Pravidla se změnila

Pravidla se změnila https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179812/pravidla-se-zmenila-179812.jpg 4 44 10

Kniha "Pravidla se změnila" vychází z autorské dílny klasika české literatury Zdeňka Jirotky, který se do povědomí čtenářů zapsal především humoristickým románem "Saturnin". "Pravidla se změnila" prezentují Jirotkovu tvorbu prostřednictvím povídek a divadelních her a ani v nich nepostrádáme autorův nezaměnitelný humor.

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Blok
více info...

mozkit
mozkit
15.01.2023 4 z 5

Sbírka různých povídek. Některé super jiné slabší, ale né nějak špatné. Celkově hodnotím dobře :) Je to milé, vtipné a pohodové čtení co odsejpá. Takový to, když zrovna nechcete rozečíst něco dlouhýho v kuse.

Patricius_C
Patricius_C
27.03.2021 5 z 5

Proto bylo v úřadech postupováno podle těchto zásad:
1. Úřední předpisy buďtež pokud možno takové, aby odporovaly zdravému rozumu. Občan, který z tradiční úcty automaticky vyloučí domněnku, že by snad úřad dělal pitomosti, zapochybuje o vlastních duševních schopnostech, nabude přesvědčení, že onen předpis má patrně nějaký skrytý hluboký smysl, a vlna úcty k byrokratům se v něm vysoko vzedme.
2. Z věcí jednoduchých buďtež dělány věci složité a na dotazy nechť je dána strohá a povýšená odpověď, že to tak musí být. Úředník, který dokáže sestavit formulář daňového přiznání tak, že by si nad ním geniální matematik Isaac Newton připadal jako blbec, má zaručenou nesmrtelnost.
3. Pokud pak by se jako nutné zlo vyskytly předpisy rozumné, budiž jich použito tak výstředním způsobem, aby z toho lidé byli tumpachoví. S tumpachovým občanem má pak byrokrat práci velmi lehkou.


Blahorodi
Blahorodi
05.01.2020 4 z 5

Několikrát jsem se od srdce zasmál, několikrát se zaradoval nad milým slovním humorem, knihu hodnotím jako příjemnou zábavu. Asi nelze vzít do ruky Jirotkovu knihu a nepomyslet na Saturnina, ale srovnávat je nesmysl. Byť tato kniha by ve srovnání nijak zle nedopadla, on ani ten Saturnin není třeskuté dílo, kde by se člověk dvakrát za stránku rozesmál na celé kolo.

Lac
Lac
14.11.2019 5 z 5

Sbírka vtipných povídek, která nemá chybu.

Josh
Josh
10.11.2019 2 z 5

Nejsem čtenář povídek ani příznivce Zdeňka Jirotky, ale Výzva 2018 a autor z vašeho kraje byla výzvou. Jediné dvě povídky, co se mi líbily byla hned první Pravidla se změnila a pak někde uprostřed Kus ledu.

TerezaFénix
TerezaFénix
03.03.2019 5 z 5

"Je příjemné popřít existence kamenné zdi, když se mi zachce, ale není příjemné narazit na ní hlavou." (z povídky Rozhovor pod sochou).
Kniha povídek, milé čtení před spaním a nebo do vlaku, k vodě, do čekárny, do kavárny a nebo do auta, když čekáte, až skončí kroužky vašich dětí...

Damato
Damato
03.10.2018 5 z 5

Tak tohle mě dostalo víc nežli Muž se psem, ze kterého jsem byla trochu zklamaná, protože jsem očekávala Saturnina.... Tohle mě každopádně potěšilo, pohodový, milý pan Jirotka...

iLuciferie
iLuciferie
29.12.2016 3 z 5

Milé čtení, taková oddychovka, ale na Saturnina a Muže se psem samozřejmě nedosáhne.

janulka1310
janulka1310
26.04.2015 5 z 5

Prostě klasický humor pana Jirotky:) Povídky jakoby vyprávěl sám pan Saturnin, laskavé, vtipné, vstřícné, věcné. Ideální pro odpočinek a pobavení. Nejvíce se mi líbila povídka Ani J. Egyptský ani p. Freud, při čtení jsem opravdu prodělávala silné záchvaty smíchu:)

KetrinZel
KetrinZel
23.04.2014 3 z 5

Pěkné oddychové povídky, vhodná četba k vodě. Je mi u toho moc líto, že pan Jirotka napsal tak málo knih. Jeho Saturnin je ale nepřekonatelný.