Pražský chodec vypráví II.

Pražský chodec vypráví II. https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36645/prazsky-chodec-vypravi-ii-36645.jpg 4 2 1

Pražský chodec série

< 2. díl >

Druhý svazek ediční řady, která navazuje na autorovu populární rozhlasovou relaci. Obsahuje dalších pětadvacet procházek Prahou. Autor seznamuje čtenáře s řadou zajímavostí z historie i současnosti domů, kostelů a dalších staveb, s příběhy a lidskými osudy, které se váží k pomníkům či pamětním deskám, vedle turisticky atraktivních míst v historickém centru Prahy objevuje pro čtenáře také umělecké, historické či přírodní zajímavosti v okrajových pražských čtvrtích.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
16.01.2024 4 z 5

Skvělý pražský průvodce pro pěší turisty. Každá trasa je tak akorát pro odpolední výlet. Nejedná se jen o nudný popis památek jako v běžných průvodcích, ale výlety jsou velice pestré. Procházky jsou doplněny spoustou zajímavostí i z autorovy osobní zkušenosti. Kde je procházka krátká tak bývá doplněna návštěvou například národní galerie.
Bohužel byl text napsán již před 20-ti lety a mnohé se v Praze změnilo, většinou k lepšímu. Nicméně není problém aktuální informace doplnit díky např. mapy.cz.
Zajímavá byla kapitola o Karlíně, jak autor předpovídal, že tam bude štvanická lávka postavena v roce 2010 :-) Teprve loni jsme se dočkali, zpoždění jen 12 let :-)

Štítky knihy

místopisy architektura průvodce pragensia

Kniha Pražský chodec vypráví II. je v

Přečtených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x