Praxe duchovního vedení

Praxe duchovního vedení https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112855/praxe-duchovniho-vedeni-112855.jpg 5 2 2

V knize shrnuté reflexe a praktické postřehy se týkají především vedení úvodní části duchovního života, v níž se uskutečňuje vnitřní očišťování a uzdravení. Autor neopomíjí teologické hledisko duchovního vedení, avšak nesoustřeďuje se na ně. Více pozornosti věnuje psychologickému a existenciálnímu rozměru, vztahu, který vzniká v počáteční fázi duchovního dialogu. Kniha si neklade za svůj cíl navnadit čtenáře, aby po jejím přečtení sami nabízeli duchovní vedení druhým. Spíše chce přesvědčit ty, kdo upřímně touží po duchovním růstu, o potřebnosti užít služby duchovního vedení.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Velehrad
Originální název:

Praktyka kierownictwa duchowego , 1993


více info...

Přidat komentář

Hanka_Bohmova
03.05.2022 5 z 5

Kniha představuje službu duchovního vedení, soustředí se při tom víc na její aspekty psychologické a obecně lidské. Snaží se ukázat, jak prospěšná je taková služba člověku, který touží chodit s Bohem.
Autorovi se v jeho úvahách skutečně podařilo vykreslit překrásný obraz "Ženichova přítele, kterému je svěřena nevěsta, neboť právě on má střežit setkání Ženicha se svou nevěstou".

Vojslava
18.09.2020 5 z 5

Někomu by se mohla tahle drobná knížka zdát jenom suchou informační příručkou, ale myslím, že v tom je její objektivní důležitost. Není to učebnice, spíš místo, kde si čtenář o tématu utřídí myšlenky, kategorie, poučí se o praktických možnostech. Cenný zdroj pro obě strany - vedené i vůdce.


Kniha Praxe duchovního vedení je v

Přečtených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x