Prázdniny blbce číslo 13 aneb Jak jsme zachraňovali svět

Prázdniny blbce číslo 13 aneb Jak jsme zachraňovali svět https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469374/bmid_prazdniny-blbce-cislo-13-aneb-jak-j-88B-469374.jpg 4 70 18

Taky už jste dostali vysvědčení, se kterým se vám vůbec, ale vůbec nechtělo domů? Tadeáš tohle zažívá v jednom kuse. Ne že by byl hloupý, je to náhodou fajn kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Naštěstí o prázdninách si trochu odfrkne. Rodiče sice zuří, ale u dědy a babičky na něj naštěstí čeká zvláštní strejda Olda, kterému jsou nějaké známky ukradené. A taky dva noví kamarádi. A spousta bláznivých zážitků, u kterých se budete válet smíchy. Na konci už nebudete vědět, že nějaké známky vůbec existují!... celý text

Přidat komentář

IHT
23.03.2024 5 z 5

poslouchano jako audiokniha
Pekne, mile, usmevne a pro deti jiste i poucne. Mozna to neni Kratochvilovo nejlepsi dilo, ale je fajn. Urcite z toho mam mnohem lepsi pocit, nez z nekterych jinych detskych autoru a jejich pokrocilych del (= psanych na stara kolena).

simca9342
01.01.2024 5 z 5

"Z pravěku"
Opět kniha o prázdninách, ale tentokrát o těch letních.
Pohodové čtení na horká odpoledne.
Tadeáš je kluk, kterému nejde učení a podle toho bohužel vypadá jeho vysvědčení. Každý rok ho nosí domů s obavami, které se vyplní. Naštvaní rodiče, z prázdnin asi zas nic nebude...
Pletl se. Bylo a víc než čekal.


janina66
24.03.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem zvolila k relaxaci. Sice nebyla tak vtipná, jak jsem si mylela, spíše i poučná. Nakonec se Tadeášovi prázdniny vydařily.

jasmína
23.11.2022 4 z 5

Kniha byla opět celkem zábavná a poutavá, ale na sérii Pachatelů dobrých skutků bohužel podle mě nemá.... , ale vím, že bych neměla srovnávat, ale čteme to dost po sobě, tak se mi to těžko nedělá....

Timkim
21.10.2022 3 z 5

Nevím, ale nějak mě to neoslovilo a to mám děti 4. Dětem se to asi líbit bude, ale občas to hraničilo s křečí a nutnosti být za každou cenu "vtipný". Pro dospělé jen na nutný relax a moc o tom nepřemýšlet.

Drakobrouk
29.04.2022 5 z 5

Na této knize se mi líbí, že nazačátku to vypadalo, že Tadeášovi kvůli známkám utrhnou hlavu. Ale pak se ukázalo že známky nejsou všechno a že nejlepší žáci to vlastně mají horší, protože se bojí, že udělají chybu a jsou z toho nervózní.
Já nedostávám známky a tak jsem vpohodě.
Moc se mi to líbilo.

Niraj
10.08.2019 5 z 5

Posloucháno jako audioknížka během cesty s dětmi autem na dovolenou. V podstatě měla u dětí i dospělých takový úspěch, že jsme ji měli "přelouskanou" za jeden den.

jenda88
05.06.2019 5 z 5

Tato kniha byla vtipná,ale i poučná.

Hathor89
10.01.2019 5 z 5

Skvělá knížka. Doporučuji ke čtení. Krásný jazyk. Pěkné a krátké příhody. Určitě budu číst i svým dětem. Velmi pěkné ilustrace. Sice je primárně pro dětské čtenáře, ale i v dospělosti jsem se náramně pobavila. Kniha krásně ukazuje, že špatný žák nemusí být ze svých známek na dně a že někdy je na tom jedničkách hůře. A že švihlý strejda nemusí být až tak švihlý. Ach ten tlak okolí. Doporučuji číst i dospělým, kteří už zapomněli, jaké to bylo být dětmi (a jak jim to ne/šlo ve škole ... krásná historka o mamince a matice).

Tuto07
16.10.2018 3 z 5

Knihu doporučuji pro děti 5-12 let. Jinak pěkná ilustrace a taky musím pochválit rozvoj bohaté Češtiny.

berka4151
04.08.2018 5 z 5

Dětské knížky pana Kratochvíla považuji za jedny z nejlepších pro mladší školáky, nezklamala ani tato. No a myslím, že i někteří rodiče by ji měli mít za pivinnou četbu.

angelak
17.04.2018 5 z 5

Společně jsme četli se synem Tadeášem a moc jsme se nasmáli - určitě všem doporučuji !!!

broskev28
29.03.2018 5 z 5

Knihu jsem koupila synovi k devátým narozeninám a byl z ní nadšený (předtím přelouskal celou řadu Pachatelů dobrých skutků). Letos mu bude 14 let a když jsem se ho na knihu ptala, doposud si přesně pamatuje, o čem vypráví a jak se mu líbila.
Takže když si tuhle knížku na čtenářských dílnách vybral klučina, který je na tom, pokud jde o známky, podobně jako hlavní hrdina, zaradovala jsem se. Třeba po jejím přečtení pochopí, že známky zdaleka nejsou všechno a že i se čtyřkami může zažít bezva prázdniny (a nejen to).
Když potom děti odevzdávaly své čtenářské deníky - abychom je neodradili od čtení tím, že musí vypracovávat složité zápisy, upřesňuji, že jsou to velmi stručné stěží čtyři věty - bylo mi pana Kratochvíla líto. Tak nádherná a bezvadná knížka se mu povedla, ale tam, kde to bylo potřeba nejvíc, vůbec nezabrala. Ten klučina ji totiž vůbec nepřečetl - opsal jednu větu z první kapitoly a jednu z poslední. Výsledkem byl naprostý blábol a mně bylo jasné, že tohle by autor nikdy nenapsal.
Vzala jsem si tedy knížku sama a přečetla jsem si ji. Mnohokrát jsem se smála. až jsem se za břicho popadala: "Tys měl štěstí, že ve slově drát není žádné i, jinak by tě na tu školu nevzali! Jen si vzpomeň, jaké dopisy jsi mi psal - Jarmylo, moc se mi lýbýš!" Keltské posvátné stromy jsem sice znala, ale tady byla tahle mytologie popsaná naprosto úžasně, až jsem měla chuť se rozběhnout a začít nějaký strom, nejlépe jabloň, objímat . . .
K tomu všemu se náš skoropropadlík vůbec nedostal, jak posléze sám přiznal. Přesně jak to zpívá Kudla Dederon: čtení, to je nuda, otrava a pruda. A tak přemýšlím: nepomohla by audiokniha, samozřejmě pokud vůbec existuje?
A přitom slyším slova svého muže: některé děti prostě číst nenaučíš, smiř se s tím, knihovnice umíněná!

helusa2
14.01.2018 5 z 5

Posloucháno jako audioknížka během dlouhé cesty s dětmi autem. Naprosto mě nadchla a našla jsem tam spoustu důležitých okamžiků pro dospělého... Chvilkami jsme se smáli, až auto poskakovalo, párkrát jsem si potají utírala slzy... Výborné - vřele doporučuji!!!

mschmidtova
26.02.2017 5 z 5

Obdivuji autora za jeho super nápady a ještě navíc plné vtipu. Tadeáš, děda a babička, strejda Olda a další, to jsou zdroje originálního humoru, který pobaví nejen děti.

Lucissia
05.08.2016 5 z 5

Objednávala jsem knihy pro syna a v rámci jednoho poštovného jsem si ji tam také nechala přidat. Dnes přišla, tak jsem do ní večer kukla, přečetla jednu stránku, dvě... Až jsem ji za dvě hodny přečetla celou. Řeknu vám, smát jsem se musela tajně do kapesníku, abych neprobudila spící děti, sem tam jsem něco přečetla manželovi, takže se také usmíval... Moc moc pěkná kniha, i k zamyšlení. Synkovi ji ještě číst nebudu, je na ni malý, ale bude na něho v knihovničce čekat, a za takové čtyři roky si ji s ním ráda přečtu zas. :-)

akšuram37
18.03.2016 5 z 5

Knížka mě zaujala už názvem :D a nelituju, že jsem jí přečetla, četla se úžasně, jedním dechem :) Byla jsem naprosto spokojená :)

JanaDor
20.10.2014 5 z 5

Kniha by mě vůbec nezaujala díky názvu. Ale dostala jsem meil, kde bylo napsáno, že kniha se tak líbí, že si ji vybral p.Hejlík do svého programu předčítáme dětem Listování. Také se v anotaci píše, že vás bude bolet břicho od smíchu. Takže jistě chápete, že jsem se pustila do čtení se zvědavostí a s očekáváním.
A …. chvíle napětí..... opravdu se mi moc líbila. S vtipem a čtivě je zde popsáno trápení devítiletého Tadeáše. Je to malé trápení, ze kterého my dospěláci děláme obr velké a tak to pak vidí ty hodné děti, kterým to zůstává v hlavě. Tadeášovi totiž nejde učení ve škole, i když se snaží.Osobně si myslím, že je to velmi povedená kniha, která se bude dětem líbit. Bude jim blízká už tím, že rozumí a chápe jejich starosti, které mohou mít ve škole se známkami. Z čehož může pramenit jejich pocit selhání, že nesplnili očekávání rodičů.