Prečo ja?

Prečo ja? https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147715/bmid_preco-ja-6VO-147715.jpg 3 3 3

„Mne sa to nestane," odpovedala mladá známa novinárka ešte ako malé dievča zakaždým, keď ju niekto pred niečím varoval. Túto odpoveď mala poruke celý život, až do chvíle, keď jej priateľ -lekár oznámil, že má AIDS. Je to varujúca spoveď ženy, ktorú profesia a sláva doviedli do sveta politiky, s tragickým koncom. Je to výpoveď ženy na nemocničnom lôžku, ktorá po troch úmrtiach z blízkeho okolia, čaká na to najhoršie. Je to posolstvo pre čitateľov, aby sa aspoň oni vystríhali prízraku modernej, zatiaľ nevyliečiteľnej choroby. Toto sugestívne svedectvo osobnej tragédie mohla napísať iba osoba, ktorá ho skutočne prežila. Aby čitateľ nepoznal skutočných aktérov, autorka použila neskutočné mená, sama napísala knihu pod pseudonymom a vydavateľovi ju odovzdala prostredníctvom svojho advokáta.... celý text

Přidat komentář

w.d.taylor
09.02.2024 3 z 5

No jako... ze začátku jsem ani nevěděla, o čem se tam píše, ale pak asi v půlce jsem se začetla a dala jsem to jedním dechem. V některých případech mi té autorky bylo i líto. Ale konec mě opravdu pobavil, ne že by byl vtipný to zase ne, ale pěkně uměla vystihnout reakce ostatních osob.
Tato malá knížka je také malým okénkem do historie, a to ne moc daleké. Bylo zajímavé si tuto knížku přečíst, i když ve slovenštině, ale to pro mě jakožto Čecha nebyl moc velký problém.

Buchwurm
19.09.2023

Ani by som nepovedala, ze mala vsetko. Mala peniaze a karieru - ale nemala to, co je v zivote najdolezitejsie, blizkych priatelov, lasku, radost z jedoduchych veci,... A ten jej zivotny styl, to je ozaj na polutovanie.


lepoo
13.05.2017 2 z 5

Ťažký komentár, ku ťažkej autobiografii ženy, ktorá sa chcela spamätať , keď je ale neskoro.Neviem čo ju k tomu viedlo, ale veľmi ju neľutujem . Mala všetko a o všetko prišla. Jej život mi vôbec nesedí s mojími predstavami o štýle v akom prežiť naše dennodenné starosti a to som dosť odviazaný človek...

Štítky knihy

životopisy, biografie AIDS

Autorovy knížky

Juliette
francouzská
1991  60%Prečo ja?

Kniha Prečo ja? je v

Přečtených8x
Knihotéce1x