Pražská svatba a jiné erotické povídky

Pražská svatba a jiné erotické povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192699/bmid_prazska-svatba-a-jine-eroticke-povi-vOi-192699.jpg 3 32 8

Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé, dobromyslné ironie. V jedenácti smyslně laděných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často i komicky a hravě. Vždycky to však v povídkách jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně – nebo k potrestání. Někdy není úplně jasné, kdo koho svádí: v Letním příběhu to vypravěči tím nejhezčím způsobem natře dcera jeho někdejší známosti, kdežto v Halloweenu se české dívce napne lano životní pouti sice na západ, dokonce přes oceán, ale finále nečekaně zamíří do černé Afriky. Smysl pro rytmus prozrazuje na autora jeho hudební profesi a skladba příběhů připomíná dobře režírovaný koncert.... celý text

Přidat komentář

trillobit89
18.10.2017 2 z 5

Přiznám se, že kdybych knížku nechtěla použít do knižní výzvy, asi bych nedočetla... Začátek se mi docela líbil... Vážně moc se mi moc líbila pasáž, kde autor přirovnává ženu k houslím. - A pak se to všechno nějak začalo kazit... A na konci knížky už jsem autora nesnášela.
Dostal ode mě 2* jen za pasáž s houslemi. A že měl překvapivé závěry povídek. Jinak kdyby se mě někdo zeptal, jestli knížka stojí za přečtení, jenom bych zavrtěla hlavou...

Ninjer
29.01.2017 2 z 5

Chtěl jsem si přečíst něco od Patrika Hartla, ale nějak jsem si poplet jména a omylem si stáhnul do čtečky tohle. Což jsem zjistil až ve chvíli, kdy toto píšu.

Podle názvu to může vypadat na nějaké pořádné prasárničky, ale o sexu to moc není. V každé povídce je v průměru jedna věta, která se sexu týká, a to je ještě plná podivných metafor. Asi největší porno je povídka Příběh z červeného pokoje, kde je takovýto popis blowjobu:

Lokomoce maličko připomínala chod motoru vysavačů na mokré sání, ale zdálo se, že tento stroj vznikl v továrně Rolls Royce. Po dalších minutách se zvýšilo tempo, ocitli jsme se v kokpitu na okruhu Hockenheim a zrovna jsme předjížděli Fernanda Alonsa, který se zoufale a marně snažil vymačkat ze svého Ferrari větší výkon. Ale my letěli dál a těsně před momentem, kdy jsme překonali gravitaci, došlo k poslednímu zážehu atomového reaktoru. Ohňostroj na přivítání se rozprskl po obloze. Trysky Křižíkovy fontány explodovaly a barevné kapky vody se pomalým obloukem vracely na zem. Tsunami spolkla Thajsko.

Jsou to spíše příběhy o vztazích, kde mužští protagonisté bývají velmi dobře finančně zajištění, obvykle milionáři, a ženy jsou buď jakési éterické bytosti nebo nadržené ženštiny bez morálních zábran.

Čte se to sice poměrně dobře, ale s postavami jsem se nedokázal ztotožnit. Hlavně proto, že to byli převážně idioti a blbky. Ehm.

Dávám čtyři soulože z deseti.


Lidmila_2008
18.09.2015 2 z 5

Vzdala jsem už po třetí povídce.

Terry11
13.01.2015 2 z 5

No, opravdu mám ráda Mertovy muzikály, zvlášť Bastard se mi dostal pod kůži. Ale tohle ne. Ani obsah ani stylistika ani pointa, prostě nic, co by mě zaujalo.

gudaska
10.11.2014 1 z 5

Na to, že to má pár stránek kniha byla opravdu nudně dlouhá :(

MahulenaK
03.05.2014 2 z 5

Musím se přiznat, čekala jsem, že to bude horší. Ale stejně jsem přečetla jen pár povídek, abych si udělala obrázek a dál už mě to neláká.

AlenaV
28.04.2014 2 z 5

Neurazí, ale nenadchne. Z celé knihy se mi líbily 3 povídky, za ně díky.

JanaDor
06.03.2014 3 z 5

Povídky mám ráda. Obdivuji ty, co dokážou v málo textu sdělit více. Podělit se o příběh, ovanout vás atmosférou, myšlenkou či pocitem, které vás donutí o tom přemýšlet. Takže jsem byla zvědavá jakou formou si s tím poradil pan Merta. Už z té pozice, že je skladatel, se předpokládá, že to se slovy umí. A jo, v tomto směru určitě nezklamal. Každá povídka je jiná, ale čtivá. Jen některé si mi líbily víc, byly takové promyšlenější, měly překvapivý závěr. A některé u mě nezanechaly žádný pocit. Ani zklamání ani radost ani přemýšlení, byly takové nijaké.

Štítky knihy

Praha povídky humor erotika hudba Valentýn

Autorovy další knížky

Zdenek Merta
česká, 1951
2014  54%Pražská svatba a jiné erotické povídky
2007  80%Ryba z Havaje aneb Humu-humu-nuku-nuku-apua-a
2015  87%Hudba je zázrak
2014  53%Křížem krážem aneb Dobrodružství potulného muzikanta
2015  60%A byli jsme...

Kniha Pražská svatba a jiné erotické povídky je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce32x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x