Město zrcadel

Město zrcadel https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356840/mid_mesto-zrcadel-lsb-356840.png 4 223 61

Přechod série

< 3. díl

Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování. Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost. Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

The City of Mirrors , 2016


více info...

Přidat komentář

rick6410
24.03.2023 4 z 5

V istých častiach možno trochu zdĺhavé, ale inak to bola paráda. Kniha sa odohráva 20 rokov po predošlej časti, čo nás znovu uvrhne do úplne nového prostredia, vidíme, ako sa postavy za tie roky zmenili, a to sa mi veľmi páči. Nevidíme len činy postáv, ale aj ich následky o mnoho rokov neskôr. Ľudia si mysleli, že už sú za vodou, ale posledný "upír" medzitým pripravoval svoju pomstu. Kladne hodnotím záver, ktorý sa mi vo všetkých ohľadoch veľmi páčil, a hlavne ten epilóg tomu dodal čerešničku. Táto trilógia je pre mňa zvláštna tým, že každý diel sám osebe mi prišiel slabší a trochu nudnejší, ale trilógia ako celok je úžasná.

luke442
04.03.2023 5 z 5

No kdybych jen tušil do čeho jdu. S mojí rychlostí čtení, asi 3 stránky denně mě to trvalo přes půl roku se celou trilogií prokousat.

Ale určitě to stálo zato. Občas trochu utahané ale to se u obsáhlých románů dá čekat. Závěr skvělé trilogie, nabízí napětí, horor, akce a skvělý a dramatický vývoj hlavních postav. Autor to má opravdu dobře promyšlené a často jsem se vracel do prvního dílu abych si osvěžil některé souvislosti. Za mě trilogie z žánru která stojí zato přečíst. A to i pro pomalé čtenáře jako já.


Bakana
25.02.2023 1 z 5

Nedočteno.
Navzdory výbornému hodnocení tady na DK mě kniha neoslovila, po první třetině jsem se pořád ztrácela v postavách a vůbec mě nezajímalo, jak to bude dál.
Možná kdybych poslouchala jako audioknihu, dokázala bych se probojovat se na konec, ale zásadní chyba zřejmě byla, že se jedná o 3. část trilogie, přičemž já jsem první dvě části nečetla :-D

klmonkaa
25.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Pri treťom dieli série Prechod som plakala... Pri uvedomení si ohromného času, ktorý ubehol a jedna jediná osamotená osoba ho musela väčšinu prežiť sama... Celá séria je úžasná. S hlavnou hrdinkou som cítila natoľko, že sa mi s ňou aj snívalo.

denniys
04.01.2023 5 z 5

Takže : druhý díl jsem četla v květnu 2017 a stěžovala jsem si, že už si úplně nevybavuji události z prvního dílu čteného v listopadu 2016, že se jedná o náročný děj, kde se nehodí zapomínat.... pak dlouhé prázdno a třetí díl jsem sehnala až po 5ti letech..pamatovala jsem si hodně ubohou kostru příběhu, ale vrhla jsem se do toho s nadšením...moc mě mrzí, že mi muselo uniknout strašně moc detailů a různých spojitostí, ale i tak - bože, to byla jízda!!! Nevadily mi snové pasáže, příběh Fanninga mě strašně bavil a to ostatní bylo prostě bravurní... u této knihy jsem měla husí kůži tolikrát, že to nespočítám, brečela jsem, bála se, žila s hrdiny... ve městě zrcadel - v New Yorku jsem byla - přímo na Grand Central u hodin a během pobytu jsem četla jinou knihu, škoda, číst tam toto - to by byla teprve pecka! No, asi takhle - snesla bych víc detailů za cenu 4.dílu..co Michael? Kam doplul?? Jak na ostrově přežili?? A jak se dokázali rozšířit dál a mít v budoucnu natolik vyspělou civilizaci?? A jak fungovala "první rodina"? Vždyť Amy děti neměla.. zůstaly otazníky navzdory kterým jsem prostě nadšená.. hodně vymakaná, originální postapo série!! Kdo tohle má rád a najde čas, nebude litovat..

"Nosím řetězy, jež jsem si ukoval svým životem... Vyrobil jsem je očko po očku, metr po metru. Má svobodná vůle je spojila a ze své vůle je nosím" ( Dickens )

martina1199
30.09.2021 4 z 5

Povedené zakončení celé série. I když je slovo zakončení v souvislosti s vyústěním příběhu v tomto třetím díle trochu paradoxem, protože Město zrcadel je hlavně o začátcích a o naději. Celá série je protkaná myšlenkou síly lidské rasy přežít a znovu vzkvétat. A ačkoliv je to vyprávění o konci světa, jak ho známe, o virácích, hrůze a o smrti, konečné poselství vyznívá hluboce, protože přináší svědectví o síle lásky, sebeobětování a odpuštění.

namby
24.04.2021 5 z 5

Fakt jsem smutná, že toto všechno končí. Všechny 3 díly byly super. Tuto serii jsem doporučila bráchovi, který jí zkoušel několikrát na můj pobud číst. Prý to nešlo, nemohl se to toho začíst, což nechápu. Chtěla jsem si s někým povídat o této báječné knize a povídat co bylo nejlepší . Nakonec jí začal číst můj táta, který za celý život přečetl asi 3 knihy. Naštěstí se líbala a i když jí četl skoro rok, konečně jsem měla s kým probírat její děj .

Witchann
31.03.2021 4 z 5

Na počátku třetího dílu jsem sice váhala, jestli se závěr dokáže vyrovnat originalitě prvního, nebo svižnosti druhého, ale s každou další stránkou mě tenhle příběh zase vtahoval čím dál víc do sebe, až jsem se vážně nemohla dočkat toho, jak celá tahle patálie s viráky dopadne. A stálo to za to. Rozhodne nelituju, že mám celou trilogii ve své knihovně.

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

O dievčatku, ktoré zmenilo svet. Výborná trilógia.

allart
03.01.2021 5 z 5

Fantastické čítanie. Ľudská hlúposť a chamtivosť v plnej nahote, inak to, ako svetovou katastrofou ani dopadnúť nemohlo. Našťastie osud i odvaha hlavných hrdinov zariadili ,aby ľudstvo prežilo. Obdivujem autora, keď dokázal napísať takúto skvelú trilógiu opisujúcu množstvo postáv, i rádovo stovky rokov trvajúci príbeh. Nechýba akcia, hororové situácie, ani trochu romantiky, či strachu i smútku so slzičkami v očiach. Z obsažnosti diela ako aj z pútavého príbehu mi padla sánka a v poslednom diele som tak trochu aj očakával nejakú čerešničku na torte a autor nesklamal... zimomriavky sa dostavili :). Ak sa podarí sfilmovať tento námet, bude to určite trhák, ale kniha je kniha, tú ešte žiaden film neprekonal.

devildeny
06.10.2020 4 z 5

Jsem vážně ráda, že jsem se v době nouzového stavu pustila do této trilogie. V těch knihách je toho tolik k zamyšlení. Trochu mě mrzí, že už to skončilo, přece jen mě ten příběh provázel několik měsíců a tak nějak už se stal mojí každodenní součástí. Když jsem se při čtení této poslední knihy ohlédla úplně k počátku knihy první, opravu mi to připadalo jako v úplně jiné době, je úžasné co všechno se od té doby událo. Překvapivě mě ve Městě zrcadel asi nejvíce bavilo vyprávění Fanninga na začátku knihy. Bohužel už mi docela vadilo, jak se autor až moc nechává unést podrobnými popisy při nějaké akci, někdy mi to připadalo spíše nepřehledné, asi je někdy méně více. Tu zvláštní realitu, kde se scházela Amy s Anthonym, bych v knize vůbec nemusela mít, protože to bylo mimo moje chápání. Autor zejména v tomto díle někdy až moc filosofoval. Také mě vůbec nebavil děj v New Yorku s Nulou a našimi hrdiny. S koncem jsem však nadmíru spokojená, měla jsem husinu a málem ukápla i slza, takže ve finále hodnotím pozitivně. Amy, budeš mi vážně chybět.

hurwajz
04.10.2020 5 z 5

WOW!!!

Lucik100
20.07.2020 5 z 5

Super zakončení série. Trochu mě zaskočil useknutý konec na ostrově, ale celkově velmi zdařilé.

Alíček83
02.06.2020 4 z 5

Poslední díl celé série je za mnou. První půlka byla zdlouhavá, detailní život fanninga před apokalypsou mě moc nebavil. Od půlky knížky začali akce, napětí a to bylo na pět hvězdiček. Na konci mě naštvala sebevražda Alicie, která bojovala, aby neumřela v tolika okamžicích a poté, co byla normální člověk to jako nemohla doklepat s Michaelem? A co Michael, kam jako odplul? Pak ty podivnosti, jak všechno věděli, když vůbec nikdy nebyli v New Yorku a tak... Ale celkově se mi to líbilo a doporučuji.

katallinka
28.05.2020 4 z 5

Krásný konec skvělé série. Obávala jsem se posledního dílu a říkala jsem si, že už nic nového nepřinese, ale rozhodně stojí za přečtení. Opět nádherný a zároveň krutý příběh plný naděje. Konec mne velmi mile překvapil a celá série mi částečně nahání husí kůži vzhledem k aktuální situaci. Přestože knihy zbožňuji, dost těžko se čtou.

brojan
15.05.2020 5 z 5

já fakt normálně takovýhle žánr nečtu, ale tohle teda byla jízda. Za mě 100% a velká poklona autorovi.

mrnka.t
04.04.2020 5 z 5

Epesní zakončení trilogie, zanechalo to ve mě velmi silný pocit. Příběh Amy a její Dvanáctky je nezapomenutelný. Těžko se mi po přečtení poslední strany s knihou a celým příběhem loučilo. Bravo

letadlosknihou
06.03.2020 4 z 5

Číst tuhle trilogii v době vypuknutí epidemii koronaviru je poněkud nerozumné... Přesto se mi poslední díl líbil a pěkně trilogii završil. Druhému dílu tímto odpouštím tu slabší úroveň, protože jenom chystal půdi pro vyvrcholení. Hodně, opravdu hodně, se mi líbila kapitola doktora Fanniga a po ní jsem se vrátila úplně na začátek Přechodu a znovu si přečetla mailovou konverzaci z Jižní Ameriky, která tím dostala poněkud jiný rozměr. Konec je skvělý a trochu nečekaný. A nakonec si musím jenom povzdechnout, že některé otázky zůstaly nezodpovězené.

Stauff
08.12.2019 5 z 5

Po skvělém prvním díle a trochu rozpačitém druhém, mě třetí díl utvrdil v tom, že jsem neztrácel čas čtením nějaké slátaniny. Konec mě překvapil a to dost příjemně. Prostě výborné završení celé trilogie.

Veronika33
17.11.2019 3 z 5

V tomto treťom dieli som dúfala, že konečne autor docieli rovnakú pútavosť od začiatku do konca. Aj to tak vyzeralo, bo prvých cca 200 strán som si užila, ale potom opäť pútavosť klesla na bod mrazu, úplne iný štýl písania (veľa hluchých miest). A koniec?? To ako vážne, úplne zabil celý príbeh, ako celok veľmi priemerne napísané dielko. Repete sa rozhodne konať nebude.