časť je síce dobre napísaná a dej graduje. Ale Cat sa mení zo silnej a sebavedomej hrdinky na domácu "putku" ktorá bez Bonesa nič neurobí a vkuse o sebe pochybuje.

monika3332
07.01.2023 5 z 5

Dočetla jsem a hned začala další, prostě se nádherně čte

Evule114
12.08.2021 5 z 5

Další díl, který mě mile překvapil. Tato série se fakt dobře čte. Někdy mám u série pocit, že už mě nic nepřekvapí, ale tady tomu to je naopak. Jeaniene mě fakt baví. Můžu jedině doporučit.

Luigi1
15.06.2021 5 z 5

Zase výborné pojetí děje.Líbí se mi.

havrmoni
13.10.2020 3 z 5

Dala jsem na rady a přečetla před tímto dílem tu druhou sérii o lovcích a tak jsem nebyla překvapená, jakože kdo s kým a kým teď je. Jinak slabší než předchozí, moc natažené a padouch vlastně slaboch.

Kudík
26.07.2020 5 z 5

Před tímto dílem je dobré si přečíst sérii "Svět nočních lovců", protože to objasní dost věcí, např. co potkalo Denise, anebo kdo je vlastně Kira.
Tento díl je opět okořeněn humorem, který mi trošku chyběl. Kdo by řekl, co udělají následky po setkání s "pozůstatky", a že Drákula má takový smysl pro humor. Musím říct, že mě celá tahle partička krvesajů, vč. vybraných ghúlů a kožoměnce stále baví.

lightka
20.02.2020 5 z 5

Na zacatku knihy by melo byt upozorneni, aby si nejdrive ctenar precetl dve knihy serie Svet nocnich lovcu. Ja zacala cist Pred zahrobim a nejake veci mi jakoby unikaly, nedavaly smysl a rikala jsem si, ze tohle preci v minulych dilech nebylo. No jasne, bylo to totiz v te druhe serii.

Áňa 998
02.03.2019 5 z 5

Konečně jsem se vrhla na dočtení celé série, Díl od dílu mě baví čím dál víc, a ani Před záhrobím není výjimkou. Super pokračování!

denniys
27.12.2018 3 z 5

tento příběh má prostě své silné i slabé stránky..pořád v rovnováze 50/50..jen začíná být už moc dlouhý..někdy je potřeba vědět kdy přestat..ještě budu číst dál jen díky tomu, že se jedná o krátké knihy, ale kdyby měly jednou takový počet stran, asi bych se s Cat a Bonesem rozloučila, jelikož mám radši opravdu dobré knihy..

brendiska
03.11.2018 3 z 5

za mě zatím asi nejslabší díl, s velice rychlým a celkem nenapínavým závěrem. Ale předpokládám že to vše bude mít ještě dohru v dalších dílech, ve kterých to bude mít souvislost

paprika75
19.12.2017 3 z 5

Tentokrát mi to opravdu nesedlo. Mencheres a Vlad mi přišli trochu bezzubí a Bones opět přeslazený. Plusové body má Tate, Dave, Fabian a Marie. Čekala jsem něco od Denise a Spada, ale to bylo taky velké nic. Ani se mi nechce do dalšího dílu ... 3* max.

jitka7
22.11.2017 3 z 5

Bohužel už originalita a kreativita upadá. Pořád se to hezky čte, ale je to až docela děsně nudné, jak jde všechno tak nějak hladce. Tedy je pravda, že skoro v každém dílu je Cat skoro smrtelně zraněna. Několikrát ji Bones zachrání a ona se pak k němu chová vždycky jako k nějaké slečince. Musím říct, že mě série trošku přestává bavit kvůi CAT, zároveň se na ni ale těším, hlavně Vlada, Iana a ostatní. Takže pořád se k sérii vracím.

Ewiczka_areebah
16.07.2017 3 z 5

kniha dobra ale nechapu z jakeho duvodu je psana tak,ze jsem prvni cast knihy premyslela nad tim,kam mi zmizela kniha "mezi"
jak se stala z D. kozomenka,kdy se napila krve demona nebo co to vlastne bylo a jak a kdy se dala dohromady s S.
prvni cast knihy pro me byla ustavicne "co to kruci ma byt a co a kde mi uteklo" coz knizce a pribehu samotnemu dost ubira..

Laf
11.03.2017 5 z 5

Povedené pokračování. Od začátku do konce mě to bavilo, takže se to četlo snadno a rychle :) Dlouho mě žádná taková série nebavila tolik jako tato. Doporučuji :)

kyklop123
06.03.2017 4 z 5

*Pozor spoiler*. Oproti předchozímu dílu podle mě trošku slabší, chtělo by to nějaký silnější protivníky, vzhledem k tomu, že sem čekal trošku víc krve, mučení a hlavně odporu od hlavního záporáka. Ale pořád super počtení :).

venacava
24.01.2017 1 z 5

Tento díl mě zatím bavil nejméně.